BeşiktaşMehmet Özdilek'ten Rafa Silva vurgusu! Anderson Talisca benzetmesi

Mehmet Özdilek'ten Rafa Silva vurgusu! Anderson Talisca benzetmesi

19.08.2024 - 02:38 | Son Güncellenme:

Beşiktaş'ın Antalyaspor maçındaki galibiyetini spor yorumcuları değerlendirdi. Mehmet Özdilek'in Rafa Silva ile ilgili sözleri dikkat çekti.

Süper Lig'in 2'nci haftasında Beşiktaş ile Antalyaspor karşı karşıya geldi. Dolmabahçe'deki müsabaka siyah-beyazlı takımın 4-2'lik galibiyetiyle sona erdi.

Haberin Devamı

Beşiktaş'ın Antalyaspor maçındaki galibiyetini spor yorumcuları değerlendirdi. Mehmet Özdilek ve Tugay Kerimoğlu, TRT Spor ekranlarında çarpıcı ifadeler kullandı.

Beşiktaş'ın yeni transferlerinin etkisinden bahseden Mehmet Özdilek, "İlklerin akşamı. İlk defa yeni oyuncular seyircisinin önüne çıktı hoca ile birlikte. Geçen sezon zorluydu. O süreçten sonra yapılan transferleri takım üzerindeki etkinliği aslında oynanan üçüncü maçta da gösterdi. Üç tane iyi oyuncunun takımın çehresini nasıl değiştirdiğini görüyoruz" dedi.

Beşiktaş'ın coşkusunun dışarıdan gözlemlendiğini belirten Mehmet Özdilek, "Beşiktaş, oyunun başında geriye düştüğü andan itibaren oyuna çok coşkulu, heyecanlı, taraftarı ile birlikte motive olmuş bir takım. Empati kurup geçen seneyi düşündüm. Beşiktaş geriye düştüğü maçları çevirmesi hakikaten çok zordu. Acabalar vardı geçen sene. Golden sonra o istek, coşku, kazanma arzusu çok net şekilde dışarıdan görülüyor" diye konuştu.

Haberin Devamı

Kaliteli ayakların önemine dikkat çeken Mehmet Özdilek, "Kaliteli ayaklar çok değerlidir. Immobile gibi gol vuruşu çok yüksek oyuncunuz var. Rafa Silva gibi oyun lideriniz var. Arkada da Paulista gibi savunma bloğunu dengede tutan, oranın liderliğini yapan bir adamı var. Üç tane oyuncu takımı değiştirdi" ifadelerini kullandı.

Rafa Silva'nın performansına parantez açan Mehmet Özdilek, "Sıkıştığında ver Rafa Silva'ya seni rahatlatsın. Skor yakalamak istiyorsan ver topu Rafa Silva'ya ya skoru bulsun ya da skoru attırsın. Müthiş bir transfer. Şu ana kadar Süper Lig'de seyrettiğimiz en iyi transfer. 3 resmi maçta 3 gol. Bir orta saha oyuncusundan başka ne beklersin" şeklinde konuştu.

Colley ve Paulista'nın uyumuna değinen Mehmet Özdilek, "Beşiktaş'ın iki kanat bekinin etkinliğini çok fazla görmedim. Colley ve Paulista, haftalar ilerledikçe çok daha iyi olacaklar. Birbirlerini tamamlayan oyuncular olacaktır" yorumunda bulundu.

Gedson'un performansına dikkat çeken Mehmet Özdilek, "Özellikle Gedson Fernandes'i temposuyla, top kazanmasıyla, enerjisiyle takımın en iyi oyuncusu olarak diyebilirim" dedi.

Haberin Devamı

Ernest Muçi'nin kazanılması gerektiğini belirten Mehmet Özdilek, "Beşiktaş'ın kanat oyuncusuna ihtiyacı var derken 88. dakikada Muçi oyuna girdi. Muçi müthiş bir arkaya koşu yaptı. Bence Beşiktaş, Muçi'yi biraz daha kazanmalı. Gole de yakın bir futbolcu" diye konuştu.

