SamsunsporBeşiktaş, Samsunspor deplasmanında kazandı! Giovanni van Bronckhorst galibiyetle başladı

Beşiktaş, Samsunspor deplasmanında kazandı! Giovanni van Bronckhorst galibiyetle başladı

11.08.2024 - 23:45 | Son Güncellenme:

Beşiktaş, Süper Lig'in ilk haftasında Samsunspor deplasmanından 2-0 galip ayrıldı.

Beşiktaş, Samsunspor deplasmanında kazandı Giovanni van Bronckhorst galibiyetle başladı

Süper Lig'in 1'inci haftasında Samsunspor ile Beşiktaş karşı karşıya geldi. Mücadele Samsun Yeni 19 Mayıs Stadyumu'nda oynandı. Ali Şansalan'ın düdük çaldığı müsabaka Beşiktaş'ın 2-0'lık üstünlüğüyle tamamlandı.

Haberin Devamı
KARTAL 3 PUANLA BAŞLADI

Bu sonucun ardından Beşiktaş, Süper Lig'de yeni sezona 3 puanla başladı. Samsunspor ise ilk haftayı puansız kapattı.

Süper Lig'de gelecek hafta Beşiktaş, Antalyaspor'u konuk edecek. Samsunspor ise Gaziantep FK'ya konuk olacak.

KAZANAN BEŞİKTAŞ

Karşılaşmanın kalan süresinde başka gol sesi çıkmadı. Beşiktaş, Samsunspor deplasmanında sahadan 2-0 galip ayrıldı.

Siyah-beyazlı takımın gollerini Rafa Silva ve Gabriel Paulista kaydetti.

ERCAN KARA GOLE YAKLAŞTI

85'inci dakikada Dimata'nın sağ kanattan ortasında Ercan Kara vuruşunu yaptı. Ercan Kara'nın şutunda top az farkla auta gitti.

Haberin Devamı
SON ANDA MERT GÜNOK

77'nci dakikada Zeki Yavru'nun kullandığı serbest vuruşta ceza sahasında yaşanan karambolde top son olarak van Drongelen'e çarptı. Mert Günok topu son anda kontrol etti.

MOUANDILMADJI AUTA VURDU

65'inci dakikada Holse sağ kanattan topu taşıdı ve son çizgide ortasını yaptı. Holse'nin ortasında Mouandilmadji'nin şutunda top auta gitti.

BOLA DİREĞE TAKILDI

59'uncu dakikada Samsunspor, Marc Bola ile gole yaklaştı. Gedson'dan sıyrılan Bola'nın şutunda top direkten oyun alanına geri döndü.

Haberin Devamı
NECİP OYUNA GİRDİ

Beşiktaş'ta Necip Uysal, ikinci yarının başında Gabriel Paulista'nın yerine oyuna dahil oldu.

İLK YARIDA 2 GOL VAR

Ali Şansalan ilk yarıyı bitiren düdüğü çaldı. Beşiktaş, Samsunspor deplasmanında ilk yarıyı 2-0 üstün tamamladı. Siyah-beyazlıların gollerini Rafa Silva ve Gabriel Paulista kaydetti.

DRONGELEN'E SARI KART

45+2'nci dakikada Rafa Silva hızlı bir şekilde rakip yarı alanda ceza sahasına doğru hareketlendi. Van Drongelen, Rafa Silva'yı sert bir faulle durdurdu. Van Drongelen bu pozisyon sonrası sarı kartla cezalandırıldı.

Haberin Devamı
MOUANDILMADJI DOKUNAMADI

43'üncü dakikada Bola'nın sol kanattan yaptığı ortada Mouandilmadji ayağını uzattı. Mouandilmadji'nin dokunamadığı top az farkla auta gitti.

PAULISTA FARKI AÇTI

36'ncı dakikada Masuaku'nun ortasında Gabriel Paulista kafa vuruşunu yaptı. Gabriel Paulista'nın kafa vuruşunda Okan Kocuk'un müdahalesi yeterli olmadı. Beşiktaş, Samsunspor deplasmanında farkı ikiye çıkardı: 2-0.

IMMOBILE UZAKTAN DENEDİ

35'inci dakikada Al Musrati'nin pasında topla buluşan Ciro Immobile uzaklardan şutunu çekti. Savunmadan seken top az farkla kornere gitti.

