VoleybolGiovanni Guidetti pişmanlığını açıkladı! 'Görevimden ayrıldım'

Giovanni Guidetti pişmanlığını açıkladı! 'Görevimden ayrıldım'

26.08.2024 - 16:10 | Son Güncellenme:

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'na veda eden Sırbistan'da başantrenör Giovanni Guidetti açıklamalarda bulundu.

Giovanni Guidetti pişmanlığını açıkladı Görevimden ayrıldım

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda Sırbistan'ı çalıştıran Giovanni Guidetti açıklamalarda bulundu. Meridian Sport'a konuşan İtalyan başantrenör Sırbistan Milli Takımı'ndan ayrılığını duyurdu.

Haberin Devamı

GÖREVİMDEN AYRILDIM
"Sözleşmem 2 yıllıktı. Paris'ten sonra sona erdi. Ne olimpiyatlar öncesinde ne de olimpiyatlar sonrasında federasyondan kimse benimle sözleşmeyle ilgili iletişime geçmedi. Böylece bu iki yılın ardından görevimden ayrıldım."

MİLLETLER LİGİ'NE TAM KADRO ÇIKARDIM
Giovanni Guidetti, Paris 2024 öncesinde dönme şansı olsa yapacaklarıyla ilgili olarak şunları dedi: Bugünkü açıdan baktığımda bu yaz farklı bir stratejim olurdu. Örneğin mutlaka 2 veya 3 hafta Milletler Ligi'nde tam kadroyla oynardım. Tarihte hep aynı şey olmuştur... Olimpiyatlardaki en iyi takım, aynı yıl Milletler Ligi'nde de en iyisidir. Bunu biliyordum ama takımda, teknik ekipte ve Sırbistan Voleybol Federasyonu'nda, Milletler Ligi'nin Olimpiyatlara en iyi şekilde hazırlanmamıza yardımcı olmayacağına dair genel bir görüş vardı.

Haberin Devamı

Bu şekilde yaklaşırsak daha başarılı olacağımızı düşündük. Bunun sonucu olarak da oyunun ritmini bulma konusunda sıkıntı yaşadık. Eğer bugün Paris öncesine dönebilseydik, bu genel görüşe rağmen, Milletler Ligi'nin tamamını tam kadroyla oynamayı seçerdim. Bütün bunlar insanın hayatı boyunca öğrendiği bir deneyim.

Giovanni Guidetti pişmanlığını açıkladı Görevimden ayrıldım

'İTALYA'DAN KAÇABİLİRDİK'
Turnuvayı birçok açıdan değerlendirmek mümkün. Bugünün bakış açısından bakınca turnuva alışılmadıktı. Yazın başında bunun tarihteki en güçlü Olimpiyat Oyunları olacağını söylemiştim.

Çok güçlü bir gruptaydık. Hem Çin hem de Amerika maçları oldukça çekişmeli geçti. Detaylar final skorunu belirledi ve birkaç top farkla kaybettik. Eğer bu iki maçtan birini kazanmış olsaydık İtalya ile çeyrek finale çıkmaktan kaçınabilirdik ki bu aslında daha kolay bir yol olurdu.

Sırbistan Milli Takımı, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda grup aşamasında oynadığı maçlardan 1 galibiyet ve 2 mağlubiyetle ayrılmıştı.

Sırbistan 3-0 Fransa
Sırbistan 2-3 Amerika
Sırbistan 1-3 Çin

Giovanni Guidetti yönetimindeki Sırbistan Milli Takımı, çeyrek finalde İtalya'ya 3-0 mağlup oldu ve Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'na veda etti.

Yazarlar