21.03.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:
Maçka'daki Schnitzel Restoran'da hem karnınızı hem de ruhunuzu doyurabilirsiniz.
Geçenlerde Schnitzel Restoran'da geçirdiğim müthiş keyifli akşamı sizlere de anlatmam gerekiyor. En yakın arkadaşım Chris'le Zeynep'i de kandırarak gereksiz sarkıntılıklara maruz kalmadan kadın başına eğlenebildiğimiz Schnitzel'i o akşamdan sonra mesken edinmeye karar verdim.
Restoran ahşap ağırlıklı dekoruyla tipik Avusturya tarzı masa ve sandalyeleriyle çok sıcak ve sempatik bir mekan. Hele servisi olağanüstü. Müşterilerin en yoğun olduğu saatlerde bile gülümsemeyi ve nezaketi kesinlikle eksik etmeyen elemanlar bir saniyelerini bile boşa harcamıyorlar. Özellikle bizimle ilgilenen servis elemanı Bahadır'ın bütün gece boyunca yemeklerle ilgili sorularımı büyük bir sabırla cevaplandırması çok hoşuma gitti.
İçkilerimizi söyledikten sonra tam mönüyü incelemeye başlayacaktım ki Gina - Melih ikilisi müziğe başladılar. Küba kökenli İspanyon Gina, müthiş sesiyle söylemeye başladığı Latin Amerika parçalarıyla bana resmen mönüyü unutturdu. Ancak midem çok iyi bir vokalist değildir. Çıkaracağı detone seslerin kimseyi rahatsız etmemesi için bir an evvel yemek seçimine geçtim. Babam gibi restoranların da bana komplo kurduğuna ayrıca kanaat getirdim. Ne olurdu sanki biraz daha az seçenek sunsalar yani! Hepsinden tadamayınca haliyle sinirleniyorum.O gece ipin ucunu iyice kaçırdım. Önce az haşlanmış mevsim sebzeleri, muhteşem bir patates salatası ve kimyon sosunun ilginç ama lezzetli bir tat verdiği lahanalı bir salata yedim. Ardından ortaya minik peynir köfteleri ile tartar sos ile servis yapılan mantar pane geldi. Afiyetle onlardan da yedim. Sefam olsun, üstüne soğan soslu ve patates soteli acayip lezzetli bir de şnitzel yedim. Bu arada keyfimiz o kadar yerindeydi ki biz müzikle coşarken bize önce garip bakan yan masadakiler de tempo tutmaya başlamıştı. Benim niyetim aslında onları havaya sokmak değil, tatlılara yer açmaktı ya neyse... Utanmadan istediğim karışık tatlı tabağını babam görseydi kesinlikle düşer bayılırdı. Vişneli Foyatte, elmalı Strudel ve çikolatalı sufleyi yiyerek onun yerine ben zevkten bayıldım.
Schnitzel'de keyifli bir akşam yemeğinin kişi başına bedeli ise 4 - 7 milyon lira arasında.
Schnitzel Restoran
Mega Residence, Maçka
Tel: 0212 231 31 61
TON BALIKLI TART
Hazırlanış süresi: 45 dakika
Pişirme süresi: 40 dakika
Porsiyon adedi: 4 kişilik
Malzemesi:
* 4.5 çay bardağı un
* 5 kaşık margarin
* 2 fincan rendelenmiş kaşar peyniri
* 1 çorba kaşığı sıvı yağ
* 1 doğranmış kuru soğan
* 100 gram dilimlenmiş mantar
* 400 gram konserve ton balığı
* 2 çorba kaşığı domates püresi
* 100 gram cherry domates
* 2 yumurta
* Bir çorba kaşığı kıyılmış dereotu ve maydonoz
Hazırlanışı:
1. Fırını 200 derecede ısıtın. Unu derin bir kaseye eleyin. Margarini küçük küplere kesip elinizle una yedirin. Rendelenmiş peyniri ekleyin. Üzerine hamur oluşacak kadar soğuk su döküp yoğurun. Oklava ile hamuru açıp 18 santim çapında kenarları tırtıklı bir kek kalıbına yayın. Buzdolabında yarım saat bekletin. Ton balığını konserveden bir süzgece aktarın. Yağını ılık su ile akıttıktan sonra bekletin.
2. Kalıbı alıp fırının orta kısmına yerleştirin. 10 dakika pişirin. Bu arada büyük teflon tavada sıvı yağı kızdırıp soğanları kavurun. Dilimlenmiş mantarı da ekleyip 5 dakika daha pişirin. Ton balığı, domates püresi ve isteğe göre tuz biber ilave ederek karıştırın. Kek kabına aktarın. Fırını kapatmayın.
3. Yumurtaları iyice çırpın. Cherry domatesleri ortadan bölün. Domates yarılarını kalıbın içindeki malzemelerin üzerine dizin. Yumurtayı da üzerine paylaştırdıktan sonra fırında 20 dakika pişirin. Sonra üzerini dereotu ve maydanozla süsleyin.
ACILI VE ZENCEFİLLİ TAVUK BUDU
Hazırlanış süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 50 dakika
Porsiyon adedi: 3 kişilik
Malzemesi:
* 12 tavut budu
* 1 fincan beyaz sirke
* 1 fincan toz şeker
* 1 / 4 su bardağı şeri
* 3 çorba kaşığı soya sosu
* Yarım çorba kaşığı kırmızı toz biber
* 30 gram taze zencefil
Hazırlanışı:
1. Fırını 200 derecede ısıtın. Büyük bir tencerede su ile tuzu kaynatın. Tavuk butlarını kaynar suda 5 dakika pişirdikten sonra mutfak havlusu ile kurulayın.
2. Orta boy bir tencereye sirke, şeker, şeri ve kırmızı biberi koyun. Taze zencefili soyup rendeleyin ve tenceredeki malzemelere ilave edin. Orta ateşte şeker eriyene kadar devamlı karıştırarak kaynatın. Ateşten alın.
3. Fırın tepsisini alüminyum kağıdı ile kaplayın. Bir fırça ile zencefilli sıvıdan tavuk butlarına sürün ve tepsiye yerleştirin. Fırına sürün.
4. Tavukların fırında toplam pişme süresi 40 dakika. İlk 35 dakika içerisinde her 5 dakikada bir butları çevirip üzerlerine fırça ile sos sürmelisiniz.