Şampiyonlar Ligi Fenerbahçe, Dinamo Kiev'i elerse rakibi Sturm Graz! Elenirse...

Fenerbahçe, Dinamo Kiev'i elerse rakibi Sturm Graz! Elenirse...

18.07.2022 - 13:15 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe, Dinamo Kiev'i saf dışı bırakması halinde Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu'nda Sturm Graz'la eşleşecek. Sarı-lacivertlilerin Kiev'e elenmesi halinde ise mücadele edeceği rakip de belli oldu!

Fenerbahçe, Dinamo Kievi elerse rakibi Sturm Graz Elenirse...

SKORER 

Haberin Devamı

İsviçre'nin Nyon kentindeki UEFA genel merkezinde gerçekleştirilen kura çekiminin ardından Fenerbahçe'nin Dinamo Kiev'i elemesi halinde rakibi Sturm Graz oldu.

Kuraya seribaşı olarak katılan sarı-lacivertliler, 2. eleme turunda karşılaşacağı Ukrayna'nın Dinamo Kiev takımını elemesi halinde 3. turda Avusturya ekibi ile. Temsilcimiz 3. tura kalması halinde ilk maçını 2 veya 3 Ağustos'ta evinde, ikincisini ise 9 Ağustos'ta deplasmanda oynayacak.

ELENMESİ HALİNDE RAKİP SLOVACKO

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi'nde Dinamo Kiev'e elenmesi halinde, UEFA Avrupa Ligi 3. Ön Eleme Turu'nda Çekya temsilcisi Slovacko ile karşılaşacak.

HAZIRLIK MAÇINDA GALATASARAY'I 2-1 YENDİLER

Galatasaray, Avusturya'daki hazırlık maçında Sturm Graz'a 2-1 mağlup olmuştu. Sarı-kırmızılı takım, 7. dakikada Oğulcan Çağlayan'la öne geçmiş, Avusturya ekibi, 54 ve 57. dakikalarda Hojlund'un golleriyle maçı 2-1 kazanmıştı.  

Haberin Devamı

GURBETÇİLER MAÇA AKIN ETMİŞTİ

Gurbetçi taraftarlar, Galatasaray'ın Sturm Graz ile oynadığı hazırlık maçına yoğun ilgi göstermişti. Avusturya ve çevre ülkelerde yaşayan taraftarlar tribünleri doldurmuştu. Karşılaşmayı 7 bin 562 biletli seyircinin takip ettiği açıklanmıştı. Merkür Arena'nın uluslararası maçlarda toplamdaki kapasitesi ise 15bin 322.

İŞTE MAÇ TARİHLERİ

Şampiyonlar Ligi'nde üçüncü ön eleme turunda maçlar 2-3 ve 9 Ağustos tarihlerinde oynanacak. Play-off turu kuraları, 2 Ağustos'ta çekilecek. Play-off turu maçları 16-17 ve 23-24 Ağustos tarihlerinde oynanacak. 

AVUSTURYA KUPASI'NDA 6-0'LA TUR ATLADILAR

Galatasaray maçı sonrası Sturm Graz, Avusturya Kupası'nda deplasmanda Röthis'i 6-0 mağlup etti. Graz'da golleri 4. ve 32. dakikalarda R.Hojlund, 16. dakikada D. Affengruber, 45. ve 62. dakikalarda M. Sarkaria ve son golü 90. dakikada L.Kronberger attı. Bu sonuçla Graz tur atladı.

Fenerbahçe, Dinamo Kievi elerse rakibi Sturm Graz Elenirse...

GRAZ'IN 19'LUK YILDIZI HOJLUND DİKKAT ÇEKİYOR
19 yaşında olan Rasmus Hojlund yetenekleriyle Graz takımında öne çıkıyor. Santrfor ve 10 numara pozisyonunda oynayan 2003 doğumlu yıldız, Danimarka milli takımının alt yaş takımlarından forma giydi. 191 boyunda olan Hojlund, hem Galatasaray maçında hem de Röthis mücadelesinde duble yaptı. Kopenhag'tan geçen sezonun devre arasında 1.8 milyon euro bonservisle transfer edilen yıldız ismin piyasa değeri 4.5 milyon euro.

Haberin Devamı

FENERBAHÇE, STURM GRAZ'I ELEMİŞTİ
Fenerbahçe ile Strum Graz, UEFA Avrupa Ligi'nde 2017 yılında eşleşmişti. Üçüncü öne eleme turunda Fenerbahçe, Graz'ı deplasmanda 2-1 mağlup etti. Sarı-lacivertlilerin gollerini 29. dakikada Maresic kendi kalesine ve 35. dakikada Neustadter attı. Turun rövanşında ise sarı-lacivertliler Kadıköy'de rakibiyle 1-1 berabere kaldı. Fenerbahçe'nin tek golünü 32. dakikada Dirar kaydetti. Bu sonuçla sarı-lacivertliler turu geçen takım oldu.

ALPER POTUK YILDIZLAŞMIŞTI
Graz ile yapılan ilk maçta yıldızlaşan isim Alper Potuk olmuştu. Kariyerinin 300. profesyonel maçına çıkan Alper, Maresic'in kendi kalesine attığı golde başrol oynamıştı. Öte yandna 76. dakikada yeni transfer Isla'nın oyuna girmesiyle Fenerbahçe, son 14 dakikalık bölümde santrforsuz oynamıştı

Haberin Devamı

TÜRK TAKIMLARI ARASINDA TEK YENİLGİSİNİ F.BAHÇE'DEN ALDI
Sturm Graz 11 kez Türk takımlarıyla karşı karşıya geldi. Avusturya ekibi 6 galibiyet, 4 beraberlik ve 1 mağlubiyet ile üstünlük kurdu. Sturm Graz, Türk takımlarına karşı tek yenilgisini Fenerbahçe'den aldı.

FENERBAHÇE, DINAMO KIEV'E ELENİRSE NE OLACAK?

Fenerbahçe, Dinamo Kiev'e elenmesi durumunda Şampiyonlar Ligi'ne veda edecek ve yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek. Bu durumda Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda mücadele edecek.

 

Yazarlar