İngiltere Premier LigPremier Lig'den sürpriz kararlar! Hakemler tuttukları takımları açıklayacak

Premier Lig'den sürpriz kararlar! Hakemler tuttukları takımları açıklayacak

17.08.2024 - 11:30 | Son Güncellenme:

İngiltere Futbol Federasyonu (FA), Premier Lig'de bu sezon devrim niteliğinde bir karara imzasını atıyor. Geçtiğimiz sezon oynanan maçlarda verilen kararlarla kulüplerin tepkisini çeken hakemler için harekete geçildi.

Premier Ligden sürpriz kararlar Hakemler tuttukları takımları açıklayacak

Futbol dünyası için devrim niteliğinde bir karar alınarak, futbol hakemlerinin, hangi takımın taraftarı olduklarının açıklanmasına karar verildi. Premier Lig'de alınan bu karar ayrıca bir dizi kuralı da beraberinde getirecek.

Haberin Devamı

TUTTUKLARI TAKIMLARI AÇIKLAYACAKLAR

The Athletic, Premier Lig'de 2024/2025 sezonundaki yeni kuralları duyurdu. O kurallar içinde en çok hakemler ile ilgili olanlar dikkat çekti. Buna göre artık hakemler tuttukları takımları açıklayacak.

2024-2025 sezonuyla birlikte Premier Lig hakemlerinin, çıkar çatışması tartışmalarına sebebiyet vermemesi adına hangi takımı tuttuklarının kamuoyuyla paylaşılacağı kaydedildi.

BU KARAR NEDEN ALINDI?

Nottingham Forest, geçtiğimiz sezon Everton'a 2-0 mağlup oldukları maçın VAR hakemi Stuart Attwell'in, küme düşme hattındaki rakipleri Luton Town'ın taraftarı olduğunu iddia etmişti. Yeni kararın alınmasında yaşanan bu olayın etkili olduğu iddia ediliyor.

İŞTE O KURALLAR

Haberin Devamı

Bu karara göre hakemler, taraftarı oldukları takımların maçlarında düdük çalamayacak. İşte Premier Lig için açıklanan yeni kurallar.

Maçlarda taraftarlara geçersiz sayılan tüm goller büyük ekranda gösterilecek, VAR görevlileri yalnızca çok bariz hatalara bakmakla görevli olacak.

Yarı otomatik ofsayt teknolojisine geçiş yapılacak ancak bu teknoloji henüz test aşamasında olduğu için en erken tarih eylül, ekim ya kasım ayları olabilir.

TATİL YOK

İlk 11'ler maç başlamadan bir saat önce değil, 75 dakika önce duyurulacak, sezon ortası tatil yapılmayacak.

Premier Lig'de her hakemin hangi tarafı desteklediğini açıklayan bir liste yayınlanacak ve hakemler, tuttukları takımların maçlarını yönetemeyecek.

Yazarlar