BeşiktaşBurak Yılmaz'dan Beşiktaş ve Eric Bailly itirafı! 'Dost kim, düşman kim tanımış olduk'

Burak Yılmaz'dan Beşiktaş ve Eric Bailly itirafı! 'Dost kim, düşman kim tanımış olduk'

28.07.2024 - 18:30 | Son Güncellenme:

Kayserispor Teknik Direktörü Burak Yılmaz, Beşiktaş'ta görev aldığı dönem ve ayrılık sürecine dair çarpıcı ifadeler kullandı.

Burak Yılmazdan Beşiktaş ve Eric Bailly itirafı Dost kim, düşman kim tanımış olduk

Süper Lig ekiplerinden Kayserispor'u çalıştıran Burak Yılmaz, ilk teknik direktörlük deneyimini yaşadığı Beşiktaş ile ilgili konuştu.

Haberin Devamı

Şenol Güneş'in ekibine dahil olma sürecini anlatan Burak Yılmaz, Eric Bailly ile yaşanan kriz ve siyah-beyazlılarda teknik direktörlüğe getirildiği dönemi anlattı.

Şenol Güneş'in yanında göreve başlama süreci ve yaşanan krizi anlatan Burak Yılmaz, "Antrenörlük kariyerime, futbol kariyerimde en önemli yeri olan Şenol Güneş’in yanında başladım. Açıkçası iyi bir transfer dönemi geçirmedik. Bu durum taraftara yansıdı. Önce Şenol Güneş bıraktı, sonra yönetim seçim kararı aldı" dedi.

Şenol Güneş ve Ahmet Nur Çebi'nin ortak kararı sonrası göreve başladığını vurgulayan Burak Yılmaz, "Şenol Güneş ayrılırken Ahmet Nur Çebi yönetimiyle istişare ederek, benim göreve devam etmemin iyi olacağı kararını almışlar" açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

Beşiktaş'ta göreve başladığı dönemde A Milli Futbol Takımı'ndan teklif aldığını dile getiren Burak Yılmaz, "Futbolculardan da yönetime pozitif şeyler gelince benden en azından seçime kadar elimi taşın altına koymam istendi. Hepinizin bildiği gibi A Milli Futbol Takımı’ndan teklif almıştım ve Vincenzo Montella’nın yardımcısı olacaktım. Aslında mantık olarak gitmem gerekiyordu çünkü Beşiktaş’ta çok kaotik bir ortam vardı" diye konuştu.

Duygularıyla hareket ederek Beşiktaş'ta teknik direktör olduğunu belirten Burak Yılmaz, beIN Sports'a yaptığı açıklamada şu sözleri dile getirdi:

"Sonradan da gördüğümüz üzere orada herhangi bir hocanın başarılı olması mümkün gözükmüyordu ve olmadı da zaten. Duygularımla, kalbimle hareket ederek elimi taşın altına koydum. Yine olsam yine öyle yaparım büyük ihtimalle."

Ahmet Nur Çebi'nin ısrlarlarına rağmen görevi bıraktığını belirten Burak Yılmaz, "Nitekim işler istediğimiz gitmedi ve Ahmet Nur Çebi’nin tüm ısrarlarına rağmen görevimden ayrıldım" şeklinde konuştu.

Beşiktaş'ı ve eski takım arkadaşlarını takipten çıkmasına dair soruya Burak Yılmaz, " Sosyal medyada takip edip etmeme işini aslında çok abartıyoruz. Sosyal medya benim için hiçbir anlamı olmayan platform. O dönem duygusal olarak çok büyük bir kırılma yaşadım. Kendimi iyi hissetmiyordum ve her şeyden uzaklaşmak istedim. Resetlenmek istedim diyebiliriz" cevabını verdi.

Haberin Devamı

Beşiktaş'ta mevcut yöneticilerle problem yaşamadığını dile getiren Burak Yılmaz, "Ben zaten Beşiktaş’ta geçmiş yöneticilerle, mevcut yöneticilerle ve futbolcularla sürekli görüşüyorum. Şu an dahil. Bunun altını çizmek istiyorum. İnsanların görmek istediği veya gördüğü gibi en ufak bir problem yok aramızda. Kırgınlıklar olmuştur, tartışmalar olmuştur, kavgalar olacaktır… Ama ben mevcut yönetimle de bu işe başlamadan önce nasılsa aynı şekilde iletişim kuruyorum" açıklamasını yaptı.

Eric Bailly'nin kendisinden özür dilediğini vurgulayan Burak Yılmaz, "En çok eleştirildiğim konu, Bailly konusuydu. Beşiktaş’tan ayrıldıktan sonra Eric Bailly’nin bana yazdığı satırlar dolusu mesajı insanlar görseydi… Özürler içeren çok güzel bir mesaj attı bana" dedi.

Yaşanan krize dikkat çeken Burak Yılmaz, "O zaman da cevap vermedim şimdi de cevap vermeyeceğim. Benim böyle şeyler söylemediğimi ve söylemeyeceğimi beni tanıyanlar çok iyi bilir zaten. Bu eleştirileri, yorumları almam çok iyi oldu o dönemde. En azından dost kim, düşman kim tanımış olduk" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Burak Yılmaz, Beşiktaş dönemine dair son olarak şu sözleri dile getirdi:

"Beşiktaş harika bir serüvendi benim için bana çok büyük şeyler katmıştır. Futbolculuğumda da ilk dönemim kısaydı, hocalığımda da ilk dönemim kısa oldu. Bundan sonrasına bakacağız, göreceğiz."