Milli TakımNihat Kahveci'den milli oyunculara 'Roberto Carlos, Pirlo' benzetmesi! 'Kerem Aktürkoğlu'nu kıskandım'

Nihat Kahveci'den milli oyunculara 'Roberto Carlos, Pirlo' benzetmesi! 'Kerem Aktürkoğlu'nu kıskandım'

10.09.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

A Milli Futbol Takımımız, UEFA Uluslar B Ligi'nde İzlanda'yı 3-1 yenerek gövde gösterisi yaptı. Eski milli futbolcu ve yorumcu Nihat Kahveci, gecenin kahramanı Kerem Aktürkoğlu başta olmak üzere milli oyunculara övgü yağdırdı.

UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup'un 2'nci haftasında A Milli Futbol Takımı'nın İzlanda'yı 3-1 mağlup ettiği karşılaşmayı Nihat Kahveci yorumladı. Eren Elmalı'nın performansını Roberto Carlos'a benzeten Nihat Kahveci, "Kerem Aktürkoğlu'ndan sonra bir isim daha var. Eren Elmalı kariyer performansı gösterdi. Defansif müdahaleleri inanılmazdı. Roberto Carlos'un zirve dönemindeki çabukluğu gördüm. Bu performansı beklemezdim" dedi. Hakan Çalhanoğlu'nun ilk devrenin sonunda kenara alınmasına parantez açan Nihat Kahveci, "Hakan Çalhanoğlu kötü oynamadı, muhtemelen sakatlanmasın diye çıkarılmıştır" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

İsmail Yüksek'e Pirlo benzetmesinde bulunan Nihat Kahveci, "Merih'le Abdülkerim uyumlu oynadı. Toparlamış bir Abdülkerim gördüm. İsmail de çok iyi oynadı orta sahada. Pirlo gibi pas dağıttı. İsmail iyi oynadığında takım genel olarak iyi duruyor" ifadelerini kullandı.

Nihat Kahveciden milli oyunculara Roberto Carlos, Pirlo benzetmesi Kerem Aktürkoğlunu kıskandım

Arda Güler'in ikinci yarıdaki performansına dikkat çeken Nihat Kahveci, "İkinci yarıda Arda Güler resitali izledik. İnşallah Ancelotti de Arda'yı izlemiştir. İlk yarıda da Arda kötü değildi ama ikinci yarıdaki Arda'nın pasları muhteşemdi. Arda'nın ayakları yere sağlam basıyor. 30 yaşındaki yıldız tecrübesi var. Hakan'ın arada frikikleri Arda'ya bırakması da lazım" dedi.

İrfan Can Kahveci'nin maç eksiği nedeniyle fiziksel sorun yaşadığını vurgulayan Nihat Kahveci, "İrfan Can Kahveci iyidi ama fazla süre alamaması nedeniyle fiziksel olarak sorun yaşadı. Herkese genel olarak 8 puan veririm. İsmail ve Arda Güler'e 9 veririm. Kerem Aktürkoğlu'na ise 10 üzerinden 9,5 veririm. Bu üç isim fark yarattı" diye konuştu.

Haberin Devamı

Nihat Kahveciden milli oyunculara Roberto Carlos, Pirlo benzetmesi Kerem Aktürkoğlunu kıskandım

Son olarak Kerem Aktürkoğlu'nu kıskandığını belirten Nihat Kahveci, "Bu arada Kerem'i tekrardan tebrik ediyorum. Bu maçın öz güveniyle de gidecek. Başı dik şekilde inşallah orada da böyle oynar. Kerem ilk defa gol asist yapmadı ama dolu dolu ilk kez bu kadar iyi oynadı. Son goldeki rahatlığa bakın. Kerem'i kıskandım. Ben de ayak içi vuruyorum ama attığı gollerden büyük keyif aldım. Yorulmuyor, temposu da çok iyi. Manchester maçında da iyiydi ama oyunun her yönünde performansı üst düzeydi" ifadelerini kullandı.

Yazarlar