BeşiktaşLyon zaferi sonrası Ali Ece'den Beşiktaşlı yıldıza 'canavar' benzetmesi!

Lyon zaferi sonrası Ali Ece'den Beşiktaşlı yıldıza 'canavar' benzetmesi!

25.10.2024 - 07:28 | Son Güncellenme:

Beşiktaş UEFA Avrupa Ligi'nin 3. haftasında Fransa'nın güçlü ekibi Lyon'u deplasmanda Gedson'un golüyle 1-0 mağlup etmeyi başardı. Siyah-beyazlı takım ilk galibiyetini alırken, spor yazarları karşılaşmayı yorumladı.

UEFA Avrupa Ligi'nin 3'üncü haftasında Beşiktaş, Fransa'da Lyon'u 1-0 mağlup ederek ilk galibiyetini elde etti. Groupama Stadyumu'ndaki karşılaşmada temsilcimize 3 puanı getiren golü Gedson kaydetti. Maç sonrası spor yazarlarının görüşleri şöyle... 

Haberin Devamı

BU GURUR HERKESİN - ATTİLA GÖKÇE (MİLLİYET)

Kaş çatmayan, öfkeyle konuşup azarlamayan, soğukkanlı hakemle başlayalım.. Alman Harm Osmers, iyi bir maç yönetti. Önce Lacazette’nin 24’te attığı gol için “beklemeye” geçti. Pozisyonun VAR incelemesinde “ofsayt” olduğuna hükmetti ve golü iptal etti. Sonrasında 29’da Emirhan’ın Lacazette’ye ceza alanı içinde (??) müdahalesine penaltı noktasını gösterdi. Ama yine anında bir incelemeye geçti VAR. Bu arada Emirhan’a da sarı kart çıktı.

Lyon zaferi sonrası Ali Eceden Beşiktaşlı yıldıza canavar benzetmesi

Evet, ikinci incelemede de müdahalenin ceza alanı dışında gerçekleştiğine karar vererek penaltıyı iptal etti. Ceza alanı dışından yapılan serbest vuruşu uzaklaştırmak pek zor olmadı.
VAR sistemi devreye girdiğinden beri ülkemizde ve yurt dışında (özellikle Avrupa’da) farklı uygulamalar görüyorum. Dün gece Osmers’in zamanı da iyi kullanarak gayet net kararlar verdiğini gördüm. Bizdekiler de hızlanıp soğukkanlı karar aşamasına geçerler mi? Elbette. Niye olmasın!

Haberin Devamı

'BEŞİKTAŞ ŞANSLIYDI'

Evet, Beşiktaş şanslıydı… Anlattığım iki olayda da incelemeler doğru çıkabilirdi. Kartal’ın daha da şanslı olduğu görüntülere geçelim… Garip biçimde bizim çocukların ikili mücadeleden, temaslı oyundan uzak durduğunu gözlemledim.

Göğüs göğüse, omuz omuza “nizami” çatışmaya girseler belki daha farklı ve etkili bir oyun söz konusu olabilirdi. Yine de haksızlık etmeyelim. Geçişlere dikkat ettiklerini, hatta en önemli fırsatlardan birini Immobile ve Muçi’nin atağından yakaladıklarını söyleyebilirim.
71’de Gedson Fernandes çıktı sahneye… Beşiktaş yarı sahasından Rafa Silva’nın gönderdiği topu, rakip oyuncunun ısrarlı takibine rağmen ayağına iple bağlamış gibi hiç kaybetmeden Lyon kalesine kadar indi. Perri’nin çıkışında ustaca bir vuruşla golünü çakıverdi.
Şu Lyon maçları var ya… Beşiktaş’ın derdi olmuştur geçmişte. Ama dün Beşiktaş, Lyon’un derdi oldu… Eh, ne diyelim… Temiz rövanşı kutlayalım.
Kaleci Ersin, Masuaku, Rafa Silva ve gecenin gayretli adamlarından Immobile ile Semih Kılıçsoy’u da kutluyoruz. Hatta hepsini! Ayırmadan, kantara vurmadan. Bravo Beşiktaş… Bravo Giovanni... Bu başarıyla Süper Lig’i de aydınlatacaksınız.
Son söz: Gecenin mutluluğu TUSAŞ saldırısında şehit olan evlatlarımıza gelsin.

Haberin Devamı

Lyon zaferi sonrası Ali Eceden Beşiktaşlı yıldıza canavar benzetmesi

GÖZLERİNDEN ÖPÜYORUM - ALİ ECE (FANATİK)

Teknik direktör Sage geçen sezon yakın tarihinin en kötü dönemini yaşayan Lyon’u çok iyi toparladı. Lyon maça yine Bielsa usulü adam adama presle başladı ve ilk yarım saat Beşiktaş’ı çok zorladı. Sage, Beşiktaş’ın son maçlarını çok iyi analiz etmiş ve sağda stoper kademesinde Gabriel, sağ önde de defansif katkısı üst düzey Rashica yokken Svensson’un nasıl sudan çıkmış balığa döndüğünü fark etmiş. Soldan hem Benrahma hem de zaman zaman Cherki ile maçın ilk bölümünde çok zorladılar. Neyse ki kaleci Ersin uzun zamandır en iyi devresini oynadı, özellikle Benrahma’nın dar alanda Svensson’u kolayca geçtiği pozisyon sonrası Ersin’in reaksiyonu çok iyiydi. Beşiktaş kalesinde erken gol yemeyince 30’dan sonra oyunu dengeledi. Joao Mario Beşiktaş’a geldiğinden beri en iyi performansını merkez orta sahada ilk 45’te sergiledi. Hem Gedson-Ndour ikilisinin yükünü hafifletti hem de üçüncü alanda Rafa Silva’ya eşlik etti. Muçi ise yine kanat forvette dağınıktı neyse ki Masuaku Amsterdam’daki felaket performansını tekrarlamayıp Beşiktaş’ın solunu dengeleyen isim oldu.

Haberin Devamı

Lyon zaferi sonrası Ali Eceden Beşiktaşlı yıldıza canavar benzetmesi

'MASUAKU SOLDA ADETA CANAVARLAŞTI'

İkinci yarıya Masuaku daha da iyi başladı, hatta dakikalar ilerledikçe solda adeta canavarlaştı, Ersin de aynı şekilde ikinci yarıda devleşti. Kaptan Ersin’in 53’te kale dibinden Lacazette’in vuruşunu kurtarırken sergilediği kalecilik reaksiyonu mükemmeldi. O kurtarış Gedson’un Beşiktaş’ı öne geçiren golü kadar skor tabelasında etkili oldu. Sarısı olmasına rağmen Emirhan çok iyi maç çıkardı. Felix ise solak bir stoper ne kadar iyi sağ stoper oynayabilirse o kadar iyi oynadı, son 10 dakikada ise adeta hareketli bir Çin Seddi’ne dönüştü. Giovanni hoca maça çok doğru şekilde müdahale etti: Muçi’nin o hatasından sonra Semih’i hemen yerine sokması çok doğruydu. Ayrıca ilk yarıda oyun temposunu düşürme ve sakin geçişlerle oyunu dengeleme stratejisi son derece yerindeydi. Bu galibiyette emeği geçen herkesi öpüyorum tabii ki gözlerinden!