Haberin Devamı
RAFA SILVA GOLÜNÜ ATTI

30'uncu dakikada Semih Kılıçsoy'un derinlemesine pasında Rafa Silva topla buluştuktan sonra ceza sahasına girdi. Portekizli on numaranın şutunda top Okan Kocuk'un yanından ağlarla buluştu. Beşiktaş, Samsunspor deplasmanında öne geçti: 1-0.

MERT ŞIK KURTARDI

26'ncı dakikada ceza sahasındaki Holse, geriden gelen Ntcham'a pasını aktardı. Ntcham'ın şutunda Mert Günok topu kontrol etme başarısı gösterdi.

MUJA'YA KART ÇIKTI

21'inci dakikada taç çizgisi yakınında Jonas Svensson'a faul yapan Muja, maçın hakemi tarafından sarı kartla cezalandırıldı.

Haberin Devamı
MASUAKU'YA KART ÇIKTI

17'nci dakikada savunma arkasına atılan pasta Masuaku'nun Kingsley'e müdahalesi sonrası maçın hakemi faul kararı verdi. Masuaku sarı kartla cezalandırıldı.

MOUANDILMADJI ATTI, BAYRAK KALKTI

16'ncı dakikada savunmanın arkasına atılan uzun topta Marius Mouandilmadji, ceza sahasına girdi. Marius Mouandilmadji, Mert Günok'tan sıyrıldıktan sonra topu ağlara gönderdi. Bu pozisyon sonrası ofsayt bayrağı kalktı.

PAULISTA SAKATLANDI

4'üncü dakikada Marius Mouandilmadji'nin yerde kaldığı pozisyonda rakibinin kramponuna basan Gabriel Paulista'nın bileğinde bir sakatlık meydana geldi. Brezilyalı futbolcu için saha alanına sağlık görevlileri girdi.

HOLSE AUTA VURDU

2'nci dakikada Samsunspor'da Bola sol kanattan pasını verdi. Gedson'un dokunamadığı topta Holse'nin yaptığı vuruşta meşin yuvarlak üstten auta gitti.

İLK DÜDÜK GELDİ

Sivasspor ile Beşiktaş arasındaki karşılaşma başladı. Ali Şansalan'ın ilk düdüğü sonrası başlama vuruşu yapıldı.

"İYİ BİR TAKIMA KARŞI OYNAYACAĞIZ"

Samsunspor Teknik Direktörü Thomas Reis, Beşiktaş maçı öncesi açıklamalarda bulundu.

Beşiktaş'ın çok iyi bir takım olduğunu belirten Thomas Reis, "Çok iyi bir takıma karşı oynayacağız. Biz de ona göre hazırlandık. Takımım vazgeçmeyeceğini biliyor. Umarım bizim adımıza çok güzel bir maç olur" dedi.

"KUPA KALDIRMAK ÇOK ÖNEMLİYDİ"

Beşiktaş Teknik Direktörü Giovanni van Bronckhorst, Samsunspor maçı öncesi konuştu. Hollandalı teknik direktör, mücadele öncesi değerlendirmesinde şu sözleri dile getirdi:

"Geçen haftaki sonuç çok memnun etti hepimizi. Kupa kaldırmak çok önemliydi. Keyfini çıkardık ama salı gününden itibaren bu maça odaklandık. Lige de iyi başlamak istiyoruz. Bugün aynı performansı göstermeye odaklanıp evimize 3 puanla dönmek istiyoruz.

İlk maç deplasmandayız ama sonuçta 18 iç saha 18 deplasman oynayacağız. Bugün de deplasmandayız."

EMİRHAN TOPÇU: ÇOK MUTLUYUM

Beşiktaş'ın yeni transferi Emirhan Topçu, Samsunspor maçı öncesi açıklamalarda bulundu.

Emirhan Topçu şu ifadeleri kullandı:

"Ne kadar 'heyecanlı değilim' desem de bu yalan olur. Yeni geldim. Daha geçen hafta geldim. Çok mutluyum. İnanılmaz mutluyum. Beşiktaş çok istediğim bir yerdi. Çocukluğumdan beri taraftarı olduğum bir yerdi. Çok mutluyum. İçim çok huzurlu. İnşallah bu mutluluk devam edecek.

