FenerbahçeÖZEL | Mourinho'dan sürpriz karar! Üç yıldız kulübeye

ÖZEL | Mourinho'dan sürpriz karar! Üç yıldız kulübeye

13.09.2024 - 14:33 | Son Güncellenme:

Milliyet Gazetesi Muhabiri Senad Ok, Fenerbahçe'deki son durumlar hakkında bilgiler verdi. Ayrıca sakat oyuncuların son durumlarını da açıkladı.

Milliyet Gazetesi Muhabiri Senad Ok, Fenerbahçe'nin son durumu hakkında bilgiler verdi. Sakat oyuncular ve yapılan transferler hakkında konuşan Ok'un açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde

Haberin Devamı

JOSE MOURİNHO KADRODAN MEMNUN

Fenerbahçe sezona bu kadroyla devam edecek. Transferde fena işler yapılmadı. Ancak orta saha öncelik olmak üzere bazı transferler daha erken yapılabilirdi. Ayrıca Crespo ve Zajc'ın ayrılığında geç kalındığını düşünüyorum. Bunun dışında Filip Kostic'in transferi takıma çok şey katacaktır. Artık Fred'in dışında her oyuncunun bir alternatifi var. Cristian Medina, Fred'e alternatif olacaktı ama bu transfer Ocak'ta gerçekleşecek gibi görünüyor. Teknik direktör Jose Mourinho ise şu anki kadrodan oldukça memnun durumda.

SAKAT OYUNCULARIN SON DURUMLARI NE?

Djiku dün topla birlikte çalışmalara başladı. Bugün takımla çalışır mı göreceğiz. Ancak Kasımpaşa maçında oynamasını beklemiyorum. Hoca onun yerine Becao-Çağlar ikilisini tercih edecektir. İkinci konu ise Osayi-Samuel. Osayi'nin derbiye yetişmesi çok zor. Yeni transfer Kostic ise fiziksel olarak takımla aynı seviyede değil. Şu anda antrenman ve tempoya ihtiyacı var. Eski takımında sezon hazırlıklarını tam olarak yapamamış. Ancak kendisi antrenman yapmayı ve fiziksel çalışmaları seven bir oyuncu. 1-2 hafta içerisinde açıklarını kapatıp takıma yetişebileceğini düşünüyorum.

Haberin Devamı

ÖZEL | Mourinhodan sürpriz karar Üç yıldız kulübeye

KOSTİC'İN GELİŞİ KADROYU NASIL DEĞİŞTİRECEK?

Kostic çok yönlü bir futbolcu. Sol bekte de oynar, sol ilerde de oynar, 3-5-2'nin kanat beki de olur. Yani Tadic ya da Maximi'nin yerine de düşünebilirsiniz. Oosterwolde yerine de koyabilirsiniz. Ama Ferdi tarzında bir oyuncu olduğunu söyleyemem. Ona benzer olarak oyun kurma becerisinin iyi olduğunu söyleyebilirim. Ayrıca orta yapma becerisiyle fark yaratacağını düşünüyorum. Bu transferin gerçekleşmesinde de Jose Mourinho ve Dusan Tadic'in çok büyük rol oynadığını söylemeliyim. Fenerbahçe'yi bu transferde Galatasaray'ın önüne geçiren en önemli etkenler bu iki isim.

GALATASARAY DERBİSİYLE ALAKALI NE DÜŞÜNÜLÜYOR?

Hoca adım adım gidilmesini istiyor ve bunu oyuncularına da söylüyor. Tabiki derbinin öneminin farkında. Kariyerinden bu tarz bir sürü önemli maça çıkmış. Ancak takımın ısrarla bu haftaki mücadeleye konsantre olmasını istiyor. Takım içerisindeki konuşmalar ve sohbetlerde tamamen bunun üzerine dönüyor.

Haberin Devamı

TAKIMA KİMLER MONTE EDİLECEK, KİMLER KESİLECEK?

İlerleyen dönemde İrfan Can Kahveci'nin ilk 11'e gireceğini düşünüyorum. Kestiği isimse Maximin olacaktır. Bence İrfan'ın bu takımda yedek kalma şansı yok. Mourinho bazı şeyleri yeni yeni görüyor, yeni yeni tanıyor. İrfan Can kesinlikle oynayacaktır. Kostic'in ise zamana ihtiyacı var. Takımda hala bazı taşlar yerine oturmadı. Yeni transferlerin ardından 3-4 haftalık daha geçiş süreci olmasını bekliyorum. Daha sonrasında Fenerbahçe sağlam ve şampiyonluğa oynayabilecek bir takım haline gelecektir.

ÖZEL | Mourinhodan sürpriz karar Üç yıldız kulübeye

MAXİMİN'İN TOP KAYIPLARI BAŞA BELA AÇAR

Şu anda hocanın tercihi Maxi. Ancak yaptığı top kayıpları büyük sıkıntılara yol açabiliyor. Takım önde oynarken top kaybedersen geriye dönüşlerde sıkıntı yaşarsın. Maxi'ye önlem alması da daha basit. Topu ayağından erken çıkarmaya başlarsa işler değişebilir tabi. Emre Mor da tıpkı bu şekilde oynuyordu. Ancak bu tarz oyunculara ikili üçlü sıkıştırmalar yaparak top kaybetme ihtimalini artırabilirsin. Ben İrfan'ın yavaş yavaş formayı alacağını düşünüyorum. İrfan'la beraber öndeki pas trafiği de daha sağlam şekilde döner.

Haberin Devamı

ÖZEL | Mourinhodan sürpriz karar Üç yıldız kulübeye

KADRODA BİRKAÇ DEĞİŞİKLİK OLACAK

Yeni transferlerin ardından takımda birkaç değişiklik olmasını bekliyorum. Oosterwolde'nin yerini Kostic alır. Oosterwolde ise bazı maçlarda sol stoper oynar. Orta sahada Amrabat'ın monte edileceğini düşünüyorum. Ön tarafta da Maximin'in yerine İrfan Can'ın formayı alacağını düşünüyorum. Bu değişikliklerin ardından bir süre daha geçiş süreci yaşanacaktır.

RYAN KENT'TE SON DURUM NE?

Kent hakkında hala bir gelişme yok. Çok enteresan bir vaka. Çok ilginç bir adam. Geçen sene kendisini Lazio istedi. Bir maddi kaybı olmayacaktı, Şampiyonlar Ligi'nde oynayacaktı. Çok değişik bir düşünce yapısı var. Fenerbahçe'ye geldiğinde insanlar çok şaşırmıştı. Ama kendisine yazık ediyor. Oynamadığın bir takımda niye ısrar edersin? Kimse onun hareketlerine gerçekten anlam veremiyor. Kariyerini çok yanlış yönettiğini düşünüyorum.