TeknolojiMicrosoft, Yeniden İşten Çıkarmalara Başladı

Microsoft, Yeniden İşten Çıkarmalara Başladı

30.07.2016 - 17:22 | Son Güncellenme:

Hali hazırda zaten binlerce çalışanı ile yollarını ayırmış olan yazılım devi Microsoft, bir kez daha çok sayıda işten çıkarma yapacak…

Microsoft, Yeniden İşten Çıkarmalara Başladı

Mobil cephede istediğini alamayan Microsoft, bilindiği üzere ne yazık ki satışa sunduğu Windows Phone modellerinde hatırı sayılır bir satış verisi elde edemedi. Ancak bu duruma karşı yılmayan ve yeni adımlar atmayı ihmal etmeyen firma, en son yayımladığı Windows 10 Mobile işletim sistemi ile beraber yeni amiral gemi modellerinde üzerinde çalışmayı göz ardı etmedi. Nitekim şimdilerde yeni cihazları ile anılmakta olan yazılım devi, ne yazık ki işten çıkarmalara başladı. Daha önce binlerce çalışanı ile yollarını ayıran firma, bir kez daha binlerce kişiyi işten çıkaracağını açıkladı. Çalışanların neredeyse tümü daha önce Windows Phone alanında faaliyet gösteren kişilerden oluşuyor.

Haberin Devamı
Tam 2850 Kişi İşten Çıkarılacak

Yapılan açıklamaya göre dünyanın en büyük teknoloji firmalarından biri olan Microsoft, Windows Phone alanında faaliyet gösteren 2850 kişi ile yollarını ayırmaya hazırlanıyor. Daha tam iki ay önce 1850 kişiyi işten çıkaran firma, anlaşılan mobil alanında artık pek de ümitli değil. Zira bu çalışanların yerine birilerinin gelmeyeceği tahmin edilmekte.

12500 Kişi ile Yollarını Ayırdı

Yazılım devi, Nokia’yı satın aldıktan sonra attığı adımlar ile ne yazık ki başarılı olamamış ve bunun sonucunda tam 12500 kişiyi işten çıkarmıştı. Hatta bu konuda Finlandiya ile sorun dahi yaşayan şirket, şimdilerde işten çıkarmalar devam ediyor. Bakalım bu durum ne zaman sona erecek.