Ali Eyüboğlu

Ali Eyüboğlu

aeyuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

2-31 Ağustos tarihleri arasında vereceği 10 konser için Münih’te bulunan Adele’in şarkı söylemesine ne gök gürültüsü, ne şimşek ne de yağmur engel olabildi.

Messe München Arena’daki beşinci konserinden yansıyan fotoğraflar ve videolara bakınca, şapka çıkarmamak mümkün değil, Adele’in iş aşkı ve dinleyicilerine saygısına.

Kötü hava şartlarına rağmen Adele, çarşamba akşamı konserine yarım saat erken başladı ve yağmur altında iki saatten fazla devam etti.

Dinleyicilerinin çoğu yağmurlukla kendilerini korumaya çalışırken bir İngiliz olarak yağmura ne denli alışık olduğunu göstermek için hiçbir tedbir almadı. Şarkıcı, saçları sırılsıklam olduktan sonra bir ara başına şapka taktı.

Haberin Devamı

Yağmura inat, ‘Set Fire to the Rain’ şarkısını söylemek için sabırsızlandığını açıklayan Adele, sahnede bal karışımı sıcak içeceğini yudumladıktan sonra, “İddiaya girerim hastalanacağım!” dedi. Yağmurdan ve podyumda biriken sulardan ayakları ıslanınca şarkıcı sahnede, önce pamuklu çoraplarını, sonra spor ayakkabılarını giydi.

Kendisini dinlemeye gelen 80 bin kişiyle birlikte yağmur altında şarkılarını söyleyen Adele’in konseriyle ilgili Bild’de okuduğum makaledeki taksi ayrıntısı bana çok tanıdık geldi. Yağmur nedeniyle ulaşımda kaos yaşandığına dikkat çeken Jörg Ortman, insanların evlerine dönmek için iki saate yakın taksi beklediğini yazdı.

Dinleyiciye saygı sırılsıklam etti

Süreyya Üzmez’in ikinci balık kitabı

Milliyet Cadde’de yıllarca balıklar ve deniz mahsulleri üzerine nefis yazılar yazan Süreyya Üzmez, namıdiğer ‘Balık Profesörü’, ‘Trilye’nin Oltasına Takılanlar-I’den sonra ikincisini de okurlarıyla buluşturdu.

22 yıldır Ankara’da siyasetçilerin ve ünlülerin uğrak yeri olan balık restoranı Trilye’nin sahibi Süreyya Üzmez’in bu kitabında, ‘Tatlı acı karides’ten ‘Dil peynirli domatesli palamut’a, ‘Çöp şişte kalkan ciğeri’nden ‘Beğendili kalamar’a kadar onlarca deniz mahsulünün tarifleri var.

‘Trilye’nin Oltasına Takılanlar-II’de Üzmez, Trilye’nin müdavimlerinden 101 kişinin hayat ve başarı öyküsünü de yazdı. Bu isimler arasında iş ve sanat dünyasından birçok ünlü var.

Haberin Devamı

Süreyya Üzmez’in Genelkurmay Sosyal Hizmetler Başkanı olarak 10 yıl çalıştıktan sonra açmış olduğu Trilye Restaurant’ı marka yapması ve gastronomi alanındaki başarısı takdire şayan.

Dinleyiciye saygı sırılsıklam etti

53 bin 539 insan ‘Burka’ için mi öldü?

“Afgan kadınları binlerce yıldır örtülüydü. Ne b*k yemeye biz oraya gittik ve onlara, ‘Örtünüzü çıkarın’ dedik? Bana göre örtünmek makyaj yapmaktan daha pratik. Kadın olsam herhalde örtünürdüm.”

Bu sözlerin sahibi 5 Kasım’da yapılacak seçimlerdeki iki adaydan biri olan ABD eski Başkanı Donald Trump.

20 yıl süren savaşta 2 bin 448 Amerikan askeri, ABD için çalışan 3 bin 846 Afganlı öldü. Her savaşta olduğu gibi Afganistan’da da olan sivillere oldu. Bu savaşta aralarında Taliban üyelerinin de bulunduğu 47 bin 245 Afgan öldü.
53 bin 539 insanın ölümüne gerçekten de Afgan kadınların örtüsü (burka) mü sebep oldu?

İnanılır gibi değil!

GÜNÜN SÖZÜ

“Mutlu bir hayatın anahtarı geçmişi çabuk unutmaktır.” (Jojo Moyes)