Milli TakımÖZEL | Hakan Çalhanoğlu'ndan Montella ve transfer cevabı! 'Nerede biter bilemiyorum'

ÖZEL | Hakan Çalhanoğlu'ndan Montella ve transfer cevabı! 'Nerede biter bilemiyorum'

18.10.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

A Milli Takım kaptanı Hakan Çalhanoğlu, Milliyet’e özel açıklamalar yaptı. Tarihi bir performans sergiledikleri EURO 2024’te bambaşka bir kimlik kazandıklarının altını çizen yıldız futbolcu, “Almanya’daki 45 günlük kampta aramızdaki dostluk bağı, kardeşlik bağına dönüştü. Gelecekte çok daha iyi yerlerde olacağız” ifadelerini kullandı.

ÖZEL | Hakan Çalhanoğlundan Montella ve transfer cevabı Nerede biter bilemiyorum

O bizim 10 numaramız... O bizim A Milli Takım kaptanımız... O bizim İtalya’daki gururumuz, ay-yıldızlı ekipteki vazgeçilmezimiz.

O, gerek oynadığı futbol, gerek saha içi ve dışında tam bir profesyonel. O örnek bir futbolcu... O, Hakan Çalhanoğlu...

Haberin Devamı

A Milli Takım’ın başarısında büyük pay sahibi olan Hakan Çalhanoğlu, 6 maç daha ay-yıldızlı formayı giydiği taktirde 100’ler kulübüne girecek, dalya diyecek. Tecrübeli kaptana, ay-yıldızlı ekibin bugünkü başarılı grafiğindeki faktörleri ve Teknik Direktör Vincenzo Montella’yı sorduk, görüşlerini Milliyet okuyucularıyla paylaşmasını istedik...

"BİZ AİLE GİBİ OLDUK"

"Almanya’daki 2024 Avrupa Şampiyonası sırasında yaşadığımız 45 günlük kamp süreci bana göre takımımız için en önemli dönüm noktalarından birisiydi. Kenetlendik ve aile olduk. Bu kampta aramızdaki dostluk bağı, kardeşlik bağına dönüştü. Gerek ortaya koyduğumuz oyun anlamında gerekse ikili ilişkilerimizde bu bağ güçlenmeye devam ediyor. Biz takım olarak birbirimizin açığını aramak yerine birbirimize ne katabiliriz, aramıza yeni katılan genç arkadaşlarımıza ne gibi faydalar sağlayabiliriz bunun üzerine yoğunlaşıyoruz. Biz büyük bir aile gibi birbirimize destek olarak gelişmeye, başarmaya odaklanıyoruz."

Haberin Devamı

ÖZEL | Hakan Çalhanoğlundan Montella ve transfer cevabı Nerede biter bilemiyorum

"MONTELLA SICAKKANLI"

"Teknik direktörümüz Vincenzo Montella’yı artık herkes yakından tanıyor. Hocamız ve bizim birbirimizi anlamamızı sağlayan en önemli unsur, ay-yıldızımızı nasıl daha iyi yerlere getirebiliriz düşüncesidir. Montella gerek saha içinde gerek saha dışında yaptığı davranışlarla sıcakkanlı, iletişimi kuvvetli, nerede, ne zaman, nasıl konuşacağını, futbolcusunu nasıl motive edeceğini çok iyi bilen bir hoca."

"FUTBOL ÜLKESİYİZ"

"Gelecekte bizi neyin beklediğini şimdiden tahmin etmek zor olsa da, A Milli Takımımız için şunu net olarak ifade edebilir ki gelecekte çok daha iyi yerlerde olacağımıza inanıyorum. Arkamızda milyonlarca insanımız var. Biz bir futbol ülkesiyiz ve her geçen yıl da genç yeteneklerimiz artıyor. Arda Güler, Kenan Yıldız, Orkun Kökçü, Semih Kılıçsoy, Bertuğ Yıldırım gibi genç arkadaşlarımız bunun en güzel kanıtıdır. Biz ülkemizdeki gençlere yeteneklerini ortaya çıkarabilmeleri için gerekli fırsatı ve desteği sağladığımız sürece geleceğimiz her daim aydınlık olacaktır."

"HOCAMIZ SİSTEMSEL BİR DEĞİŞİM GERÇEKLEŞTİRDİ"

Haberin Devamı

Kaptan Hakan Çalhanoğlu, A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella’nın kısa sürede sistemsel olarak önemli işler başardığına vurgu yaptı. Futbolun taktiksel bir oyun olduğunu anımsatan ay-yıldızlı oyuncu, "Takımımızın oyuncu çeşitliliği çok fazla. Hocamız bu çeşitliliği nasıl daha da artırabileceğini düşünerek hareket ediyor. Ama şunu da unutmamak gerekiyor ki, futbol taktiksel bir oyundur. Oynadığımız her rakibe göre farklı oyun, farklı taktikler geliştirerek antremanlarımızı yaparız. Bana göre hocamız ve ekibi bu takımı en çok sistemsel anlamda değiştirip, geliştirmiştir. Bizim sistemimizde, oynayan veya oynamayan herkes ne yapacağını ve görevinin ne olduğunu biliyor" ifadelerini kullandı.

