Ali Eyüboğlu

Ali Eyüboğlu

aeyuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

26 Temmuz’da başlayıp, 11 Ağustos’ta sona eren Paris Yaz Olimpiyat Oyunları’nda Türkiye hiç altın madalya kazanamadı. Sporcularımızın üç gümüş ve beş bronz madalya ile döndüğü Olimpiyat Oyunları’nın tek fenomeni bizden çıktı ama!

Özel ekipman kullanmadan ve eli cebinde havalı tabanca atışlarıyla Paris’te gümüş madalya kazanan Yusuf Dikeç, birçok milli sporcuya rol model oldu. Dünyanın pek çok ülkesinden sporcu, Olimpiyat birinciliklerini Yusuf Dikeç pozu vererek kutladı.

Yusuf Dikeç, sadece Olimpiyat birincilerine değil, Cem Yılmaz’dan Ferhat Göçer’e birçok ünlüye de fenomen pozunu verdirdi. Kenan Sofuoğlu’nun beş yaşındaki çocuğu Zayn Sofuoğlu bile lüks otomobilin üzerinden uçtuğu UTV’nin üstüne çıkıp, Yusuf Dikeç pozu verdi.

Haberin Devamı

Yusuf Dikeç’in, Olimpiyat Oyunları’na kadar X’te hesabı yoktu. Mavi tik’li hesabını Olimpiyatlarda ikon olduktan sonra açan Dikeç’in takipçi sayısı, X’in patronu Elon Musk’la sohbet etmesine ve sosyal medyada bu denli gündem olmasına rağmen 333 bin.

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nın uluslararası tek fenomeni Yusuf Dikeç’in takipçi sayısıyla bazı ünlülerimizin takipçi sayılarını mukayese ettiğinizde büyük fark var arada.

Sıkı durun, şimdi geliyor asıl bomba!

Henüz yarım milyon takipçisi bile olmayan Yusuf Dikeç paylaşımlarının X’te ulaştığı kullanıcı sayısı birkaç yüz binden başlıyor, birkaç milyona kadar çıkıyor.

X’te 5 milyon ile 15 milyon arasında takipçisi olan ünlülerin yaptıkları paylaşımlarla ulaştıkları takipçi sayısı ise birkaç yüz bin. O ünlülerden yaptıkları paylaşımlardan 1 milyon ve üzeri etkileşim alan yok gibi.

“Nasıl oluyor bu? Yusuf Dikeç’in, 333 bin takipçiyle yarattığı etkileşime milyonlarca takipçisi olanlar niye yaklaşamıyor?” diye, merak ediyorsanız, yanıtı şu:

Takipçileri organik olanlarla bot hesap satın alarak, takipçi sayılarını şişirenler arasındaki bariz farktır bu!

Yusuf Dikeç’i kaç kişi takip ediyor

Kate Middleton, bu modeli çok sevdi

Paris Olimpiyat Oyunları’nın son gününde Prens William ile Galler Prensesi Kate Middleton’un da aralarında bulunduğu birçok ünlünün İngiliz milli sporcularına başarılar dilediği bir video yayınlandı.

Haberin Devamı

Eski futbolcu David Beckham, eski sporcu Gabby Logan, rapçi Snoop Dogg, BBC sunucusu Michael Johnson ve yüzücü Rebecca Adlington gibi eski sporcularla birlikte Birleşik Krallık sporcularını övdükleri videoda medya Prens William’ın sakallı halini ön plana çıkardı. Benim dikkatimi çeken ise Kate Middleton’un üzerindeki uzun kollu triko kazaktı. Bana çok tanıdık geldi. Karın bölgesinden geçirdiği ameliyattan sonra aylarca ortalarda görünmeyince hakkındaki spekülasyonları sonlandırmak için 22 Mart’ta kanser olduğunu açıkladığı videodaki giydiği kıyafetle bu aynıydı. Benim de çok sevdiğim için sıkça giydiklerim var. Ancak Kate Middleton koskoca Galler Prensesi! Altı ay arayla da olsa aynı açık renk ve mavi çizgili trikoyu giymesi bana ilginç geldi.

Yusuf Dikeç’i kaç kişi takip ediyor

GÜNÜN SÖZÜ

“İnsan kendini değiştirerek mutlu olur, çevresini değiştirerek değil.” (Laurent Gounelle)