İlk karşılaşma, güzel hazırlandık, iyi hazırlandık. Geçen hafta bir Süper Kupa maçı oynadık, 5-0'lık galibiyet moral oldu. İlk maçta 3 puanı alıp lige güzel başlamak istiyoruz."

SAMSUNSPOR'UN 11'İ BELLİ OLDU

Thomas Reis yönetimindeki Samsunspor'un Beşiktaş maçı ilk 11'i belli oldu. Kırmızı-beyazlı ekibin Beşiktaş karşısındaki ilk 11'i şu şekilde:

Okan Kocuk, Zeki Yavru, Satka, van Drongelen, Bola, Bennasser, Holse, Ntcham, Schindler, Muja, Mouandilmadji.

BEŞİKTAŞ'IN 11'İ BELLİ OLDU

Giovanni van Bronckhorst yönetimindeki Beşiktaş'ın Samsunspor deplasmanındaki ilk 11'i belli oldu. Beşiktaş'ın Samsunspor deplasmanındaki ilk 11'inde şu isimler yer aldı:

Mert Günok, Svensson, Paulista, Colley, Masuaku, Musrati, Gedson, Rafa Silva, Rashica, Semih Kılıçsoy, Immobile.

BEŞİKTAŞ SİYAH FORMA GİYECEK
BEŞİKTAŞ'TAN MAÇ GÜNÜ PAYLAŞIMI
SAMSUNSPOR'DAN MAÇ GÜNÜ PAYLAŞIMI
VAR HAKEMİ BELLİ OLDU

Merkez Hakem Kurulu, Samsunspor - Beşiktaş maçının VAR hakemini belirledi. Müsabakada VAR hakemi olarak Özgür Yankaya görev alacak. AVAR'da ise İbrahim Çağlar Uyarcan yer alacak.

ALİ ŞANSALAN DÜDÜK ÇALACAK

Samsunspor - Beşiktaş karşılaşmasında Ali Şansalan düdük çalacak. Ali Şansalan'ın yardımcılıklarını Murat Tuğberk Curbay ile Hakan Yemişken üstlenecek.

BEIN SPORTS'TA YAYINLANACAK

Samsunspor ile Beşiktaş arasındaki mücadele Samsun Yeni 19 Mayıs Stadyumu'nda oynanacak. Karşılaşma beIN Sports'ta yayınlanacak.

Müsabakanın canlı anlatımını SKORER'den takip edebilirsiniz.

MAÇTAN DAKİKALAR

16. dakikada Samsunspor'un golü iptal edildi. Ani gelişen atakta Zeki Yavru'nun uzun pasında Moundilmadji, kaleci Mert Günok ile karşı karşıya kaldı. Çadlı oyuncu kaleci Günok'u geçerek boş ağlara topu gönderdi. Hakem Ali Şansalan, golü ofsayt gerekçesi ile iptal etti.

26. dakikada Samsunspor'un atağında ceza saha içindeki Holse'nin pasına Ntcham gelişine sert vurdu, kaleci Mert Günok kale çizgisi üzerinde topu yatarak kontrol etti.

31. dakikada Beşiktaş 1-0 öne geçti. Semih Kılıçsoy'un ara pasına hareketlenen Rafa Silva, ceza sahası içine girer girmez iki oyuncunun arasından, kaleci Okan Kocuk'un yanından topu ağlarla buluşturdu. 1-0

35. dakika misafir takım Paulista ile farkı 2'ye çıkardı. Beşiktaş'ın atağında sağ kanattan Masuaku'nun ortasına altı pas içinde iyi yükselen Paulista, topu kafayla ağlara gönderdi. 2-0

Haberin Devamı

Karşılaşmanın ilk yarısı Beşiktaş'ın 2-0 üstünlüğüyle tamamlandı.

56. dakikada Beşiktaş'ın atağında Masuaku'nun yaklaşık 25 metreden sert şutunda top, direğin dibinden auta çıktı.

59. dakikada Samsunspor'un atağında Holse'nin pasına hareketlenen Bola, topa ceza sahasının hemen önünden yerden sert vurdu, meşin yuvarlak, yan direğe çarparak oyun alanına geri döndü.

