TeknolojiAmazon Sanal Gerçeklik Sektörüne mi Giriyor?

Amazon Sanal Gerçeklik Sektörüne mi Giriyor?

08.03.2016 - 11:57 | Son Güncellenme:

Çevrimiçi alışveriş devi Amazon, farklı sektörlere girmeye devam ediyor. Firmanın en son dahil olduğu konulardan biri ise sanal gerçeklik…

Amazon Sanal Gerçeklik Sektörüne mi Giriyor

Şimdilerde birçok firmanın çalışma içerisine girdiği sanal gerçeklik sektörü, birkaç yılda oldukça büyümüş ve milyon dolarların aktığı bir alan haline gelmişti. Microsoft, Sony, Samsung, Facebook ve HTC gibi dev firmaların çalışmalarına hız kesmeden devam ettiği sanal gerçeklik alanına en son dahil olan isimlerden biri ise Amazon olacak gibi. Echo, Kindle ve çeşitli tablet modelleri ile hali hazırda teknoloji dünyasına adım atmış olan firma, gelen bilgilere bakacak olursak sanal gerçeklik sektörüne de dahil olmayı ihmal etmeyecek gibi.

Haberin Devamı

Yeni bir ekip kurmuş olan Amazon, ortaya çıkan bilgilere göre sanal gerçeklik deneyimi geliştirmek adına çalışmalarını sürdürüyor. Hatta şirketin yazılım geliştirme başkanı bu konuya dahil olmuş bulunmakta. Projesini emin ellere bırakan şirket, nasıl bir ürün ya da yazılım ile karşımıza çıkacak henüz bilinmiyor. Yeni bir sanal gerçeklik gözlüğü görebileceğimiz gibi farklı bir yapıya sahip olan yazılım görmemiz de mümkün gibi.

Amazon, Kitap Sektöründe Büyüyor

Geleceğin 2 boyutlu deneyimler ardında olmadığını belirten firma, açıkçası sanal gerçeklik sektörüne olan inancını belli etmiş durumda. Ancak firmanın VR gözlükleri için bir oyun ya da yazılım mı geliştireceği yoksa başlı başına bir gözlük mü üreteceği bilinmiyor. Gerçek şu ki Amazon, bahsi geçen bilgiler ile gözleri üzerine çekmiş bulunmakta. Eğer firma cephesinden konuyla ilgili yeni bir açıklama gelir ise haber etmiş olacağız, bizi takip etmeye devam edin.