21.04.2025 - 07:02 | Son Güncellenme:
Cengiz Malgır
Trendyol Süper Lig’de çıktığı son 6 maçta 3 yenilgi, 2 beraberlik ve 1 galibiyet alarak tam 13 puan kaybeden Beşiktaş’ta moraller bozuk. UEFA Avrupa Ligi’ne katılmayı hedefleyen siyah-beyazlılar bir yandan Samsunspor, Eyüpspor ve Başakşehir’le üçüncülük mücadelesi verirken, diğer taraftan gelecek sezonun planlarını yapıyor.
Başkan Serdal Adalı bu hafta Teknik Direktör Ole Gunnar Solskjaer ve Scouting Direktörü Eduard Graf ile kritik bir zirve gerçekleştirecek. Adalı’nın Solskjaer ve Graf’la bir araya geleceği toplantıda takımdaki bazı futbolcuların geleceği ve yeni sezon kadro planlaması kapsamlı bir biçimde masaya yatırılacak.
Teknik patron Solskjaer, yeni sezonun kadrosunda yer almasını istediği oyuncuları ve takımda düşünmediği isimleri büyük ölçüde belirledi. Norveçli hocanın toplantıda bu oyuncuların listesini Başkan Adalı’ya teslim edeceği öğrenildi.
Siyah-beyazlılar yaz transfer döneminde öncelikle üst düzey bir golcü, 6 numara ve sol bek takviyesi yapacak. Solskjaer’in talepleri doğrultusunda farklı bölgeler için de hamleler gelecek. Alman Scouting Direktörü Eduard Graf toplantıda bir süredir takip ettiği oyuncuların listesini Başkan Serdal Adalı ve Solskjaer’e sunacak. Graf’ın teknik heyete önereceği isimler üzerinden de seçimler yapılacak.
KİRADAN DÖNECEKLER BEKLENİYOR
Kartal’ın kiradan dönecek önemli oyuncuları bulunuyor. Demir Ege Tıknaz (Rio Ave), Al Musrati (Monaco), Jean Onana (Genoa), Can Keleş (Kasımpaşa), Kartal Kayra Yılmaz (Kayserispor) ve Jackson Muleka’nın (Al Kholood) kiralık gittikleri kulüplerle sözleşmeleri sezon sonu bitecek.
Başkan Serdal Adalı, Solskjaer ve Eduard Graf arasında yapılacak toplantıda kiralık oyuncuların durumları da ele alınacak. Satış opsiyonuyla giden Demir Ege, Al Musrati, Onana ve Muleka’nın durumları sezon sonu netlik kazanacak.
SON 6 MAÇ ÖNEMLİ
Ole Gunnar Solskjaer, Göztepe ile berabere kaldıkları maçtan sonra yaptığı açıklamada, “Altı maçımız kaldı. Bu karşılaşmalar yeni sezonda hangi futbolcularla yola devam edeceğimiz konusunda belirleyici olacak” ifadelerini kullanarak oyuncularına gözdağı verdi.
Norveçli hocanın, Joao Mario başta olmak üzere son 6 maçta da beklentilere yanıt veremeyen isimleri gözden çıkararak yeni sezonun kadrosuna yazmayacağı bildirildi.