Türkiye Haberleri Çekya-Türkiye maçı bitti, ortalık karıştı! Olayları başlatan Chory'den küstahça açıklama

CANLI | Çekya-Türkiye maçı bitti, ortalık karıştı! Olayları başlatan Chory'den küstahça açıklama

27.06.2024 - 00:34 | Son Güncellenme:

A Milli Futbol Takımı, EURO 2024 F Grubu'nun 3'üncü maçında Çekya'yı 2-1 mağlup etti. Maçın son düdüğü sonrası saha içerisinde büyük bir gerilim yaşandı. Oyuna sonradan giren ve olayların fitilini ateşleyen Thomas Chory, Çekya basınına olay açıklamalar yaptı.

A Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) F Grubu'ndaki üçüncü maçında Çekya'yı 2-1 mağlup ederek gruptan çıkmayı başardı ve adını son 16 turuna yazdırdı.

Haberin Devamı

Volkspark Stadı'nda oynanan maçta Türkiye'nin gollerini 51. dakikada Hakan Çalhanoğlu ve 90+4. dakikada Cenk Tosun attı. Maçın ardından sahada büyük bir gerilim yaşandı.

megaphone

Çekya - Türkiye maçı sonrası ortalık karıştı

CHORY'DEN KÜSTAHÇA SÖZLER: ONLARI ZEHİRLEMEK İSTEDİM

Çekya-Türkiye karşılaşmasının sona ermesiyle birlikte olayların fitilini ateşleyen isim Chory, Çekya basınına olay açıklamalarda bulundu. Ferdi Kadıoğlu ve Orkun Kökçü ile gerilim yaşayan ve kırmızı kart gören 29 yaşındaki futbolcu, sahaya girmesinin nedenini "Sahaya biraz agresiflik katmak, onları zehirlemek istedim. Bundan hoşlanmayacaklarını biliyordum" sözleriyle açıkladı.


 

BİLAL MEŞE: TUHAF BİR HAKEM, İMKANI OLSA HERKESE KART GÖSTERECEK

Milliyet yazarı Bilal Meşe, bugünkü yazısında çıkan kartlara vurgu yaparak, Kovacs tuhaf bir hakem, eli cebinden çıkmadı, sarı üstüne sarı, fırsat bulsa iki takımın tamamına kart çıkaracaktı!" ifadelerini kullandı.

TARİHE GEÇEN KART SAYISI 18 SARI VE 2 KIRMIZI

Çekya - Türkiye maçının Rumen hakemi Kovacs, karşılaşma boyunca toplam 18 sarı kart ve 2 kırmızı kart çıkardı. A Milli Takımımızın 2-1'lik galibiyetiyle sona eren maç, Avrupa Şampiyonası tarihinin en çok kart çıkan maçı olarak tarihe geçti. Önceki rekor, toplam 10'ar kartla EURO 1996 (2 maç: Çekya - İspanya ve Çekya - Portekiz), EURO 2000 (İtalya - Hollanda) ve EURO 2016'ya (Portekiz - Fransa) aitti.

Haberin Devamı
"HAKEME RAĞMEN KAZANDIK"

Milli futbolcu Mert Müldür, Çekya maçının ardından maçın hakemine tepki gösterdi. Mert Müldür yaptığı açıklamada şu sözleri dile getirdi:

"Herkese çok teşekkür ederim. Hep arkamızda olan taraftarımıza, takım arkadaşlarıma Birlikte çok iyi mücadele gösterdik. Bu tarz takımlara karşı geçmişte çok zorlandık. 95-100 dakika da olsa maç son dakikalarda gol yedik. Artık orada da kendimizi geliştirdiğimizi düşünüyorum. Artık bu tür takımları yenmesini de biliyoruz. (sağ bek veya sol bek) Hocanın tercihi, benim için fark etmiyor. Hoca nereye koyarsa oynamaya hazırım. (Golde faul var mı?) Kaleci topu iki eliyle tuttu, daha sonra bir müdahale var. Benim hissiyatım yüzde yüz faul ama hakem vermedi. Biz de hakeme rağmen yenmesini bildik."

SON DÜDÜK SONRASI BÜYÜK GERİLİM!

Maçın bitiş düdüğünün ardından gerilim yükseldi, Thomas Chory adeta çılgına döndü. Çekyalı futbolcu Ferdi Kadıoğlu'nun üzerine yürürken, yardımcı antrenör Selçuk Şahin araya girdi. Bu esnada Chory'yi iten Arda Güler sarı kart gördü. Çekyalı futbolcu direkt kırmızı kartla oyundan ihraç edilirken, Soucek ise sarı kart gördü.

Haberin Devamı
ÇEKYA VEDA ETTİ

A Milli Takımımız, Çekya'yı 2-1 yenerek puanını 6'ya yükseltti ve grubu aynı puana sahip zirvedeki Portekiz'in ardından ikinci sırada tamamladı. Çekya ise 1 puanla Avrupa Şampiyonası'na gruplarda veda etti.

KENAN YILDIZ'A 'SAKİN OL' UYARISI

37'nci dakikada Hranac, Kenan Yıldız'ın müdahalesi sonrası yerde kaldı. Çekya'da futbolcular maçın hakemine kart itirazında bulundu. Hakem Kovacs, milli oyuncumuza sarı kart gösterdi. Kovacs, sarı kartın ardından Kenan Yıldız ile kısa bir konuşma yaptı.

39'uncu dakikada uzun atılan bir top sonrası Çekya'da bir futbolcu yerde kaldı. Çekya'da futbolcular bu pozisyonun ardından hakemden kart bekledi. Rumen hakem kartına başvurmadı. Önce Merih Demiral ardından Uğurcan Çakır, Kenan Yıldız'ı sakin olması konusunda uyardı.

 

ÇEKYA ERKEN KIRMIZI KART GÖRDÜ

Çekya, Türkiye karşısında ilk yarıda 10 kişi kaldı. İlk sarı kartını 11. dakikada gören Antonin Barak, 20. dakikada önce ikinci sarı kartını ardından da kırmızı kartı görerek oyun dışında kaldı.

Haberin Devamı