Çağdaş Ertuna

Çağdaş Ertuna

cagdas.ertuna@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Milenyum kuşağı farklı, onların kalbine giden yol duygusal yapay zekâdan geçiyor.

Güvenlerini kazanmak için kişisel ve samimi ilişki kurmak gerekiyor, resmiyete, otoriteye karşılar.

Her zaman tüketicisi oldukları markaların umurunda olduklarını hissetmek istiyorlar.

Bunun için de etik değerlere çok önem veriyorlar, çevreye karşı duyarlı olan markaları tercih ediyorlar.

Whetston Strategic Foresight’ın kurucusu, gazeteci Thimon de Jong milenyum kuşağının özelliklerini böyle anlatıyor.

London College of Fashion’dan Moda Inovasyon Ajansı başkanı Matthew Drinkwater, giyilebilir teknolojinin geleceği hakkında konuşuyor, zorlama ürünlerin başarılı olamayacağının altını çizerek.

Haberin Devamı

Sardin’in kurucusu Rune Orloff, Zedonk’un kurucusu Marcia Lazar, G Star Raw’un sürdürülebilirlik uzmanı Adriana Galijasevic ve Wrangler’ın sürdürülebilirlik direktörü Roian Atwood markanın vazgeçilmez değeri olarak sürdürülebilirliği tartışıyor.

Bu aşamada konu polyesterin geri dönüşümünün pamuktan daha kolay olduğuna da geliyor.

Böylece markalar polyester ürünlerin aslında zararlı olmadığını da savunuyor.

Highsnobiety dijital moda editörü Alec Leac, Ex Infinitas kurucusu tasarımcı Lukas Vincent, Willy Chavarria kurucusu Willy Chavarria ve Avery Dennison marka işbirliği uzmanı Izzy Joly iş birliğinin gücünü konuşuyor.

Malum, devir iş birliği devri.

Artık en lüks markalar bile sokak stili markalarıyla iş birlikleri yapıyor, güncelliği yakalayabilmek için.

Alyx’in kurucusu Matthew William, Art Comes First’ün kurucuları Sam Lambert ve Shaka Maidoh ve The Brooklyn Circus’ın kreatif direktörü Ouigi Theodore modanın geleceğini The Bear Scouts’un kurucusu Dio Kurazawa ile tartışıyor.

Apple’ın eski kreatif direktörü Ken Segall ise yalınlık ve inovasyon hakkında konuşuyor, Steve Jobs ile çalışmalarından örnekler vererek.

En çarpıcı örnek, rakip bilgisayar firmalarının onlarca farklı modeli varken Apple’ın sadece 3 bilgisayar modeliyle sektörün öncüsü olabilmeyi başarması.

Amsterdam’da ufuk açıcı konuşmalar

Uzun zamandır ilk defa bir semineri, bırakın bitmesini hiç istemeden, arada nefes almak için yerimden kalkmaya bile gerek duymadan izliyorum.

Haberin Devamı

Peki ama neredeyim?

Amsterdam’da, efsane BJ Cunningham’ın moderatörlüğünde gerçekleşen Ever Evolving Talks by Çalık Denim’deyim.

Yarın bu semineri izleme nedenimi Art Comes First’ü anlatacağım. Kaçırmayın!

Billur’un markası: Micalle

Amsterdam’daki Ever Evolving Talks’u izleyenler arasında Billur Saatçi ve birlikte çalıştığı eşi Başar Sarıkaya da var. Billur, Türkiye’nin ilk bloggerlarından, onu offnegiysem.com adlı sitesiyle tanıdık.

Artık blogger yerine influencer demek daha doğru. Şimdi sosyal medyadaki gücünden faydalanarak üretime de başlamış ve kendi giyim markasıyla karşımıza çıkıyor: Micalle.

Çok takip edilen stil ve zevk sahibi bir influencer’ın kendi moda markasını yaratması hikâyesi de ilham verici.Umarım Micalle ile de çok başarılı olur.

Amsterdam’da ufuk açıcı konuşmalar