Mustafa Anıklı

Mustafa Anıklı

mustafa.anikli@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Fenerbahçe'nin Kadıköy'deki ezici gücünü bilmeyen yok.

"Şükrü Saracoğlu'ndaki maçlar hiç oynanmasa, direkt üç puan yazılsa yeri var" diye düşünürken maç başladı ve Bekir İrtegün'ün golü geldi... Haydaaa, halı saha maçı gibi! Daha ilk atak, ilk gol... Sivasspor ile birlikte dört Fenerli rakip ceza alanında, üstelik Sivasspor'un kalesinin hemen yanında! Ofsayt desen, 1.5 karışık... Yeni kural, "topa müdahale edecek ya da rakibin topla oynamasını engelleyecek" biçimde karşı takım oyuncusundan önde durursa "ofsayt" diyor. Bu pozisyonu nasıl değerlendirirsen değerlendir, hakem vermiş bir kere... Sonuçta, tartışmayı bırak, diğer gollere bak. Sonuçta Fenerbahçe bu golle önde değil ki... Üstüne iki tane daha var. Biri olmazsa öteki!

Haberin Devamı

Sivasspor ise Allah selamet versin, bu takımı tutana aşkolsun! Her maçta dibe çöküyor, Roberto Carlos'un Türkiye'de - ittire ittire - başlayan kariyeri yerlerde sürünüyor. Al Aatif'i kenara, ver Yiğido'yu mezara... Çıkmayan candan ümit kesilmez hesabı, onlar da oynamak için uğraştı ama o kadar eksikleri vardı ki, yapacakları bu kadardı.

Fenerbahçe iyiydi diyeceğim, dilim varmıyor. Onlar mı iyi, yoksa Sivas mı bu kadar kötü bilmem. En büyük avantajları, kazanma arzuları... Ama yedikleri golde, Caner'in meziyetini ne yapmalı? Ya karşılarında Sivasspor olmasaydı?

* * *

"Ölmüş kuzu kurttan korkmaz" diyen Roberto Carlos, Batuhan Karadeniz ile ikinci yarıya başladı. Ama ilk devre de dedik ya, Sivasspor bu haliyle sıfır kere sıfır... İkinci bir gol bulması için yine bir Fenerbahçelinin hata yapmasını beklemeliydi. O da olmadı!

Fenerbahçe'de ise son haftalarda eleştirilen Kuyt, hem gol attı, hem de attırdı. "Daha ölmedim" mesajını verirken, "Biraz yedek kalsın" diyenlere, "Susun" cevabını verdi.

Demba Ba gibi her golde şükür secdesi yapan Sow, klasik bitiriciliğini gösterdi. Bu sezon üç golden fazla gol bulamayan Fenerbahçe, "bir çuval" golle, moral motivasyonunu artırmayı bildi. Kaçanları saymayın bile...

İlk devredeki görüşüm, maç sonunda da aynıydı. Bu takım, Sivasspor'un becerisiyle(!) atak, forvette üstünlük kuran, fırtına gibi bir Fenerbahçe olarak görünebilir. Ancak her rakip Sivasspor, her hoca da Robearto Carlos olamaz.