The OthersCüzdanı şişkin olmayan giremez

Cüzdanı şişkin olmayan giremez

28.03.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Sosyeteyi doyuran restoranlar

Cüzdanı şişkin olmayan giremez


Selim Gençİstanbul'daki bazı lüks restoranlar ayrıcalıkları, mutfakları ve hizmet anlayışları ile sosyetenin uğrak yerleri arasında bulunuyor. İşte herkesin içeri girip yemek yiyemeyeceği, milyarlarca lira harcanarak dekore edilen bu restoranlar ve özellikleri...

  • Bice
    Dünyanın 18 ayrı şehrinde şubesi bulunan Bice, 1926 yılında Milano'da kuruldu. Bice'nin İstanbul şubesi geçen yıl hizmete girdi. Cüneyt Kurt'un işlettiği restoranın İtalyan asıllı aşçısı Roberta Rella sempatikliği ile sosyetenin sevgisini kazanmış durumda. Bice'nin spesiyalleri arasında "Sebzeli bearnaise soslu ince dilimlenmiş ızgara dana eti" (4 milyon 800 bin lira), "Tereyağında sote edilmiş rezene ve biberiye soslu levrek" (5 milyon 500 bin lira) ve "Karidesli ve sarmısaklı krutonlu taze balık çorbası" (5 milyon 800 bin lira) bulunuyor. Bice'ye daha çok damak zevkine önem veren, orta yaş ve üstü bir kuşak rağbet gösteriyor. İtalyan mutfağını sevenler arasında alışkınlık yaratan Bice'yi tercih edenler arasında Sakıp, Türkan, Sevil ve Dilek Sabancı, Güneş Taner, Yalım Erez, Ali Talip Özdemir, Ertuğrul Özkök, Güneri Civaoğlu, Metin Aşık, Güngör Uras ve Ajda Pekkan gibi ünlü isimler yer alıyor.
  • La Maison Restaurant
    Fransız mutfağından örnekler sunan La Maison, eşsiz Boğaz manzarasıyla da sosyetenin beğenisini kazanan bir mekan. Yaklaşık altı yıldır sanat, sosyete ve iş dünyasından seçkin isimlere hizmet eden La Maison'un üç ortağı Turgay Kıran, Deniz Anapa ve Haluk Hatipoğlu müşterilerinin her konuda memnuniyetine büyük önem veriyorlar. La Maison'da iş yemeği de rahatlıkla yeniyor, evlilik yıldönümü de tüm romantikliğiyle kutlanıyor. Restoranı genç kuşak da beğeniyor.Başlangıç yemeği olarak keçi peyniri salatası, salyangoz ve sarmısaklı tereyağlı kurbağabacağının çokça tercih edildiği restoranda ana yemeklerde de Normandiya usulü elmalı ördek, rokfor soslu bonfile, zeytinli tavşan ve somon ızgarası rağbet görüyor. Çırağan Müvezzi Caddesi üzerinde yer alan La Maison'u hemen her fırsatta ziyaret edenler arasında Cem Uzan, Emel Sayın, Ferhan Şensoy, Demet Akbağ, Nejat Uygur, Eyüp Kosif, Ali Koç, Dilek Sabancı, Semra Özal, Kadir Çelik, Uğur Dündar, Gülgun Feyman gibi iş, sanat ve medya dünyasından ünlüler de bulunuyor.
  • Memories
    Valikonağı Caddesi üzerinde bulunan Memories, seçkin mönüsü ve ilginç dekorasyonuyla dikkat çekiyor. Doğanın tüm güzelliklerini yansıtan bir mimari yapıya sahip olan Memories, goblen kumaşlar ve uçuk yaprak desenli duvar kağıtlarıyla müşterileri masal alemine sürüklüyor.Karides çorbası, domuz beykınlı taze fasülye salatası, patlıcanlı ve somon fümeli böreğin çok rağbet gördüğü restoranda soya filizli Çin usulü tavuklu erişte, garni suketiyle şarap sosunda haşlanmış dana incik ve parmesanlı kekikli karides, tartalet içinde sebze buketi de epey tercih ediliyor.Memories'in başlıca müşterileri arasında Mesut Yılmaz'ın kızkardeşi Nilüfer Yiğit, Ali Bars, Semra Özal, Zeynep Özal, Yeşim Değer, Ahmet Değer, Leyla Üstel, Öner Tüzün, Turgut Toplusoy, Gülgun Feyman ve Deniz Adanalı bulunuyor.
