GalatasarayGalatasaray'da istifa depremi! Ali Yüce resmen açıkladı

Galatasaray'da istifa depremi! Ali Yüce resmen açıkladı

28.08.2024 - 20:54 | Son Güncellenme:

Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Ali Yüce istifa kararı aldığını açıkladı. Sarı-kırmızılılar, Ali Yüce'nin istifası sonrası bir açıklamada bulundu.

Galatasarayda istifa depremi Ali Yüce resmen açıkladı

Galatasaray Spor Kulübü'nde gerçekleştirilen seçimde Dursun Özbek'in listesinden yönetim kurulunda göreve başlayan Ali Yüce, radikal bir karara imza attı.

Haberin Devamı

Sarı-kırmızılı takımın, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Young Boys ile oynayacağı müsabaka öncesi yapılan ve kendisinin de imzasının yer aldığı açıklama sonrası Ali Yüce'den istifa kararı geldi.

Ali Yüce açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Galatasaray camiasının bir ferdi olarak Galatasaray'a hizmet etmeyi her zaman bir vazife bildim ve bu vazifeyi yerine getirmek için hiçbir makam beklentisi içinde olmadım.

25 Mayıs 2024 tarihinde yapılan seçimde, Başkanımız Sayın Dursun Özbek'in daveti üzerine yönetim kuruluna girmeyi kabul ettim. Seçildiğimiz günden bu yana, Galatasaray'ın menfaatleri doğrultusunda üzerime düşen tüm sorumlulukları yerine getirmeye çalıştım. Görevde bulunduğum süre boyunca, camiamızın gündemini ve beklentilerini dikkatle takip edip Yönetim Kurulu toplantılarında dile getirmeye gayret ettim.

Haberin Devamı

Ancak bu gayreti gösterdiğim süre boyunca yönetim anlayışı ve karar alma süreçlerindeki ciddi görüş farklılıkları nedeniyle bir yol ayrımına geldiğimi gördüm.

Kulübümüze büyük bir prestij ve maddi kazanç sağlayacak olan Şampiyonlar Ligi play-off rövanş maçımıza saatler kala, resmi hesabımızdan paylaşılan açıklamanın usulü ve zamanlaması, şahsım adına bir karar almayı zorunlu kıldı.

Bugün itibarıyla Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu üyeliği görevimden istifa etmiş bulunmaktayım.

Bir taraftar olarak kulübümüzü her branşta desteklemeye ve ihtiyaç duyulan her an kulübümüzün yanında olmaya devam edeceğim.

Galatasaray, benim için yalnızca bir spor kulübü değil; hayatım boyunca onurla taşıyacağım bir aidiyetin adıdır."

G.SARAY'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Galatasaray Kulübü, Ali Yüce'nin istifasının ardından bir açıklamada bulundu. Sarı-kırmızılılardan yapılan açıklamada, "Sayın Ali Yüce, 28 Ağustos 2024 tarihinde Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyeliği görevinden istifa etmiştir. Kendisine kulübümüze bugüne kadar verdiği katkılardan ötürü teşekkür ediyoruz. Kamuoyuna saygılarımızla duyururuz" denildi.

Haberin Devamı

BABASI AHMET YÜCE AÇIKLAMIŞTI

Ali Yüce'nin babası Ahmet Yüce, Ali Yüce'nin istifa kararının kamuoyuna yansımasının ardından Milliyet'e özel açıklamalarda bulunmuştu.

Ahmet Yüce açıklamasında, "Onun adına konuşamam. Ali kafasına koyduğu şeyi yapar. Dünyanın sonu değil" ifadelerini kullanmıştı.

Galatasaray Yönetim Kurulu, Ali Yüce'nin istifa kararı sonrası 'acil' koduyla toplantı yapma kararı aldı ancak Ali Yüce istifa kararından vazgeçmedi.

İŞTE TARTIŞILAN O AÇIKLAMA

Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu, son dönemdeki iddiaların ardından Young Boys maçı öncesi bir açıklama yapmıştı.

Sarı-kırmızılılardan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanılmıştı:

"Galatasaray Spor Kulübü üyelerinin teveccühüyle seçildiğimiz andan itibaren tek amacımız vardı: Bize emanet edilen bu görevi en iyi şekilde yerine getirmek... Bugün geldiğimiz noktada görüyoruz ki yönetim kurulumuza ve birlikte görev yaptığımız arkadaşlarımıza yapılan eleştiriler sınırı aşmış, haksız ithamlar ve ahlaksız iftiralara dönüşmüştür. Önce bir soruşturma var yalanıyla başlayan, sonra yönetim kurulu üyelerimizden bazılarının bu suçlamayla ifadeye çağrıldığı iftirasıyla devam eden spekülasyonların sahiplerini en kısa zamanda iddialarını ispatlamaya davet ediyor; eğer ispatlayamazlar ise kendilerine Galatasaray düşmanlarına karşı verdiğimiz mücadelenin aynısını vereceğimizi ilan ediyoruz. Bu konuda bugüne kadar aldığımız ve alacağımız tüm aksiyonları yarın kamuoyuyla paylaşacağız. Öncesinde bu sezonun bizim için en önemli maçlarından birine çıkacağız ve kazanacağız! O zamana kadar KONSANTRASYON!"