Rashica ve Semih Kılıçsoy'un performansını yorumlayan Mehmet Özdilek, "Rashica, geçen sene takımla beraber o performansı çok yakalayamadı ama gün geçtikçe çok daha etkili olacak. Ama diğer kanatta Semih kanat oyuncusu değil. Kanat oyuncusundan beklediğiniz birçok şeyi Semih'ten beklemeyin. Semih biraz daha rakip ceza sahasına yakın oynamak zorunda. Ki atılan ikinci golde de etkinliğini ve final pasını gördük. Semih'i biraz daha Immobile'nin arkasında, o bölgelerde dolaşan bir oyuncu olarak görüyorum" ifadelerini kullandı.

Al Musrati'nin basit hatalar yaptığını belirten Mehmet Özdilek, "Al Musrati çok basit pas hataları yaptı. Oyunun genelinde oyuna hükmetmeyen, ikili mücadelelere çok girmeyen, kaçak güreşen bir yapısı var. Beşiktaş'ın orada bir eksiği var. Orada basan, koşan, oyunu yönlendiren oyuncuya ihtiyacı var gibi görünüyor" dedi.

Haberin Devamı

Beşiktaş'ın seyircisine güven verdiğini vurgulayan Mehmet Özdilek, "Al-Musrati çok basit pas hataları yaptı. Oyunun genelinde oyuna hükmetmeyen, ikili mücadelelere çok girmeyen, kaçak güreşen bir yapısı var. Beşiktaş'ın orada bir eksiği var. Orada basan, koşan, oyunu yönlendiren oyuncuya ihtiyacı var gibi görünüyor" yorumunda bulundu.

"DAHA AGRESİF, İSTEKLİ, ARZULU"

Beşiktaş'ın geride kalan sezona göre daha agresif bir oyun sergilediğini belirten Tugay Kerimoğlu, "Geçtiğimiz sezonla bu sezonu karşılaştırdığımız zaman Beşiktaş'ın daha agresif, daha istekli ve arzulu olduğunu görüyoruz. O oyunun daha farklı görüntüye sahip olduğunu gördük" şeklinde konuştu.

Siyah-beyazlıların yıldızlarına dikkat çeken Tugay Kerimoğlu, "Gedson, Rafa Silva, Immobile... Bunlar iyi oyuna çok büyük etkenler. Oynadığım partnerin oyun içinde çok önemlidir. O oynadığın oyuna seni teşvik eder. Bugün de oyunun ana fikri Rafa Silva üzerinden yorumlanabilir" dedi.

Haberin Devamı

Rafa Silva'nın alternatifini merak ettiğini belirten Tugay Kerimoğlu, "Oyunun lideri Rafa Silva gibi duruyor Beşiktaş'ta. Bugün itibariyle Silva'yı koyacağımız nokta en üst seviye olacaktır. Ama alternatifi kim olacak? Oralar soru işareti" yorumunda bulundu.

Maçın adamının Rafa Silva olduğunu dile getiren Tugay Kerimoğlu, "Oyunun içindeki istek, arzu, kazanma duygusu çok fazlasıyla var. Geçtiğimiz sezondan apayrı bir Beşiktaş izliyoruz. Bana göre maçın adamı Silva. İkincisi de Immobile. Bu tarz oyuncuların oyun içinde zaman zaman toptan uzak ama arkadaşları adına yaptığı önemli koşular vardır, takım içinde fazlasıyla belirgin şekilde karşınıza çıkıyor" diye konuştu.

Rafa Silva'nın performansını Süper Lig'in eski yıldızlarına benzeten Tugay Kerimoğlu, "Bu tarz takımların on numaraları çok iyi olduğu zaman, bu on numaraların hepsi iş çözme problemi, sorunu pozitife çevirme anlamında çok büyük katkıları oluyor. Geçmişte Hagi, Alex, Sneijder, Talisca vardı. Bugün itibariyle Rafa Silva var. Bu tarz oyuncular oyunu çözebilecek noktada iş bitirir ve övgüyü fazlasıyla hak eder" dedi.