  • El Mariacchi
    Meksika mutfağının temsilcisi El Mariacchi, yedi yıldır İstanbul'un seçkin simalarına hizmet veriyor. Meksikalı Bayan Monica'nın danışmanlığında Türk aşçılarının hünerlerini sergileyen El Mariacchi, otantik dekorasyonu, kaliteli hizmet anlayışıyla da Fulya'nın gözde mekanlarından biri.Nachos ve Salsas, Buritos, Enchiladas, Etli ve Tavuklu Fajitas, Meksika usulü krem karamelin çokça tercih edildiği restoran, leziz mutfağının yanı sıra her hafta çarşamba, perşembe, cuma ve cumartesi geceleri müşterilerine canlı Latin Amerikan müziği de sunuyor. Ekonomik restoranlar arasında yer alan El Mariacchi'de kişi başına yaklaşık 10 milyon lira hesap ödeniyor.
  • Le Select
    Yaklaşık 30 yıldır Türkiye'nin ünlü isimlerine hizmet eden Kemal Koç'un sahibi olduğu Le Select, zengin mönüsü ve kaliteli hizmet anlayışının yanı sıra siyasi müşterileriyle de dikkat çekiyor. Le Select'i tercih edenler arasında Sakıp Sabancı, Erdal İnönü, Bedrettin Dalan, Mesut Yılmaz, Berna Yılmaz, Yılmaz Ulusoy, Hayri Kozakçıoğlu, Cem Boyner, Bülent Eczacıbaşı ve Rahmi Koç bulunuyor. Le Select'i daha çok işadamları tercih ediyor.Uluslararası bir mutfağa sahip olan Le Select'te Türk, Fransız, Rus ve İtalyan yemeklerinin seçkin örneklerini bulmak mümkün.
  • Sea House
    Balık ve lakerda çeşitleri konusunda iddialı olan restoran, kendine has Sea House salatası, balık yumurtası, siyah havyar ve çiroz gibi özel yapım ürünlerinin yanı sıra kalamar, söğüs karidesi, ahtapot, istakoz, pavurya, ayna, istiridye, uskumru, tarak, barbunya, kalkan, levrek, mercan, dil, kılıç, tekir, logos, çupra, lipsos, karagöz, kırlangıç, eşkina ve minakop çeşitleriyle hayli zengin bir mönüye sahip. İlginç ve görkemli dekoruyla da göz dolduran Sea House, öğlen saat 12'den itibaren servis vermeye başlıyor. Kış aylarında ortalama 500 kişiye, yaz aylarında da deniz manzaralı bahçesiyle yaklaşık 600 kişiye aynı anda hizmet edebilen Sea House, 200 araçlık otoparkıyla özel bir ayrıcalığa da sahip. Her yaşa hitap eden Sea House'un ünlü müşterileri arasında Cem Uzan, Güneri Civaoğlu, Kadir İnanır, Muazzez Ersoy, Zeki Alasya, Metin Akpınar, Cem Boyner de bulunuyor.
  • Paper Moon
