GalatasarayÖZEL | Galatasaray'da yönetimden Kerem Aktürkoğlu'na rest! 'Kalsa bile kaptan olamaz'

ÖZEL | Galatasaray'da yönetimden Kerem Aktürkoğlu'na rest! 'Kalsa bile kaptan olamaz'

24.08.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

Galatasaray'da Kerem Aktürkoğlu'nun Young Boys maçının ardından yaptığı açıklama sarı-kırmızılılarda gündemi bir anda değiştirdi. Sarı-kırmızılı idareciler Milliyet'e özel konuştu.

Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray'da Kerem Aktürkoğlu'nun Young Boys maçının ardından yaptığı kaptanlık açıklaması gündem oldu. Sarı-kırmızılı idareciler, milli futbolcunun kritik maç sonrası tutumu hakkında Milliyet'e özel açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Galatasaray’da Young Boys maçı sonrası Kerem Aktürkoğlu’nun kaptanlığın kendisinden alındığı açıklaması sarı-kırmızılı kulüpte bir anda bir numaralı gündem haline geldi.

Galatasaraylı yöneticiler konuyla ilgili Milliyet’e yaptıkları açıklamada, "Geçen sezon takım kaptanlarımız Muslera, Icardi ve Kerem Aktürkoğlu’ydu. Muslera’dan sonra Icardi geliyor. Zaten maçta da Muslera sakatlandıktan sonra bandı Icardi taktı. Icardi son dakikalarda çıkarken de kaptanlık bandını Berkan’a verdi" dedi.

ÖZEL | Galatasarayda yönetimden Kerem Aktürkoğluna rest Kalsa bile kaptan olamaz

"BERKAN KENDİ TAKMIŞ"

Sarı-kırmızılı yöneticiler konu hakkında yaptıkları açıklamaya şöyle devam etti: "Kimse Berkan pazubandı niye alıp taktı diye sorgulamıyor. Kerem’den kaptanlığın alınması için bir duyuru yapılması lazım, bu sezonki kaptanlarımız şu futbolcular diye. Oysa böyle bir durum da yaşanmamış. Transfer süreci devam ediyor. Kerem yurt dışına gitmek istediğini bize söylemiş. Young Boys maçından sonraki açıklaması doğru değildi. Bu saatten sonra kalsa bile kaptan olamaz."

Haberin Devamı

BAŞKAN ÖZBEK DE DÜN KONUŞMUŞTU

Kerem Aktürkoğlu'nun "kaptanlığı bırakıyorum" açıklamasını değerlendiren Başkan Dursun Özbek, "Galatasaray forması o kadar değerli ki herkesin bunu bilerek kaptan gibi hizmet etmesi gerekir. Kaptanlık yapısının oluşması, transfer sezonun bitmesiyle belli olur. Biz de kaptanlık süreci için takımın yapısının oluşmasını ve transfer sezonunun kapanmasını bekliyoruz. Bitince açıklarız" dedi.

ÖZEL | Galatasarayda yönetimden Kerem Aktürkoğluna rest Kalsa bile kaptan olamaz

İŞTE KEREM AKTÜRKOĞLU'NUN AÇIKLAMASI

"UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu ilk maçından istemediğimiz bir skorla döndük. Dünyanın her yerinde olduğu gibi İsviçre’de de bizi yalnız bırakmayarak desteklerini hissettiren taraftarlarımıza teşekkür ederiz. Onlara bir galibiyet yaşatamadığımız için üzgünüz. Salı gününe kadar tek konsantrasyonumuz, Young Boys ile oynayacağımız rövanş maçı. Bu yüzden, üzerine konuşulan bazı konulara açıklık getirmek istiyorum.

Daha önce de söylediğim gibi, Galatasaray’daki misyonumun farkındayım. Kendimi hayatımın her anında Galatasaray’ın bir parçası olarak hissediyorum, ona göre yaşıyorum. Kulübümü, ona ait olan değerleri, taraftarlarımızı çok seviyorum; Galatasaray için oynamanın ayrıcalığını biliyorum. Bugüne kadar bana layık görülen kaptanlık görevini en iyi şekilde yapmaya, bu unvanı hakkıyla taşımaya çalıştım. Galatasaray’a geldiğim 2020 yılından bu yana kulübümde yaşadığım anların her biri, beni başka bir oyuncuya ve ötesinde farklı bir insana dönüştürdü.

Haberin Devamı

Emin olduğum şey şu ki; bundan sonra kolumda kaptanlık bandı olmasa da, yine gerektiği her an saha içi ve saha dışı inisiyatif alacağım, Galatasaray için her yere gideceğim. Galatasaray’a ve Galatasaray taraftarına karşı sorumluluklarımı biliyorum. Aynı duruşla, Galatasaray futbolcusuna yakışır şekilde alınan karara saygı göstermeye ve kulübüm için mücadeleye devam edeceğim.

Galatasaray’ın büyük taraftarından ricam, Salı gününe kadar Young Boys maçının devre arasındayız ve kafamızı kaldırmalıyız, bundan başka hiçbir gündem üzerine yoğunlaşmadan hedefimize odaklanalım. İstanbul’da büyük desteğinizle oluşacak harika atmosferde bir kişi fazla oynayacağımızı biliyoruz. Biz de Galatasaray’ı ait olduğu yere taşımak için her şeyi vereceğiz. Ve umarım hep birlikte başaracağız."

Haberin Devamı

25 yaşındaki kanat oyuncusu bu sezon Galatasaray'da 4 maça çıktı. Okan Buruk'un 239 dakika forma şansı verdiği Kerem Aktürkoğlu, bu müsabakalarda 1 gol ve 2 asist üretti.

Kerem Aktürkoğlu'nun Galatasaray ile olan sözleşmesi 30 Haziran 2026'da sona erecek. Milli futbolcunun güncel piyasa değeri 15 milyon euro.