VoleybolTVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ'dan Filenin Sultanları'na yönelik eleştirilere cevap! '1 kişinin eleneceği malumdu'

TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ'dan Filenin Sultanları'na yönelik eleştirilere cevap! '1 kişinin eleneceği malumdu'

28.07.2024 - 21:19 | Son Güncellenme:

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda oynayacağı ilk maç öncesi açıklamalarda bulundu.

TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağdan Filenin Sultanlarına yönelik eleştirilere cevap 1 kişinin eleneceği malumdu

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda Filenin Sultanları'nın oynayacağı ilk maç öncesi Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ'dan açıklamalar geldi.

Haberin Devamı

Tuğba Şenoğlu İvegin'in kadrodan çıkarılması ve İlkin Aydın'ın kadroya dahil edilmesinin ardından yaşanan tartışmalara değinen TVF Başkanı çarpıcı ifadeler kullandı.

Sports TV'ye konuşan TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, Paris Olimpiyatları'nda Filenin Sultanları'na yönelik eleştirilerin olmamasını dile getirdi.

Takım kadrosunda fazla oyuncu olması hakkında konuşan Mehmet Akif Üstündağ, "Buraya gelirken sakatlarımız oldu biliyorsunuz. İlk defa takımda kadro fazlasıyla buraya geldik. Buradan 1 kişinin eleneceği malumdu ve gerçekten takımın yapıcılık değil de yıkıcılık için baya ilgilenenleri de görüyoruz. O konuda burada çok da dikkate almıyoruz biz işimize bakıyoruz" dedi.

Eleştirilere açık olduklarını ancak hakaretlere karşı geldiklerini vurgulayan Mehmet Akif Üstündağ, "Eleştiriye açığız. Eleştiri olabilir ama bugün bu evlatların aylardır, yıllardır bu mücadeleyi verip burada bu anı yaşamak ve ülkesini sevindirmek için mücadele eden evlatlarıma ve ekibime hiç kimsenin niye eleştiri yapıyor demeyiz ama hakaret etmelerine karşı geliriz. Yalan yanlış haberlerle hakaret etmelerine istirham ediyorum" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Filenin Sultanları'nın rahat bırakılması gerektiğini dile getiren TVF Başkanı, "Maç öncesi de yapacaklarsa şahsıma yapsınlar ama evlatlarımı rahat bıraksınlar. Biz burada sadece maçlara konsantreyiz. Müsabakalar oynayacağız" diye konuştu.

Lobicilik gibi durumların söz konusu olmadığını belirten Mehmet Akif Üstündağ, "Bizim olduğumuz yerde ne lobi olabilir, ne adamcılık olabilir, ne bu olabilir ne şu olabilir. Biz bunlara müsaade etmeyiz. Bizim bayrağımız tekdir, ülkemiz tekdir, bu vatan bizim. Biz en iyisini sahaya yansıtmak için mücadele ederiz" açıklamasını yaptı.

Kadroda olan ve olmayan oyuncuların kendisi için bir fark oluşturmadığını vurgulayan TVF Başkanı, "Kadronun içinde olan da benim evladımdır, dışında olan da. Biz evlatlarda ayrım yapabilir miyiz? Yarın da başka kişilerden faydalanabiliriz. Havuzumuz geniş" dedi.

Zehra Güneş'in bir maç daha riske edilmemek istendiğini belirten Mehmet Akif Üstündağ, "Daniele Santarelli, Zehra Güneş'i 1 maç daha riske etmeden +1'e alıp Beyza Arıcı'yı içerde tutmak istiyor" diye konuştu.

Haberin Devamı

Kadro tercihlerine teknik ekibin karar verdiğini vurgulayan TVF Başkanı, "Hangi oyuncu çıktı hangi oyuncu girdi buna teknik kadro karar verir. Bunu izahatına da gerek yoktur. Diğer taraftan baktığımız bu sene ilk uygulanan sistemde 12+1 oldu. Maç maç düşünebiliriz. Bize sunulan şartları en iyisini takıma faydalı olacak şekilde staff yoğun gayret seyrediyor" dedi.

Mehmet Akif Üstündağ son olarak şu ifadeleri kullandı:

"Sadece Türk Milli T;akımı ile ilgilenen bir koçumuz var. Koç geçen yıldan beri takımla birlikte. Bakıyor buraya gelirken de 14 kişi gelip 1 kişinin eleneceği de belliydi. Teknik kadronun tercihiydi. Her ülkede bu değişiklikler olabilir ama ne hikmetse biz buraya Olimpiyat müsabakalarına geldik. Çok da anlamış değilim neden ne için böyle bir saldırıya maruz kalıyor bu takım. Müsade edin bu takım buraya Olimpiyatlara gelmiş."