GalatasarayHamza Hamzaoğlu'ndan Jose Mourinho itirafı! Süper Kupa'nın favorisini açıkladı

Hamza Hamzaoğlu'ndan Jose Mourinho itirafı! Süper Kupa'nın favorisini açıkladı

02.08.2024 - 18:59 | Son Güncellenme:

Galatasaray'ın eski teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu, Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho ile ilgili konuştu.

Hamza Hamzaoğlundan Jose Mourinho itirafı Süper Kupanın favorisini açıkladı

Galatasaray ile Beşiktaş'ın karşı karşıya geleceği Süper Kupa maçı öncesi sarı-kırmızılıların eski teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho'yu değerlendiren Hamza Hamzaoğlu çarpıcı ifadeler kullandı.

Jose Mourinho'nun Türk futboluna değer kattığını belirten Hamza Hamzaoğlu, "Mourinho'nun Fenerbahçe'ye gelmesi Türk futboluna inanılmaz değer kattı. Bu nedenle Ali Koç'u kutlamak gerekiyor. Mourinho ile birlikte Avrupa ve dünyanın gözü bizim üzerimizde olacak. Bu antrenör ve futbolcular için avantaj" dedi.

Jose Mourinho'nun Türk futbolunda kendi tarzını koruması durumunda başarılı olacağını vurgulayan Hamza Hamzaoğlu, "Mourinho'nun tarzı Türk futboluna uyar, bazen alaycı, kışkırtıcı, bazen alaycı bir tavır sergiliyor. Bizim uyum sağlamaya çalışmaktan ziyade kendi tarzını korursa burada başarılı olur" diye konuştu.

Haberin Devamı

Fenerbahçe'de Jose Mourinho faktörünün rakipleri motive edeceğini dile getiren Hamza Hamzaoğlu, "Öne geçireceğini sanmıyorum. Şu anda Okan Buruk daha motive olmuş durumda. Bence Mourinho her takımı motive etmiş oluyor. Bence Fenerbahçe, Mourinho'yu getirmekle işini kolaylaştırmadı, işini daha da zorlaştırdı. Hedeflere ulaşmak için zaten zorlukları aşmak zorundasınız. Ama Fenerbahçe'nin işi hiç kolay olmayacak" açıklamasını yaptı.

Galatasaray'ın hazır bir kadrosu olduğunu vurgulayan Hamza Hamzaoğlu, "Kadrosunu korumuş, bir kaç takviye ile eksiklerini tamamlayan bir Galatasaray var ve Galatasaray son iki sezonun şampiyonu. Mourinho arayışlar içerinde haftaları geçirirken, Okan Buruk küçük rötuşlarla bu süreci geçirecek. Bence bu büyük bir avantaj... Ayrıca Mourinho, Okan Buruk'a karşı çok hazırlıklı olmayacak. Okan'ı çok tanıdığını sanmıyorum. Ama ikisi de bazı konularda birbirlerine karşı hazırlıksız yakalanabilir" ifadelerini kullandı.

Süper Kupa'nın finalinde Galatasaray'ı favori gören Hamza Hamzaoğlu, Radyospor'a yaptığı açıklamada şu sözleri dile getirdi:

"Süper Kupa maçında favori Galatasaray, ama her zaman favoriler kazanmıyor. Maç içerisindeki gelişmeler, reaksiyon verme gücü sonucu belirler."

Rizespor'dan eski öğrencisi Emirhan Topçu'nun Beşiktaş'a transferini yorumlayan Hamza Hamzaoğlu, "Emirhan Topçu, Beşiktaş'ta banko oynayabilir. Rizespor'da kendini çok geliştirdi. Forma rekabeti içerisinde olacak. Oğuz Aydın'ın da Fenerbahçe'de forma rekabeti içerisinde olacak ve kendini daha fazla geliştirecek" dedi.

Haberin Devamı

Barış Alper Yılmaz'ın Premier Lig'de oynayabileceğini vurgulayan Hamza Hamzaoğlu, "Hollanda maçında Van Dijk karşısında ne yapabileceğini gösterdi; bence Barış Alper için Premier Lig kapısı o maçtan sonra daha da açıldı. Van Dijk'a bu kadar zor anlar yaşatan bir oyuncu Premier Lig'de rahatlıkla oynayabilir" açıklamasını yaptı.

Sarı-kırmızılı taraftarların transfer döneminde yaptığı eleştirilere değinen Hamza Hamzaoğlu, "Galatasaray'da çok iyi bir kadro var. İki sezon boyunca Galatasaray'da iyi bir takım kuruldu zaten. Bu yaz da birkaç takviyeyle takım hedefine ulaşır. O nedenle taraftarlar Okan hocaya, yönetime güvensinler" diye konuştu.