FenerbahçeServet Çetin: Mourinho para için Türkiye'ye geldi | 'Hocam, Osimhen'i alamayız'

Servet Çetin: Mourinho para için Türkiye'ye geldi | 'Hocam, Osimhen'i alamayız'

23.09.2024 - 10:53 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe ve Galatasaray'ın eski futbolcusu Servet Çetin gündeme dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. Osimhen'i ilk Belçika'da izlediğini anlatan Çetin, Mourinho ile ilgili iddiada bulundu.

Süper Lig’de en son Sivasspor’u çalıştıran Servet Çetin Skorer’e özel açıklamalarda bulundu. Genç teknik adam transferlerden şampiyonluk yarışına kadar birçok konuya değindi.

Haberin Devamı

MOURINHO PARA İÇİN TÜRKİYE'Yİ TERCİH ETTİ
Neden Türkiye’yi tercih etti. Bence para için tercih etti diye düşünüyorum. İsmine ve kariyerine diyecek hiçbir şeyimiz yok. Bizim ülkemizde böyle ama, Fenerbahçe’de başarılı olamazsa bakın görün tepkileri, açıklamaları, yorumları. Mourinho’da olsa direkt burada sıfıra düşeceksiniz. O riski bilerek gelmiştir. Çünkü bizde beklenti farklı, Avrupa’ya benzemiyor. Mutlak ve mutlak başarılı olması gerekiyor. Mourinho olduğu için bu kadar az tepki var şimdi. Okan hoca olsa, Ahmet hoca olsa Göztepe maçı için neler derlerdi. Hocanın özelliklerinden dolayı Fenerbahçe belki bu sene en az gol yiyen takım olabilir.

Servet Çetin: Mourinho para için Türkiyeye geldi | Hocam, Osimheni alamayız

'BELÇİKA'DA İZLEDİM SORDUM 'HOCAM OSIMHEN'İ ALAMAYIZ' DEDİLER'
Osimhen'i ben ilk Belçika’da oynarken izlemiştim takım ismini hatırlayamadım. Oyuncu izlemek için gitmiştim oraya. Onu ilk orada görmüştüm. Demiştim ki boy pos müthiş. Boyuna rağmen çabukluğu, atletik özellikleri inanılmaz. Orada ilgilenen arkadaşlara söyledim bu kim diye. Hocam onu alamayız diye o zaman da söylemişlerdi yani.

Haberin Devamı

Servet Çetin: Mourinho para için Türkiyeye geldi | Hocam, Osimheni alamayız

GALATASARAY'A GELİNCE ŞÜPHE UYANDIRDI
Galatasaray'a gelince ilk başta bir problemi mi var diye bir şüphe uyandırdı bende. Çünkü yaşı genç, iyi bir oyuncu. Genelde biliyorsunuz kariyerinin sonunda bizim ülkemizi tercih ediyor oyuncular. Oyuncu kalitesine söylenecek bir şey yok. Çok fark yaratır. Galatasaray çok büyük iş yaptı. Ancak başına bela da olabilir. Allahtan Icardi sakatlandı da Okan hoca nefes aldı. Icardi geldiği zaman nasıl yapacak hoca? Belki Osimhen o sırada uçacak. Icardi de diyecek ki adam uçuyor ben oturayım kenarda. İyi bir Icardi dönerse Okan hocanın başına bela olabilir. Batshuayi de iyi. Girdiği zaman iş yapıyor. Hocanın kafası karışabilir bence. İki santrfora dönerse büyük sıkıntı olur. Türkiye’de idare edersiniz ama Avrupa’da sıkıntılar olabilir. Young Boys maçında çift santrfor sıkıntı yaşattı. Hem Mourinho hem de Okan hoca için kaliteli santrforların olması başlarına iş açacaktır diye düşünüyorum.

OKAN HOCA ÇİFT FORVET ÇIKMAMALIYDI
Daha çok başındayız ligin. Mourinho hoca bile olsa herkesin zamana ihtiyacı var. İstedikleri sistemi oturtmaları, oyuncuların adaptesi bunlar bir süreç. İki hocanın da zamana ihtiyacı var. Okan hocanın da yaptıkları ortada yani. Adam 2 senedir ligde şampiyon oluyor. Beşiktaş'a kaybediyor. Hemen her şeyi çöpe atıyor herkes. Evet 5 yememeliydi. Avrupa'dan elenmemeliydi ama orada hocaya saygı duyuyorum. Bence çift santrfor çıkmamalıydı. Orta saha hakimiyetini rakibe verdik. Onu yaptığı için elendik bence. Kazansak Okan hoca müthiş iki forvet oynattı diyecektik belki de. Maalesef hepimiz olumsuzluklardan bahsediyoruz.

