GalatasarayÖZEL | Galatasaray'da futbolcuların motivasyon kaybının sebebi ortaya çıktı!

ÖZEL | Galatasaray'da futbolcuların motivasyon kaybının sebebi ortaya çıktı!

29.08.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

Young Boys’a elenerek Şampiyonlar Ligi’nde gruplara kalamayan, hem mali yönden hem prestij açısından büyük darbe yiyen G.Saray’da şampiyonluk primlerinin aylardır yatmadığı ortaya çıktı. Bu durumun futbolcuların motivasyon kaybına neden olduğu belirtildi.

Florya’ya yakın kaynaklar, mayıs ayından bu yana primlerini bekleyen futbolcuların psikolojisini olumsuz etkilediğini belirterek, “3 ay oldu daha primler yatmadı. Beşiktaş ile oynanan Süper Kupa maçı öncesi ezeli rakibimiz futbolcularını konsantre etmek için önemli bir vaatte bulunmuştu. Galatasaray’da ise ne bu maçtan önce ne de Young Boys karşılaşması öncesi özel prim vaat edilmedi” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Oyuncuların ödenmeyen şampiyonluk primleriyle ilgili rahatsızlıklarını Teknik Direktör Okan Buruk’la da paylaştıkları öğrenildi. Buruk’un araya girmesine rağmen gergin ortamın dağılmadığı ve oyuncuların çok rahatsız olduğu belirtildi. Galatasaray’da şampiyonluk primleri özel sözleşmelere göre değişkenlik gösterebiliyor. Kısacası, Cim-Bom’daki mali sıkıntı, daha büyük kaosun kapılarını da aralamış oldu.

ÖZEL | Galatasarayda futbolcuların motivasyon kaybının sebebi ortaya çıktı

MUSLERA'YA AĞIR FATURA

Young Boys karşısında rakibi Virginius’a tekme attığı için direkt kırmızı kartla oyun dışında kalan Muslera’nın cezası, hakemin raporuna göre netlik kazanacak.

UEFA Disiplin Kurulu tarafından görülecek davada, Uruguaylı file bekçisinin fiilinin top oyunda olmadığı süreçte gerçekleşmesi nedeniyle, UEFA Disiplin Talimatı’nın, “Oyuncuların ve görevlilerin kötü davranışları” başlıklı 15. maddesine göre yargılanacağı, bunun da 3 ile 5 maç arasında öngörüldüğü vurgulandı.

Haberin Devamı

 

İSTİFA DEPREMİ

Galatasaray’da Young Boys maçı öncesi karaborsa bilet olayıyla ilgili yapılan açıklama istifa getirdi. Sarı-kırmızılı yönetimde yer alan Ali Yüce, kendisinden habersiz yayımlanan bildiri yüzünden ayrılık kararı verdi. Kararından vazgeçilmeye çalışılan Yüce “Galatasaray’ı hayatının merkezine koymayan insanlarla aynı masada olamam” dedi. Galatasaray’da yaşanan bu gelişme sonrası yönetim acil koduyla toplandı.

SİTEM ETTİ

Yönetici Yüce konuyla ilgili “Kulübümüze büyük bir prestij ve maddi kazanç sağlayacak olan Şampiyonlar Ligi play-off rövanş maçımıza saatler kala, resmi hesabımızdan paylaşılan açıklamanın usulü ve zamanlaması, şahsım adına bir karar almayı zorunlu kıldı. Bugün itibarıyla Galatasaray Yönetim Kurulu üyeliği görevimden istifa etmiş bulunmaktayım” açıklaması yaptı. Yönetimdeki başka isimlerin de bildiriden rahatsız olduğu öğrenildi.

YÖNETİMDEN USULSÜZLÜK İNCELEMESİ

Galatasaray Kulübü, son günlerde karaborsa bilet satışıyla ilgili iddialar üzerine açıklamada bulundu. Yapılan açıklamada, “Söz konusu söylentilere konu iddialara ilişkin bir bağımsız denetim firmasına usulsüzlük incelemesi yaptırılması, inceleme neticesinde suistimal tespit edilmesi halinde, ilgililer hakkında yasal yollara başvurulmasına karar verilmiştir” denildi.