GündemGörüntüler büyük tepki çekmişti! 15 yaşındaki çırağa darp davasında karar

Görüntüler büyük tepki çekmişti! 15 yaşındaki çırağa darp davasında karar

24.01.2023 - 12:18 | Son Güncellenme:

İstanbul Kağıthane’de 15 yaşındaki çırakları E.Y’yi darp edip görüntülerini çeken iş yeri sahipleri Samet Akdağ ve Yücel Bayır hakkında karar açıklandı.

Görüntüler büyük tepki çekmişti 15 yaşındaki çırağa darp davasında karar

Damla GÜLER / milliyet.com.tr İstanbul Kağıthane’de Samet Karadağ ve Yücel Bayır yanlarında çalışan 15 yaşındaki E.Y’yi darp etmiş ve bu anın görüntülerini kaydetmişti.

Haberin Devamı

Görüntülerin sosyal medyada paylaşılmasının ardından harekete geçen İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Samet Karadağ ve Yücel Bayır hakkında, “canavarca hisle beden ve ruh bakımından kendini savunamayacak durumda bulunan kişiyi silahla kasten yaralama” suçundan dava açtı.

İstanbul 20. Asliye Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen duruşmaya tutuksuz sanıklar katılmadı. Mağdur E.Y ise annesi ve avukatıyla birlikte duruşma salonunda hazır bulundu.

'EĞLENCE AMAÇLI ÇEKİLEN VİDEO'

Duruşmada son savunmasını yapan sanık Yücel Bayır’ın avukatı, olayın şaka amaçlı yapıldığını söyleyerek, “Video görüntüleri incelendiğinde olayın tamamen şaka amaçlı olarak gerçekleştiği, müvekkilin kasten mağduru darp etmesinin söz konusu olmadığı, eğlence amaçla çekilen şaka yolla video olduğu anlaşılmaktadır” dedi. Söz verilen mağdur E.Y ise sanıklardan şikayetçi olduğunu söyleyerek cezalandırılmalarını istedi.

Haberin Devamı

9 AY HAPİS

Alınan savunmaların ardından kararını açıklayan mahkeme sanık Samet Karadağ’ın beraatine karar verdi. Mahkeme sanık Yücel Bayır’ı ise, “beden ve ruh bakımından kendisini koruyamayacak şekilde canavarca hisle kasten yaralama” suçundan 9 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme hükmün açıklanmasını geri bırakarak sanık Bayır’ı 5 yıl denetim süresine tabi tuttu.

OLAYIN GEÇMİŞİ

İddianamede 14 Kasım 2020 günü başvuru yapılarak henüz 15 yaşında olan mağdurun darp edildiği bildirilerek soruşturma başlatıldığı anlatıldı. Sanık Bayram Samet Karadağ'ın iş yeri sahibi olduğu, sanık Yücel Bayır'ın aynı işyerinde kaplama ustası olarak çalıştığı ve mağdur E'nin sanık Yücel'in yanında yaklaşık bir yıldır çırak olarak çalıştığı belirtildi. İddianamede, müracaattan 3 hafta önce hiçbir geçerli neden yokken sanık Yücel Bayır'ın, mağdura defalarca tokat attığı, diğer sanığın ise darp anlarını görüntüye aldığı, her ne kadar Bayram'ın darp etme görüntüsü yoksa da kayıtlarda "Evet Yücel abi, devam et. Yücel abi böyle bitmez. Yücel abi" diyerek sanık Yücel'in mağduru darp etme kararlılığını kuvvetlendirdiği kaydedildi. Mağdurun henüz 15 yaşında olduğu, henüz fiziksel gelişimi tamamlamadığı, kamera görüntülerinde mağdurun darp edilme eylemine hiçbir karşılık veremediği, tamamen korumacı bir tavır aldığı vurgulandı. Mağdurun ifadesinde, bu olaylardan 6 ay önce sanık Yücel Bayır'ın sağ işaret parmağını tahta kesme makinesiyle kestiğini söylediği de yer aldı. İddianamede, sanık Bayram Samet Karadağ'ın "Beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı canavarca hisle yaralama" suçundan 8 aydan 2 yıla kadar hapsi istendi. Sanık Yücel Bayır hakkında ayrıca "Beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı silahla yaralama" ve "Beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı canavarca hisle yaralama" suçundan toplam 1 yıl 2 aydan 3 yıl 6 aya kadar hapis talep edildi.

Haberin Devamı

Mağdur E.Y ilk duruşmada psikolog eşliğinde ifade vermişti. Mağdur E.Y. ifadesinde, "Babam cezaevindeydi. Ben de sanık Bayram Samet Karadağ'ın babasına ait işyerinde çırak olarak çalışıyordum. Ara sıra sebepler bulup bu işyerinde çalışan Yücel Bayır, beni eliyle vurup dövüyordu. Az da olsa diğer sanık Bayram Samet de dövüyordu. Bir keresinde çalışırken elim testereyle kesildi. Sanık Bayram Samet'in babası Hasan Karadağ, 'Sigortan yok başımızı belaya sokma. Doktora cam kesiği dersin' diye söylendi. Ben de amcamla gittiğimde testere kesiği demiştim. Olay tarihinde çalışırken sanık Yücel beni çağırmış ama ben gürültü nedeniyle duymadım. Gelip beni eliyle dövdü. Yere yatırıp tekme ve yumrukla vurdu. O sırada Bayram da cep telefonuyla kameraya çekti. Bir yandan da güldü. Ancak Bayram bana vurmadı. Daha sonra sanık Yücel çekilen videoyu bana atmış. Amcam telefonumda görünce karakola gidip şikayetçi olduk. Ben sanıklardan şikayetçiyim" demişti.