77. dakikada ev sahibi takımın kazandığı serbest atışı Zeki Yavru kullandı. Bu futbolcunun ceza sahasına ortasında Dimata'nın kafasından seken top Van Drongelen'in göğsüne çarparak kaleye yöneldi. Kaleci Mert Günok, topu son anda kontrol etti.

85. dakikada kırmızı-beyazlı takımın atağında Dimata'nın soldan ortasında topa altı pas içinde Ercan Kara dokundu, meşin yuvarlak az farkla auta gitti.

90+6 dakika siyah-beyazlı takımda Fernandes orta sahadan aldığı topla ceza sahasına girdi. Bu oyuncunun sağ çaprazdan yerden şutunda top, kaleci Okan Kocuk'u geçerek arka direğin dibinden auta çıktı.

Karşılaşmayı Beşiktaş ilk yarıda bulduğu gollerle 2-0 kazandı.

MAÇIN KARNESİ

STAT: Yeni 19 Mayıs
HAKEMLER: Ali Şansalan, Murat Tuğberk Curbay, Hakan Yemişken
SAMSUNSPOR: Okan Kocuk, Zeki Yavru, Satka (Dk. 86 Bedirhan Çetin), Van Drongelen, Bola, Benaser, Ntcham, Holse (Dk. 74 Soner Aydoğdu), Muja (Dk. 61 Laura), Schindler (Dk. 61 Dimata), Moundilmadji (Dk. 74 Ercan Kara)
BEŞİKTAŞ: Mert Günok, Masuaku, Colley, Paulista (Dk. 46 Necip Uysal), Svensson, Al Musrati, Rafa Silva (Dk. 78 Emirhan Topçu), Fernandes, Semih Kılıçsoy (Dk, 71 Onana) Rashica (Dk. 89 Onur Bulut). Immobile (Dk. 78 Muleka)
GOLLER: Dk. 31 Rafa Silva, Dk. 35 Paulista (Beşiktaş)
SARI KARTLAR: Dk. 21 Muja, Dk. 45+2 Van Drongelen (Samsunspor), Dk. 17 Masuaku (Beşiktaş)

Haberin Devamı

MAÇTAN NOTLAR

Trendyol Süper Lig'in ilk haftasında Samsunspor'a konuk olan Beşiktaş'ın teknik direktörü Giovanni van Bronckhorst, Süper Kupa'da Galatasaray'ı 5-0 mağlup ettikleri ilk 11'i sahaya sürdü.

Samsunspor'a karşı Süper Lig'deki ilk maçına çıkan Hollandalı teknik adam, Galatasaray'ı farklı yenen kadroyu Samsunspor karşısında da korudu.

Karşılaşmaya kalede Mert Günok ile başlayan van Bronckhorst, savunma dörtlüsünü Masuaku, Colley, Paulista ve Svensson ile kurdu. Orta sahada Al Musrati, Rafa Silva, Fernandes'e görev veren Hollandalı teknik adam kanatlarda Semih Kılıçsoy ve Rashica'yı, gol yollarında ise Ciro Immobile'ye görev verdi.

Haberin Devamı

Beşiktaş'ta teknik direktör Giovanni van Bronckhorst ile yeni transferler Jonas Svensson, Gabriel Paulista, Rafa Silva ve Ciro Immobile ilk kez Süper Lig'de sahaya çıktı.

Samsunspor'da teknik direktör Markus Gisdol'un ayrılmasının ardından göreve gelen Alman teknik direktör Thomas Reis, Beşiktaş maçı ile birlikte ilk kez takımın başında resmi bir karşılaşmaya çıktı.

Deneyimli teknik direktör ilk 11'de kalede Okan Kocuk'u, savunmada ise Zeki Yavru, Satka, Van Drongelen ve Bola'yı dörtlüsünü oynattı. Orta sahada Benasser, Ntcham, Holse görev veren Alman teknik adam, kanatlarda Muja ve Schinler'e, gol yollarında ise Moundilmadji'ye güvendi.

Karşılaşmayı 33 bin 919 kişilik Samsun 19 Mayıs Stadyumu'nda yaklaşık 27 bin biletli seyirci takip etti.