Türkiye Haberleri Hüseyin Eroğlu'dan milli oyuncuya övgü: Barış Alper'le beraber maçın adamıydı

Hüseyin Eroğlu'dan milli oyuncuya övgü: Barış Alper'le beraber maçın adamıydı

27.06.2024 - 10:20 | Son Güncellenme:

A Milli Futbol Takımımız, 2024 Avrupa Şampiyonası F Grubu'ndaki üçüncü maçında Çekya'yı 2-1 yenerek son 16 vizesi aldı. Deneyimli teknik adam Hüseyin Eroğlu zorlu müsabakayı masaya yatırırken, öne çıkan isimleri açıkladı.

Hüseyin Eroğludan milli oyuncuya övgü: Barış Alperle beraber maçın adamıydı

A Milli Takımımız EURO 2024'te yoluna devam ediyor. 'Bizim Çocuklar' F Grubu'nun 3'üncü maçında Çekya'yı 2-1 yenerek son 16'ya adını yazdırdı. Teknik direktör Hüseyin Eroğlu, büyük çekişmeye sahne olan maçı Fanatik'e değerlendirdi. İşte tecrübeli teknik adamı yorumları:

Haberin Devamı

Çekya ön alan baskısıyla başlamaya çalıştı. 3-4-1-2 oynadılar ve birebir eşleştiler. Oyun kurdurmamaktı amaç. Biz ise santrforsuz oyunda top bizdeyken etkili göründük. Maçın kahramanı Barış’tı bence. Attığı her koşu dengeyi bozdu rakipte. Kenan da diğer taraftan aynı.

'KARTTAN SONRA KONTROL BİZDEYDİ'

Kırmızı karttan sonra zaten tamamen kontrol bizdeydi. Çekya, 5’li savunmanın önüne 4’lü bloğu çekince üretmekte zorlandık haliyle. Tabi geçişte Mert’in kurtarışları önemliydi. Hakan Çalhanoğlu, 10 numarada verimli olamayan bir oyuncu. Sırtı dönük almak yerine geriden oyun kuran bir oyuncu. Bu yüzden top almakta zorlandı ama attığı gol değerliydi. Golden sonra ise sakin kalmak yerine tamamen rakibin isteğine uyduk. Kaos futbolunun içine çekildik. Uzun oyunculara sahip oldukları için taçtan dahi çok etkili oluyorlardı. Aslında bize çok açık veriyorlardı ama doğru çıkışlar yapamadık. Uzun vurdukları topları da indirmeyi başardılar ve bize tedirginliğe neden oldu bu durum. Kerem ve Cenk hamlesi sonucu çağırmıştı, Cenk etkisiz gibi görünse de attığı golle maçı bitirdi.

Haberin Devamı

Hüseyin Eroğludan milli oyuncuya övgü: Barış Alperle beraber maçın adamıydı

'MERT GÜNOK OYUNU MÜKEMMEL YÖNLENDİRDİ'

Bana göre son 15 dakikanın en önemli oyun kurucusu Mert’ti. Mükemmel yönlendirdi oyunu. Kenarlara servisleri harikaydı. Yediği gol bence fauldü ve Barış’la beraber bence o da maçın adamıydı. Temel anlamda biz istedik, iyi mücadele ettik. Portekiz maçındaki teslimiyet halimiz yoktu. Bir dahaki maç için ciddi bir özgüven bu. Şimdi rakip Avusturya. Turnuva öncesi sürpriz beklentim olan takımdı. Gruptan lider çıktılar. Ragnick’le beraber gerçek bir antrenör takımı oldular. Çok ciddiye almamız gereken ve planlara ihtiyacımız olan bir eşleşme. Grup performansımızın üzerine çıkmamız şart.