İspanya La LigaReal Madrid'de Arda Güler kararı! Performansı hayran bıraktı

Real Madrid'de Arda Güler kararı! Performansı hayran bıraktı

27.08.2024 - 19:30 | Son Güncellenme:

Real Madrid'in Real Valladolid ile oynadığı maçta performansıyla beğeni kazanan Arda Güler ile ilgili dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı. 19 yaşındaki on numaranın maçtaki verileri ön plana çıkarıldı.

Real Madridde Arda Güler kararı Performansı hayran bıraktı

La Liga'nın 2'nci haftasında Real Madrid, Real Valladolid ile karşı karşıya gelmişti. Milli futbolcu Arda Güler, Real Valladolid karşılaşmasında 69 dakika sahada kalmış ve performansıyla beğeni kazanmıştı.

Haberin Devamı

Arda Güler'in bu performansı sonrası İspanyol basınından dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı. AS'ın haberine göre; Arda Güler'in Real Madrid'de daha etkili olmaya başladığı vurgulandı.

Arda Güler'in Real Madrid'deki durumunun daha net olduğu ve genç futbolcunun bu sezon daha fazla süre alabileceği aktarıldı.

Real Madridde Arda Güler kararı Performansı hayran bıraktı

Arda Güler'in Real Valladolid maçındaki performansının Real Madrid kariyerindeki en yüksek verileri beraberinde getirdiği belirtildi.

19 yaşındaki on numara, Real Valladolid karşılaşmasında 69 kez sahada kalmış ve yüzde 86'lık pas isabet oranı yakalamıştı. Arda Güler, Real Valladolid oyuncuları tarafından 3 kez faulle durdurulmuştu.

19 yaşındaki on numara, Santiago Bernabeu'daki müsabakada rakip kaleyi takım 5 kez yoklamıştı. Rakiplerinden 3 top kapan Arda Güler, 7 kez ikili mücadele kazanma başarısı göstermişti.

Haberin Devamı

Real Madridde Arda Güler kararı Performansı hayran bıraktı

ANCELOTTI MAÇIN ARDINDAN KONUŞMUŞTU

Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Ancelotti, Real Valladolid maçının ardından Arda Güler'le ilgili açıklamalarda bulunmuştu.

Sakatlanan Jude Bellingham'ın yerine ilk 11'de Arda Güler'e şans vermesinin sebebiyle ilgili yöneltilen bir soru üzerine Carlo Ancelotti, "Arda mı yoksa Brahim ile mi başlamakta kararsızdım. Ama evimizde oynamamızdan dolayı Arda ile başlamanın ona daha çok yardımcı olacağını düşündüm. İyi bir maç çıkardı" diye konuşmuştu.

İtalyan teknik adam, Arda'nın maç içinde farklı pozisyonlarda oynadığını, Türk futbolcunun Bellingham'ın ilk alternatifi olacağı gibi bir düşüncesinin olmadığını söylemişti.

Ancelotti, rekabetin çok yüksek olduğu Real Madrid'de Arda, Brahim, Endrick gibi genç futbolcuların süre almalarının önemli olduğunu belirterek, Arda'nın ilk 11'de başlayıp daha fazla süre almasıyla ilgili "Real Madrid'in seviyesine ulaşabilmesi için gelişimini devam ettirmesine yardımcı olmayı hedeflediğini" ifadelerini kullanmıştı.

Real Madridde Arda Güler kararı Performansı hayran bıraktı

ARDA 3 MAÇTA DA OYNADI

Arda Güler, Real Madrid'in bu sezon oynadığı 3 resmi maçta da sahaya çıktı. 19 yaşındaki on numara Mallorca ve Atalanta karşılaşmalarında son anlarda şans buldu.

Arda Güler'in Real Madrid ile olan sözleşmesi 30 Haziran 2029'da sona erecek. Milli futbolcunun güncel piyasa değeri 45 milyon euro.

Yazarlar