Tatil Baykal Gölü Nerede, Hangi Ülkede? Gölün Özellikleri, Oluşumu Ve Tarihçesi

Baykal Gölü Nerede, Hangi Ülkede? Gölün Özellikleri, Oluşumu Ve Tarihçesi

24.09.2020 - 14:17 | Son Güncellenme:

Dünya'da ünlü pek çok göl bulunmaktadır. Türk tarihi açısından da oldukça önemli bir göl olan Baykal gölü konumu itibari ile Asya'da bulunan bir göldür. Baykal gölü dünyanın en meşhur ve en çok ziyaret edilen göllerinden bir tanesidir. Baykal gölüne gelmek isteyen kişiler bu gölün özelliklerini ve gölün nerede olduğunu merak etmektedirler. Baykal gölü bundan ötürü arama motorlarında en fazla araştırılan göllerden bir tanesidir. Bundan dolayı gölün popülerliği de iyice artmıştır. Baykal gölü hakkında merak edilen sorular epey fazladır. Peki, Baykal görü nerededir? Baykal gölü hangi ülkede bulunmaktadır? Baykal gölünün özellikleri nedir? Baykal gölünün oluşumu ve tarihçesi nedir? İşte Baykal gölü ile ilgili bütün bilgiler.

Baykal Gölü Nerede, Hangi Ülkede Gölün Özellikleri, Oluşumu Ve Tarihçesi

Baykal gölü Dünya'nın en derin gölü olarak bilinmektedir.

Baykal Gölü Nerede?

Baykal gölü Rusya'da bulunmaktadır. Rusya'nın güney doğusunda bulunan bir göldür. Konum itibari ile Moğolistan'a da yakın bir göldür. Tam olarak bulunduğu şehir ise Irkutsk şehridir.

Baykal Gölüne Nasıl Gidilir?

Baykal gölüne gitmek için ülkemizden yalnızca hava yolu ile ulaşım mümkündür. Hava yolu ile Rusya'nın Irkutsk şehrine direkt olarak gidiş olmadığından ötürü aktarmalı bir uçuş seçeneği sizleri bekliyor. Öncelikle Rusya'nın Moskova şehrine uçuş gerçekleştirilir. Daha sonra buradan aktarma yaparak Irkutsk şehrine geçiş yapabilirsiniz. Baykal gölüne ülkemizden gitmek için yaklaşık olarak bir 12 saatlik yol gitmeniz gerekmektedir.

Moskova havalimanından sonra aktarma ile Irkutsk uluslararası havalimanına geçiş yaparak Baykal gölüne ulaşabilirsiniz.

Baykal Gölü Tarihi

Baykal gölü tarihine baktığımızda Eski Türklerin bu bölgede oldukça fazla yaşadığını görüyoruz. Özellikle tarihte bu bölgede yaşayan Orta Asya Türkleri geçimlerini bu bölgede yapmakta idi. Balıkçılık faaliyetleri ile birlikte hayatlarını sürdürmekteydiler.

Baykal Gölü Giriş Ücreti

Baykal gölüne giriş için herhangi bir ücret ödemek durumunda değilsiniz.

Baykal Gölü Özellikleri

- Baykal gölü Dünya'nın en derin gölüdür.
- Dünyanın en yaşlı gölüdür.
- Gölün en derin noktası 1637 metredir.
- Su hacmi 23.600 kilometre karedir.
- Gölün kıyı uzunluğu 2.100 kilometredir.
- Yüzey rakımı 456 metredir.
- Baykal gölü üzerinde 22 tane ada bulunmaktadır.
- Gölün yüz ölçümü 31.494 kilometre karedir.
- 560.000 kilometrelik alana etki etmektedir.
- Baykal gölünde tatlı su bulunmaktadır.

Baykal Gölü Hakkında Bilgi

Baykal gölü Eski Türklerin yaşam alanı olarak bilinen bir göldür. Bu gölde balıkçılık faaliyetleri yapılmaktadır. Baykal gölü Türkçe anlamı ile Zengin göl anlamına gelmektedir.