FenerbahçeFenerbahçe Sofyan Amrabat'ın transferini resmen açıkladı! Galatasaray sorusuna yanıt

Fenerbahçe Sofyan Amrabat'ın transferini resmen açıkladı! Galatasaray sorusuna yanıt

31.08.2024 - 11:44 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe, geçtiğimiz gün İstanbul'a gelen Sofyan Amrabat'ın transferini resmen açıkladı. Yıldız futbolcu ve sarı-lacivertli kulübün Asbaşkanı Acun Ilıcalı düzenlenen imza töreninde konuştu. İşte detaylar...

Fenerbahçe, Sofyan Amrabat'ı satın alma opsiyonu ile birlikte kiralık olarak kadrosuna kattığını açıkladı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe'den yapılan açıklama şu şekilde:

Kulübümüz, Fiorentina takımında forma giyen Fas Milli Takım oyuncusu Sofyan Amrabat’ı satın alma opsiyonu ile birlikte kiralık olarak kadrosuna katmıştır. Yeni futbolcumuza sarı lacivert çubuklu forma altında şampiyonluklarla dolu bir kariyer diliyoruz.

TRANSFERİN MALİYETİ 

Fenerbahçe henüz transfer için ödenecek rakamı açıklamasa da Faslı yıldız için yapılan anlaşmada 2 milyon Euro kiralama bedeli ve 13 milyon Euro satın alma opsiyonu bulunduğu iddialar arasında yer alıyor. 

Fenerbahçe Sofyan Amrabatın transferini resmen açıkladı Galatasaray sorusuna yanıt

NORDİN AMRABAT'IN KARDEŞİ

Fenerbahçe'nin yeni transferi Amrabat, aynı zamanda Türkiye'de Kayserispor ve Galatasaray forması giyen, şu anda da Yunanistan ekiplerinden AEK'da oynayan Nordin Amrabat'ın kardeşi.

Haberin Devamı

Fenerbahçe transferi açıklamasının ardından yıldız futbolcu için imza töreni düzenledi. Törende Acun Ilıcalı açıklamalarda bulundu:

ACUN ILICALI: TAVİZ VERMEDİ

Sofyan bize inandı. Biz de ona inandık. Sofyan Amrabat bu süreçte çok ciddi teklifler almasına rağmen bize verdiği sözden taviz vermedi. Son derece dik durdu. Fenerbahçe bugün sadece bir futbolcu değil, çok büyük bir karakter transfer etti.

TARİHİ BİR GÜN

Bizim için tarihi bir gün. Uzun zamandır hayalimiz olan, Fenerbahçe'de görmek istediğimiz Sofyan Amrabat'ı takımımıza kattık.

1 NUMARA AMRABAT

Hocamız Jose Mourinho'nun 1 numarası Sofyan Amrabat'tı. Hocamıza yine en istediği oyuncuyu getirebildiğimiz için mutluyuz.

KOY PARAYI AL ACUN DİYORLAR

Bana 'Koy parayı al Acun.' diyorlar. Öyle bir sistem yok. Burada kurallar var. Finansal Fair-Play var. Bu sistem içerisinde satranç oynuyoruz. Her dakika, her kuruşu hesaplıyoruz.

AMRABAT 10 TEKLİF ALDI

Sofyan Amrabat 10 teklif aldı. Hepsini reddetti, dik durdu ve kulübüne sadece "ben Fenerbahçe'ye gitmek istiyorum" dedi. Sadece son gün 3 İngiltere, 1 İspanya'dan toplam 4 transfer teklifi aldı. O dik durdu ve kazanan Fenerbahçe oldu.

Fenerbahçe Sofyan Amrabatın transferini resmen açıkladı Galatasaray sorusuna yanıt

TRANSFER SÜRECİ BENİM İÇİN ZOR GEÇTİ

Transfer süreci benim için zor geçti. Şu anda bu yaz için vaktimin çok ciddi bölümünü kulüpte geçiriyorum ve bir yandan da bir kulüp sahibi olarak şunu söyleyebilirim, orada sistem böyle değil. Burada başkan olmadığım için operasyonun içine daha çok girmem gerekti. Sonu mutlu olunca insan çok mutlu olur ya onun mutluluğunu yaşıyorum. Transfer etmek istediğimiz futbolcuların hepsini transfer etmeyi başardık. Fenerbahçe farkı.

Haberin Devamı

BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM

8 saat boyunca telefondaydım. En son gece 2'ydi telefon hiç durmamıştı. Ama bunlar hayalini kurduğum şeylerdi. Başkanımıza teşekkür ediyorum bana bu fırsatı verdiği için.

HOCAMIZIN HERHANGİ BİR İSTEĞİ YOK

Hocamızın 'bana mutlaka sol bek alın ya da başka oyuncu alın' diye bir isteği yok.

TAKIMDAN AYRILACAK FUTBOLCU YOK

Fenerbahçe'de yeni bir ayrılık söz konusu değil şu anda. Takımdan ayrılacak futbolcu şu anda takımda bulunmuyor.

''ÇOK ETKİLENDİM''

"Fenerbahçe'ye transferi belli olmasına rağmen kalkıp en zor düzey maçta oynamak. Daha önce formasını giydiği inanılmaz bir maçta 9 kişi kalmış bir takımda oynadı. Çok etkilendim. Sofyan sakatlanma ihtimali olabilecek en zor düzeydeki deplasman maçına Macaristan'a gitti."

Haberin Devamı

AMRABAT: BURADA OYNAMAK BÜYÜK BİR SORUMLULUK

Fenerbahçe'nin yeni yıldızı Amrabat'ın imza törenindeki açıklamaları ise şu şekilde: 

Burada olduğum için mutlu ve gururluyum. Fenerbahçe inanılmaz bir kulüp. Burada oynamak büyük bir sorumluluk. İlk görüştüğümüz andan beri kendimi ailenin bir parçası olarak hissediyorum.

MOURİNHO'YA HAYIR DEMEK ÇOK ZOR

Mourinho'nun da etkisi oldu. O sizi isterse 'Hayır' demek çok zor. Roma-Fiorentina maçından sonra 'Seninle çalışmak isterim' dedi. Elhamdülillah bugün bir Fenerbahçe oyuncusuyum. O bir winner. Ben de bir winner oyuncuyum. Birlikte çok iyi işler yapacağız.

Fenerbahçe Sofyan Amrabatın transferini resmen açıkladı Galatasaray sorusuna yanıt

KADRODAN DOLAYI KULÜBE TEŞEKKÜR ETMEK İSTİYORUM

Takımın kalitesini çok beğendim. Kulübe teşekkür etmek istiyorum güçlü kadromuzdan ötürü. Hedefimiz daima ileri doğru olmalı.

FRED'LE OYNAMAK İÇİN SABIRSIZLANIYORUM

Fred fantastik bir oyuncu. Onunla birlikte oynamak için sabırsızlanıyorum. Onunla oynamak çok heyecan verici olacak...

Haberin Devamı

AMRABAT'TAN GALATASARAY SÖZLERİ

Fenerbahçe çok büyük bir kulüp. Kulübü kalbimle seçmeyi tercih ediyorum. Tabii ki diğer kulüplerden ilgi vardı. Galatasaray hakkında konuşmak istemiyorum. Bana teklif yapan tüm takımlara saygım var ama süreç bu şekilde gelişti.

MANCHESTER UNİTED AÇIKLAMASI

Bence çok güzel maç olacak. Bizim için iyi bir test maçı olacak. Eski arkadaşlarımı görmek benim için güzel olacak.