ÖZEL | Hakan Çalhanoğlundan Montella ve transfer cevabı Nerede biter bilemiyorum

"NEREDE BİTER BİLMİYORUM"

"Kişisel olarak futbolda her daim ileriye gitmeyi, iyi olmayı hedefledim. Futbol hayatım nerede, hangi ülkede biter bilemiyorum ama hedefim kariyerimi en güzel şekilde noktalamak. Dilerim bu düşüncem gerçekleşir."

Hakan Çalhanoğlu’na son yıllarda Avrupa’ya birçok oyuncu ihraç ettiğimizi, ancak bazı oyuncuların yeniden geriye döndüğünü hatırlattık. Almanya’da kariyerine başlayan, İtalya’da önce Milan ardından Inter’de forma giyen kaptana, “Türkiye’ye dönecekmisin?” sorusunu da yönelttik ve şu yanıtı aldık:

Haberin Devamı

"Kendimle ilgili şunu söylebilirim ki futbolda her daim ileriye gitmeyi, iyi olmayı hedefledim. Futbol hayatım nerede, hangi ülkede biter bilemiyorum ama hedefim kariyerimi en güzel şekilde noktalamak. Dilerim bu düşüncem gerçekleşir."

Hakan Çalhanoğlu futbol hayatında kendisine yol gösteren ve destek veren birçok insanla karşılaştığının da altını çizdi. Yetenekli futbolcu, "Benim gençliğimde, gelişme sürecimde özellikle A Milli Takım’da bana bu yolculuğumda yardımcı olan birçok ağabeyim ve hocalarım oldu. Hepsi bu formayı, bu bayrağı en iyi şekilde temsil etmeyi, hedefimizin her zaman en ilerisi olması gerektiğini söyleyerek bu yolda ilerlememizi sağladı. Şimdi bizim yaptığımız da bu ilkeleri ve bu hedefleri daha ileriye taşıma gayretidir. Milli takımımız hiç şüphesiz ki gelecekte çok daha iyi işler başaracaktır" diye konuştu.

Haberin Devamı

ÖZEL | Hakan Çalhanoğlundan Montella ve transfer cevabı Nerede biter bilemiyorum

RÜYA GİBİ BİR KARİYER

- Hakan Çalhanoğlu kariyerine 2010 yılında Bundesliga 2 kulübü Karlsruhe’de başladı. İki yıl sonra 2,5 milyon euro karşılığında Bundesliga ekibi Hamburg’a geçti. İlk sezonunda gösterdiği performansla 2014 yılında bu kez 14,5 milyon euro bonservisle Leverkusen’e transfer oldu. Burada üç sezon oynadı ve 115 resmi maçta toplam 28 gol attı.

- Çalhanoğlu, 2017 yılında Milan’a 20 milyon euro bonservis karşılığında imza attı ve 2021 yazında serbest oyuncu olarak ezeli rakipleri Inter’e katıldı. Inter ile geçen sezon İtalya Serie A’yı şampiyon bitirdi, 2022-23 sezonunda da Şampiyonlar Ligi’nde İstanbul’daki finalde yer aldı. Hakan, Inter’de ayrıca 3 kez İtalya Süper Kupası ve 2 kez İtalya Kupası kazandı.

- U16’dan itibaren ay-yıldızlı formayı giyen Hakan Çalhanoğlu, A Milli Takım’da ilk kez 2013 yılında görev yaptı. 2016, 2020 ve 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası kadrolarında yer alan Hakan, üç büyük turnuvada top koşturarak Türk futbol tarihine geçti.

- Bu yıl Ballon D’or ödülüne aday gösterilen milli futbolcu, Avrupa’nın en iyi 100 futbolcusundan biri. 94 kez A Milli Takım formasını giyen Hakan, 6 maç daha ay-yıldızlı formayı giydiğinde 100’ler kulübüne adını yazdıracak.

94 MAÇTA 20 GOL

A Milli Takım formasıyla tam 94 maça çıkan kaptan Hakan Çalhanoğlu 20 gole imza atarken 15 kez de asist yaptı. Bu müsabakalarda 13 sarı kart gören 30 yaşındaki yıldız futbolcuya hiç kırmızı kart çıkmadı.

Yazarlar