Euro2016Hırvatistan Milli Takımı'nda yıldız futbolcu kadro dışı bırakıldı

Hırvatistan Milli Takımı'nda yıldız futbolcu kadro dışı bırakıldı

12.04.2016 - 12:45 | Son Güncellenme:

Liverpool'da forma giyen Dejan Lovren ile Hırvatistan Teknik Direktörü Ante Cacic arasındaki gerilim yeni bir boyuta taşındı. Lovren, ilk 11 garantisi alamazsa milli takımda oynamayacağı yolunda teknik direktörüne ültimatom verdi. Bunun üzerine Ante Cacic de Lovren'in milli takım kadrosundan çıkarmaya karar verdi. Geçen yıl UEFA Avrupa Ligi 2. Turu'nda Beşiktaş ile eşleşen Liverpool'da Lovren rövanş maçında kaçırdığı penaltı atışıyla takımını turdan eden isimlerden biri olmuştu.

Hırvatistan Milli Takımında yıldız futbolcu kadro dışı bırakıldı

Yedek kalmasına tepki gösteren Lovren, Macaristan ile oynanan son hazırlık maçında ısınma hareketlerini kısa kesince teknik direktör Cacic'in tepkisini çekmişti.

Haberin Devamı

Avrupa Futbol Şampiyonası öncesi Lovren ile Cacic arasındaki anlaşmazlık daha tırmandı. Hırvatistan basınına göre Lovren, EURO 2016'da ilk 11'de forma giyeceği konusunda Cacic'ten garanti istedi.

Bununla da yetinmeyen Lovren, ilk 11 garantisi alamazsa milli takımda oynamayacağı yolunda teknik direktörüne ültimatom verdi. Bunun üzerine Ante Cacic de Lovren'in milli takım kadrosundan çıkarmaya karar verdi.

Lovren, İsrail ile oynanan hazırlık maçında takımın 3-5-2 dizilişinde sahaya çıkmasına da tepki göstermişti. Hırvat savunmacı, Avrupa Şampiyonası'nda da aynı düzende oynamaları halinde büyük bir hüsrana uğrayacaklarını söylemişti. Hırvatistan, Avrupa Futbol Şampiyonası'nda milli takımımızın gruptaki rakiplerinden biri olacak.

Haberin Devamı

Penaltıyı kaçırdı, Beşiktaş turladı
UEFA Avrupa Ligi 2. Turun'da Beşiktaş ile eşleşen Liverpool'da Lovren rövanş maçında kaçırdığı penaltı atışıyla takımını turdan eden isimlerden biri olmuştu.
İngiltere'de 1-0 Liverpool'un galibiyetiyle sonuçlanan maçın rövanşında mücadelenin normal süresi 1-0 Beşiktaş'ın üstünlüğüyle sona ermiş, turun galibini penaltı atışları belirlemişti. İngiliz ekibinde son penaltıyı kullanan isim olan Lovren, topu ağlara gönderememiş ve Beşiktaş, Liverpool'u eleyerek tur atlamıştı.