    Etiler Akmerkez Residance'da bulunan Paper Moon, sosyetenin ve sanat dünyasının en gözde mekanı. Bar, kafe ve restoran bölümleri ile 300 kişişe hizmet verebilen Paper Moon son yıllarda bir farklılık sembolü haline geldi. Diğer İtalyan restoranlarına oranla daha aydınlık bir atmosfere sahip olan Paper Moon'da yemek yemenin ayrıcalığı burayı tercih edilen bir mekan haline getiriyor. Özellikle genç işadamlarının ve 'hava atmaya meraklı' genç kızların büyük ilgi gösterdiği Paper Moon'un vazgeçilmezleri arasında tipik İtalyan mutfağının örnekleri spagetti çeşitleri, etler, pizzalar ve tatlılar yeralıyor. Güzel bir akşam yemeğinden sonra içkisini ya da kahvesini nezih bir bar veya kafe ortamında yudumlamak isteyenlere farklı seçeneklerin de sunulduğu restoranda şu günlerde en popüler yemek kum midyeli Spagetti Vongoler.Tek kişilik bir akşam yemeği faturasının 25 milyon liradan başladığı Paper Moon'da masaya gelen hesap, içilen şarabın kalitesine bağlı. Şarapların fiyatları 40 milyondan başlıyor. Yıllanmış Fransız şaraplarının fiyatları ise 200 milyonu buluyor. Sanat dünyasından Seren Serengil, Hülya Avşar - Kaya Çilingiroğlu çifti, sosyeteden Erdal Acar, Dinçkök ailesi, Dilek Sabancı, Sevgi - Doğan Gönül, Suna - Can Kıraç bu gözde mekanın müdavimleri arasında.
  • Vogue
    Beşiktaş'ta, Akaretler yokuşundaki Beşiktaş Plaza'da bulunan Vogue Restaurant da renkli simaların, özellikle işadamlarının gözde mekanlarından. Uluslararası bir mutfak anlayışına sahip olan, Meksika mutfağından Türk mutfağının en seçkin örneklerine kadar canınızın çektiği her şeyi rahatlıkla bulabileceğiniz Vogue'un belirleyici bir özelliği de İstanbul'daki restoranlar içinde en zengin şarap yelpazesine sahip olması.Yazın terası sayesinde 240, kışın 150 kişiyi ağırlayabilen, Türk şarabı Kavaklıdere'nin yanında, en seçkin Kaliforniya, İtalyan, Fransız ve Şili şaraplarını da sunan Vogue'da 130 milyona da, 25 milyona da şarap bulmak mümkün.10 - 12 çeşit başlangıcın ve yine 12 - 13 çeşit ana yemeğin bulunduğu mönüde deniz mahsülleri alınmaz ise başlangıç, ana yemek, tatlı, kahve, şarap dahil iki kişilik bir akşam yemeği ortalama 12 milyon lira. Vogue'un ünlü müşterileri arasında iş dünyasından Nurettin Soydan, Ümit Zaim, podyumdan Demet Şener, Selin Toktay, tiyatro sahnelerinden Demet Akbağ bulunuyor.
  • MB Restaurant
    MB geçtiğimiz günlerde Ortaköy'de hizmete girdi. Sosyetenin yakından tanıdığı bir isim olan Melek Boz, Bodrum'dan sonra ikinci restoranını Ortaköy'de, eski Fermuar Bar'ın olduğu yerde açmış. Restore edilen restoran sade dekorasyonu, gözü yormayan ışıklandırması ve eşsiz Boğaz manzarasıyla dikkat çekiyor.Bodrum'daki restoranındaki bütün ot çeşitlerinin İstanbul'daki restoranında da bulunduğunu belirten Melek Boz, Ege'ye has otlardan hardal otu, şevketi bostan ve radikanın en çok kullandıkları ot çeşidi olduğunu belirtiyor. Restoranda müşteriler en çok patlıcan salatası, buğulama, çöp kalamar, fener balığı ve kavurmayı beğeniyor. Dondurulmuş balığın kullanılmadığı MB'de hiçbir deniz mahsülü çiftlik ürünü değil.Restoranın müşterileri arasında Mesut Yılmaz, Berna Yılmaz, Sakıp Sabancı, Sevil Sabancı, Dilek Sabancı, İshak Alaton, Leyla Alaton gibi isimler var.