07.04.2023 - 11:29 | Son Güncellenme:
Havayolu ulaşımı gerek kısa süren yolculuk haliyle gerekse güvenilir bir ulaşım türü olması açısından hem yabancı turistler hem de ülkemizde seyahat eden bireylerin tercihi konumunda yer almaktadır. Özellikle yabancı ülkelerden ulaşım sağlayan bireyler için havayolu ulaşımı vazgeçilmez yolculuk deneyimidir. Çünkü dünyanın bir ucundan başka bir ucuna kolay bir biçimde seyahat etme fırsatını insanlara sağlamaktadır.
Sabiha Gökçen Havalimanı - Ulaşım, Yol Tarifi, Metro Durakları ve Otopark Ücretleri
Sabiha Gökçen Havalimanı İstanbul'un ikinci havalimanı olarak bireylere hizmet vermektedir. Adını Türkiye'nin ilk kadın ve savaş uçağı pilotu olan Sabiha Gökçen'den almaktadır. Ayrıca ülkemizde yolcular tarafından ziyaret en fazla ziyaret edilen ikinci havalimanı olarak da kayıtlara geçmiştir. Yapımı 1998 yılında başlanılan havalimanı 2003 yılında tamamlanmıştır ve daha sonra hizmete açılmıştır.
Havalimanında uluslararası yolculuğun yapıldığı terminal ve kargoların taşındığı terminal olmak üzere toplamda iki adet terminal bulunmaktadır. Bu havalimanına ulaşım Taksim, Kadıköy ve Gebze'den kolaylıkla sağlanmaktadır. Sabiha Gökçen'den Kadıköy ve Levent'e otobüsler aracılığıyla gidilmektedir.
Ayrıca Kocaeli ilinden de saatte bir 250 numaralı otobüs hattı ile havalimanına ulaşım kolaylıkla sağlanabilmektedir. Sabiha Gökçen Havalimanına metro ile de ulaşım mevcuttur. Metroyla ulaşımda Tavşantepe-Kadıköy Metro hattına binip Soğanlık durağında inerek buradan otobüse binilmesi gerekmektedir.
Otobüs olarak 16- S numaralı ve E- 10 otobüslerinden biri sizi havalimanına bir problem çıkmadan kolaylıkla ulaştıracaktır. Ayrıca E3 nolu 4. Levent, SG2 nolu Taksim, E9 nolu Bostancı, E11 nolu ve SG1 nolu Kadıköy, 130H nolu Deniz Harp Okulu ve 132H nolu Pendik YHT otobüsleri de havalimanına ulaşım sağlamaktadır.
Avrupa yakasından havalimanına ulaşım sağlamak istiyorsanız en yakın olan Marmaray durağından Anadolu'ya geçmeniz gerekmektedir. Buradan Ayrılık Çeşmesi durağında inip otobüslere binerek Sabiha Gökçen'e ulaşmanız mümkündür. Ek olarak bireylerin özel araçlarıyla da Sabiha Gökçen'e ulaşması mümkündür.
Özel araçların park ücretleri bulunmaktadır ve ne kadar süre araç otoparkta kalacaksa ve aracın türüne göre saat üzerinden ücretlendirme yapılmaktadır.
Otopark ücretleri zaman zaman değişkenlik gösterse de minibüs ve otomobil araç türlerinin 1 saat otoparkta kalması 40 lira, 1 ile 3 saat arası kalması 49 lira, 3 ile 6 saat arasında kalması 74 lira, 6 ile 12 saat arasında kalması 90 lira ve 12 saat ile 1 gün aralığında bu araçların otoparkta bulunması 120 lira maliyetindedir.
Kamyon ve otobüs araç türlerinin otopark ücretlerine bakıldığında 1 saati 59 lira, 1 ile 3 saat kalması durumunda 66 lira, 3 ile 6 saat arası 104 lira, 6 ile 12 saat arası 126 lira ve 12 saat ile 1 gün aralığı 163 lira şeklindedir.
Son olarak motosikletlerin otopark ücretlerine göz atıldığında 1 saat otoparkta kalması 18 lira, 1 ile 3 saat aralığında otoparkta bulunması 23 lira, 3 ile 6 saat arası 36 lira, 6 ile 12 saat aralığında otoparkta konumlanması 45 lira ve yarım gün ile 1 gün aralığında bu araç türünün havalimanının otoparkında konaklaması 61 lira şeklinde bir maliyet oluşturmaktadır.
Araç türlerinin farklı olması otopark ücretinin belirlenmesinde rol oynamıştır. Ek olarak engelli ve gazi olmuş bireylerin araçları ilk 15 gün ücretsiz olarak konaklama yapabilmektedir.