TeknolojiMicrosoft Kaç Adet Lumia Telefon Sattı?

Microsoft Kaç Adet Lumia Telefon Sattı?

31.07.2016 - 17:28 | Son Güncellenme:

Yazılım devi Microsoft, şimdilerde mobil alanda çalışan kişiler ile yollarını ayırıyor olsa da milyonları aşan Lumia modeli satmayı başardı…

Microsoft Kaç Adet Lumia Telefon Sattı

Geçtiğimiz gün binlerce çalışanı ile yollarını ayıracağı haberi ile gündeme gelen Microsoft, şimdi ise son 1 yıl içerisinde sattığı akıllı telefon sayısı ile haber konusu olmuş bulunmakta. Hali hazırda zaten binlerce kişiyi işten çıkaran yazılım devi, geçtiğimiz gün ise bir o kadar daha çalışanı ile yollarını ayıracağı haberini vermişti. Nitekim bunun sonucunda tüm gözleri üzerine çeken firma, birçok kişinin analiz yapmasına yol açmış durumda. Nitekim ortaya konan birçok raporda, şirketin satışını gerçekleştirdiği telefon sayısı belirtiliyor. Buna göre yazılım devi, son 1 yıl içerisinde 10 milyonu aşkın Lumia modeli satmış durumda. Rakam, her ne kadar güzel gözükse de firmanın büyüklüğünü hesaba katacak olursak da satışların pek tatminkar olmadığını söyleyebiliriz.

Haberin Devamı
Tam 13.8 Milyon Adet Satış Söz Konusu

Paylaşılan bilgilere göre Dünya’nın en büyük teknoloji firmalarından biri olan Microsoft, 1 Temmuz 2015 ile 30 Haziran 2016 tarihleri arasında toplamda 13.8 milyon adet Lumia cihazı satmayı başardı. Bunun yanı sıra şirketin yılın son çeyreğinde gerçekleştirdiği satışlar ise 1.2 milyon telefon ile sınırlı. Yani bu yılın çok da güzel geçtiğini söylemek şimdilik mümkün gözükmüyor.

Yeni Modeller Yolda

Şirket, her ne kadar 2850 çalışanı ile yollarını ayırma kararı almış olsa da yeni Windows Phone cihazlarının gelmekte olduğu bir gerçek. Özellikle Windows 10 Mobile işletim sistemi sonrasında cihazlarına odaklanan firma, Surface Phone modeli ile epey merak uyandırıyor.