TeknolojiApple’a Siri’yi Düzeltme Şansı

Apple’a Siri’yi Düzeltme Şansı

02.06.2016 - 14:26 | Son Güncellenme:

Siri ilk ana akım dijital asistan olabilir ancak hala onu rakip dijital asistanlardan ayıran en büyük özelliği espri anlayışı.

Apple’a Siri’yi Düzeltme Şansı

Bu alanda ilk olan bir şeyden bunun dışında da daha fazla rekabetçi özellikler beklenebilir. Objektif olmak gerekirse Siri’nin bilgisi ve cevap doğruluğu Amazon Alexa’nın ve Google Now’ın gerisinde kalıyor. Bu rekabette şu an için pek öne çıkabilecekmiş gibi de durmuyor.

Haberin Devamı
Yapay Zeka Önemli

Google geçtiğimiz günlerde düzenlediği I/O geliştirici konferansında yapay zeka ile çalışan bir çok şey duyurdu. Bu hafta düzenlenen Recode konferansında Amazon’un CEO’su Jeff Bezos yaptığı konuşmada Alexa ve Echo hoparlörün geliştirilmesi için 1000’den fazla kişinin çalıştığını açıkladı. Peki Apple herkesin sevdiği Siri’yi Amazon’un Alexa nasıl bu seviyeye getirebilir? Bunun en kolay ve en hızlı yolu sesli asistanı üçüncü parti geliştiricilere açmak. Bu sayede Siri size banka hesabınızda ne kadar kaldığını bile söyleyebilir ya da Uber üzerinden araba çağırabilir. Bu yöntemi bu sene görebiliriz. Apple’ın 13 Haziran’da düzenleyeceği World Wide Developer Congress’te bunu duyurması bekleniyor.

Üçüncü parti desteği yanında bir seçenek daha bulunuyor. O da Siri’yi sürkli daha zeki hale getirmek ve anlayışını güçlendirmek. Şu anda Siri her seferinde tek bir sorguyu cevaplayabiliyor ve bunu yaparken sürekli iPhone’dan işlemler için onay vermeniz gerekiyor.