Süper LigSüper Lig'de yeni yabancı kuralına dair flaş iddia!

Süper Lig'de yeni yabancı kuralına dair flaş iddia!

17.10.2024 - 19:28 | Son Güncellenme:

Süper Lig'de yabancı futbolcu sınırının kaldırılacağını açıklamasının ardından çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. Yeni yabancı kuralına dair kriterlerin netleştiği öne sürüldü.

Süper Ligde yeni yabancı kuralına dair flaş iddia

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun kısa süre önce Süper Lig'de yabancı futbolcu sınırının kaldırılacağını açıklamasının ardından dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı.

Haberin Devamı

Süper Lig kulüplerinin, 2025-2026 sezonunda sınırsız sayıda yabancı futbolcuyu kadrosuna katabileceği belirtildi. Yabancı futbolcu transferlerinde yaş ve milli takım kriterleri getirileceği vurgulandı.

Ajansspor'un haberine göre; TFF'nin yabancı futbolcu transferinde yaş sınırını 24 olarak belirleyeceği kaydedildi. Kulüplerin, 24 yaşın üstünde en fazla 3 transfer yapabileceği belirtildi.

Bu oyuncuların milli takımlarda, bir tam sezon içerisinde yüzde 75 oranında oynamasının gerektiği aktarıldı.

TFF'nin bu kriterlerle birlikte Süper Lig'i atıl yabancı oyuncu kalabalığından kurtarmayı amaçladığı ifade edildi.

Öte yandan TFF'nin altyapı fonlarının artırılması yönünde karar aldığı kaydedildi. Trendyol 1. Lig'd gelecek sezon yabancı futbolcu transferinin yapılamayacağı belirtildi.

Haberin Devamı

Sözleşmesi devam eden yabancı futbolcular dışında gelecek sezon 1. Lig'de yabancı futbolcu oynatılamayacağı aktarıldı.

Süper Lig'deki mavi kart uygulamasının da değişeceği kaydedildi. Türk devletlerinden gelen ya da başka ülke milli takımlarının formasını giyen Türk futbolcuların, Türkiye'de yabancı futbolcu statüsünde oynayabileceği vurgulandı.