Dünyadan FutbolYılın transfer dolandırıcılığı! Parayı bilgisayar korsanlarına gönderdiler

Yılın transfer dolandırıcılığı! Parayı bilgisayar korsanlarına gönderdiler

11.08.2024 - 18:10 | Son Güncellenme:

Suudi Arabistan ekibi Al Gharafa, Florinel Coman transferinde inanılmaz bir hataya imza attı. 5 milyon 250 bin euroluk parayı bilgisayar korsanları ele geçirdi.

Yılın transfer dolandırıcılığı Parayı bilgisayar korsanlarına gönderdiler

Yıldız futbolculara verdiği rekor ücretlerle adından söz ettiren Suudi Arabistan'da şampiyonluk hedefleyen kulüplerden Al Gharafa, FCSB'den Florinel Coman'ı kadrosuna dahil etti.

Haberin Devamı

26 yaşındaki hücum oyuncusuyla 3 yıllık sözleşme imzalayan Al Gharafa'nın büyük bir dolandırıcılıkla karşı karşıya kaldığı öğrenildi.

GSP Romanya'nın haberine göre; Al Gharafa, FCSB forması giyen Florinel Coman'ı 5 milyon 250 bin euro karşılığında kadrosuna dahil etti. Al Gharafa'nın FCSB'ye parayı göndereceği sırada Vietnamlı bilgisayar korsanlarının harekete geçtiği belirtildi.

Yılın transfer dolandırıcılığı Parayı bilgisayar korsanlarına gönderdiler

Vietnamlı bilgisayar korsanlarının, FCSB'nin mail hesabını hacklediği, daha sonra kulüp adına transfer, banka ve fatura bilgilerini Al Gharafa'ya gönderdiği vurgulandı. Al Gharafa'nın bunun üzerine 5 milyon 250 bin euroluk transfer ücretini Vietnam'dan bir hesaba gönderdiği kaydedildi.

FCSB'nin olayı fark etmesinin ardından Al Gharafa ile iletişim kurduğu belirtildi. Al Gharafa'nın FCSB'ye "Bize gönderilen bilgiler Vietnam hesabına ait. Biz parayı yolladık" karşılığını verdiği kaydedildi.

Haberin Devamı

Yılın transfer dolandırıcılığı Parayı bilgisayar korsanlarına gönderdiler

FCSB Başkanı George Becali'nin bunun üzerine Al Gharafa kurmaylarına şu yanıtı verdiği aktarıldı:

"Ben anlamam. Bize para gelmedi. Beni değil sizi kandırdılar. FIFA'ya şikayet ettim. Soruşturma başlatıldı. Bu para 31 Ağustos'a kadar gelmek zorunda. Artık bize 6 milyon 250 bin euro ödemek zorundasınız."