Haberin Devamı

KEREM BENFICA'DA RAHATLADI
Kerem çok daha iyi olacak. Özgüven futbolcu için olmazsa olmaz. Messi'yi getir, özgüvenini elinden al. Faydalı olması imkansız bir şey. Kerem’in özgüveni gitmişti. Taraftar baskı yapıyordu, oyunundan memnun değillerdi, gol kaçırıyordu. Bu özgüven eksikliği sahaya yansıdı. Benfica ile anlaştı ve rahatladı. Bakın şimdi Milli Takım’daki performansı bile değişti. Gole yakın ve çabuk bir oyuncu. Şu an Kerem’de özgüven geri geldi. Performansı çok daha yukarı çıkacak. Çok sevindim milli takımda gol atmasına. Yürür gider diye düşünüyorum.

Haberin Devamı

ŞAMPİYONLUK YARIŞI
Şampiyonluk yarışında şu an için görüntü net. Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş. Zorlasa belki Başakşehir. En beğendiğim kadrolardan biri Başakşehir’in. Onlar yukarıyı zorlar. Ama 3 büyükler arasında geçer. Fenerbahçe ile Galatasaray daha form tutarak gelecektir. Birkaç hafta geçince daha net konuşacağız ama.

TEKLİFLER GELDİ
Servet Çetin 1. Lig’den kendisine teklifler geldiğini ancak Süper Lig’de bir takım çalıştırmak istediğini söyledi: Bizim işler biraz sabır gerektiriyor. Sivasspor'dan ayrıldıktan sonra 1.Lig’den çok teklif geldi. Hatta Süper Lig’den anlaşma aşamasına geldiğimiz takımlar da oldu. Bu sene de yine 1.Lig’den teklif aldım ama Süper Lig’de çalışmak istediğim için çok sıcak bakmadım.

MOURINHO İSMAİL'İ KESERSE YAZIK OLUR
Amrabat iyi bir oyuncu. İsmail ile aynı özelliklere sahip ve aynı bölgede oynuyorlar. Hoca İsmail’i keserse bence yazık olacak. Amrabat iyi bir transfer ama ben İsmail’e üzülürüm. Yerli hocadan yanayım ben. İsmail çok formda. Haddini de bilerek oynuyor. Umarım İsmail’i kesmez hoca. Dzeko'yu kesemezsin. Her maç atıyor. Lider bir oyuncu. Dzeko çok karakterli deniyor tabii. Takımın da kaptanı. Kesmesi kolay değil. Ya 2 forvet oynatacak ya da ötekilerini bir şekilde ikna edecek.

Haberin Devamı

CENK İÇİN DOĞRU TRANSFER
Tepkilerin çok doğru olduğunu düşünmüyorum. Cenk'i Beşiktaş istese bile oyuncunun bir tercih hakkı olmalı. Belki maddi boyutu var, belki mutlu değil. Taraftarların böyle bakması çok doğru değil. Beşiktaşlı Cenk deniyor ama kulüpler futbolu bıraktıktan sonra ne kadar sahip çıkıyor oyunculara? Çıkmıyorlar. Bu oyuncular da kendilerini düşünmek zorunda. Belki oyuncu sırf maddiyattan tercih etti orayı ve bu da en doğal hakkı. Ben olsam ben de yaparım. Yüklenmek doğru değil. Cenk’in yaşına göre çok doğru bir transfer oldu. Bu Cenk için bir başarı bence. Duygusal davrandığınız zaman aç kalıyorsunuz maalesef.

GEDSON'UN PERDORMANSI YÜKSELDİ
Hocayı şimdi çok seviyorlar ama biraz başarısız gidince göreceğim ben. Lige iyi başladı ama süreci bir takip edelim. Takımlar form tutmaya başladı. Beşiktaş formda başladı, nokta transferlerle. Rafa, Immobile kaliteli oyuncular. Stoperler fena değil. Gedson'un performansı yükseldi. Lige hazır başladılar. Galatasaray maçı ise özgüven anlamında iyi geldi onlara. Anlık performanslara bakıyoruz. Takım oyunu oynuyorlar. Ancak tabii ileride ne olacak bilinmez.

MUSTAFA HEKİMOĞLU'NU SİVAS'A İSTEMİŞTİM
Çok iyi futbolcu. Şu an erken ama milli takıma iyi bir santrfor geliyor bence. Onu bir maçta izledim. Fiziği çok iyi, oyun bilgisi iyi. Hatta Rıza hoca oynatmıştı. Oradayken Rıza hocanın yardımcılarına söylemiştim. Sivas'a verir misiniz oyuncuyu diye. Olmayacağını söylemişlerdi. İnşallah sakatlık problemi yaşamaz. İnanılmaz özellikleri var. Çok iyi bir oyuncu geliyor. Milli takımda o tarafta eksiğimiz var zaten.

Yazarlar