TatilAygır Gölü Bitlis İlinde Nerede? Gölün Özellikleri, Oluşumu Ve Tarihçesi

Aygır Gölü Bitlis İlinde Nerede? Gölün Özellikleri, Oluşumu Ve Tarihçesi

27.09.2020 - 03:40 | Son Güncellenme:

Türkiye doğal güzellikleri ile ön plana çıkan şehirleri bulanan bir ülkedir. O şehirlerden birisi de Bitlis şehrimizdir. Bitlis’te bulunan Aygır gölü Türkiye'nin onlarca gölünden sadece bir tanesidir. Bitlis bölgesinin en ünlü göllerinden olan Aygır gölü bu şehre gelenlerin uğrak yerlerinden bir tanesidir. Bitlis'e gelecek olan ziyaretçiler burada gezilecek yerleri listesini oluştururken listelerine Aygır gölünü de eklemektedirler. Aygır gölü çevresinde çok keyifli vakitler geçirebileceğiniz özellikleri bakımından diğer göllerden ayrılmaktadır. Aygır gölünün oluşumu ve bu gölün tarihçesi en merak edilen detaylardandır. Peki, Aygır gölü Bitlis'in tam olarak neresindedir? Bitlis'te Aygır gölüne ulaşmak için hangi güzergahları izlemek gerekir? Aygır gölünün özellikleri nelerdir? Aygır gölü nasıl oluşmuştur? Aygır gölünde kamp alanı var mı? İşte Aygır gölüne dair bütün bilgiler.

Aygır Gölü Bitlis İlinde Nerede Gölün Özellikleri, Oluşumu Ve Tarihçesi

Aygır gölü Van gölüne oldukça yakın bir konumda bulunmaktadır. Bitlis'e gelen ziyaretçilerin ilk uğradığı yerler arasında bulunmaktadır. Aygır gölü çevresinde kamp yapma olanakları da bulunmaktadır.

Aygır Gölü Nerede?

Aygır Gölü Bitlis'te yer alır. Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde yer alan bir göldür.

Aygır Gölüne Nasıl Gidilir?

Aygır gölüne ulaşmak için Bitlis şehir merkezine gelmek toplu taşıma ile ulaşım açısından önemlidir. Bitlis merkeze geldikten sonra Adilcevaz ilçesine giden otobüsleri tercih ederek direkt olarak buraya ulaşım sağlayabilirsiniz. Adilcevaz ilçesine geldikten sonra taksi veya yürüme mesafesi ile birlikte Aygır gölüne ulaşabilirsiniz. Aygır gölü Van gölüne de oldukça yakın bir konumdadır. Bundan dolayı bu göle gelenler Aygır gölünü de ziyaret etmektedirler. Aygır gölüne özel araç ile de ulaşım sağlamak kolaydır.

Bitlis Van oto yolunu kullanarak Adilcevaz ilçesine varın. Ardından buradan trafik tabelaları ile birlikte ya da navigasyon açarak Aygır gölüne ulaşabilirsiniz.

Aygır Gölü Giriş Ücreti

Aygır gölüne giriş ücreti en merak edilen detaylardan birisidir. Aygır gölü için giriş ücreti bulunmamaktadır. Göl çevresinde eğer kamp yapacaksanız kamp için çadır kiralayabilirsiniz. Göl çevresinde yer alan tuvaletleri de ücret karşılığında kullanabilirsiniz.

Aygır Gölü Özellikleri

- Aygır gölünün derinliği 68 metredir.
- Gölün genişliği 3.7 kilometredir.
- Tektonik oluşumlarla oluşmuş bir göldür.
- Aygır gölünün suyu tatlı sudur.
- Alabalık türü en çok yetişen balık türlerindendir.

Aygır Gölü Hakkında Bilgi

Aygır gölü Türkiye'nin yaban hayatı geliştirme sahası olarak bilinen bir bölgedir. Göl çevresinde kamp yapma olanakları bulunmaktadır. Süphan dağına oldukça yakın bir konumda bulunur. Aygır gölü çevresinde volkanik kayaçlar da yer almaktadır.