FenerbahçeFenerbahçe'de Dominik Livakovic yeniden doğdu! İşte dönüm noktası

Fenerbahçe'de Dominik Livakovic yeniden doğdu! İşte dönüm noktası

26.08.2024 - 19:01 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe'nin geçtiğimiz sezon kadrosuna kattığı Dominik Livakovic, son dönemde gösterdiği performansla takımın yıldızları arasında yer aldı. Dominik Livakovic'in ilk dönemindeki performansı sonrası yaşadığı büyük sıçrayışın perde arkasındaki detay netlik kazandı.

Fenerbahçede Dominik Livakovic yeniden doğdu İşte dönüm noktası

Jose Mourinho yönetimindeki Fenerbahçe'nin geride kalan sezonda Dinamo Zagreb'den 6 milyon 500 bin euroluk bedelle kadrosuna kattığı Dominik Livakovic, sarı-lacivertli takımda adeta yeniden doğdu.

Haberin Devamı

Fenerbahçe taraftarlarının, transferini aylarca beklediği Hırvat kalecinin ilk dönemdeki performansı beklentilerin uzağında kalmıştı. Yediği hatalı goller ve kalesinde güven vermeyişi ile eleştirilen Dominik Livakovic için ayrılık iddiaları bile gündeme gelmişti.

Fenerbahçe'nin geçtiğimiz sezon puan kaybettiği maçlarda eleştirilen Dominik Livakovic'i kazanmak isteyen kurmayların devreye girdiği ve teknik heyete Hırvat kaleci antrenörü Sandro Zufic'i dahil ettiği gözlemlenmişti.

Fenerbahçede Dominik Livakovic yeniden doğdu İşte dönüm noktası

Sporx'in haberine göre; Dominik Livakovic'in Fenerbahçe'deki kariyeri 14 Şubat 2024'te gelen bu hamlenin ardından değişti. Hırvat kaleci, daha önce Sandro Zufic ile birlikte çalıştığı dönemde çok iyi bir performans göstermiş, Avrupa devlerinin radarına girmişti.

Haberin Devamı

Sandro Zufic ile antrenmanlara başlayan Dominik Livakovic, kalesinde özgüvenini yeniden kazandı. Hırvat file bekçisi, geride kalan sezonun ikinci yarısıyla birlikte adeta küllerinden doğdu.

Dominik Livakovic, özellikle Avrupa maçları başta olmak üzere Süper Lig'de de birçok kritik kurtarışa imza atarak dikkat çekti. UEFA Konferans Ligi'nde çeyrek finalde oynanan Olimpiakos maçlarında ve penaltılarda yaptığı kurtarışlarla Hırvat kaleci, sarı-lacivertli takımda taraftarların yeniden gözdesi haline geldi.

Fenerbahçede Dominik Livakovic yeniden doğdu İşte dönüm noktası

Fenerbahçe kariyerindeki ikinci sezonuna başlayan Dominik Livakovic, yeni sezona da oldukça iyi başladı. Hırvat kaleci, sezon başında sık sık değişen savunma hattına rağmen, maç başına 3.9 kurtarış yüzdesi yakaladı.

Fenerbahçe kalecisi Dominik Livakovic, Hırvat antrenör Sandro Zufic ile yeni sezonda da çalışmalarını sürdürüyor.

Dominik Livakovic'in Fenerbahçe ile olan sözleşmesi 30 Haziran 2028'de sona erecek. 29 yaşındaki file bekçisinin güncel piyasa değeri 11 milyon euro. Dominik Livakovic, Hırvatistan Milli Takımı'nda 57 maça çıktı.

NK Zadar altyapısında yetişen Dominik Livakovic daha sonra NK Zagreb ve Dinamo Zagreb'de oynadı. Fenerbahçe, 2023-2024 sezonu başında Hırvat eldiven için 6 milyon 650 bin euro bonservis bedeli ödedi.