Fabian Torres

Fabian Torres

spor@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Şayet Kolombiyalı Pino’nun ilk dakikalarda füze gibi attığı şutu, Gökhan kurtarmamış olsaydı, derbiye sondan değil, baştan farklı bakardık. Galatasaraylı oyuncuların yeni teknik yönetimin gözüne girmek için ortaya koydukları istekli oyun, daha ilk dakikalarda kendini gösteriyordu.
Hagi belli ki, sarı-kırmızılı kulübü iyi tanıyor. Yeni bir teknik direktörün yapacağı ve Rijkaard’ın bir buçuk sezondur yapamadığı en basit işi yaptı. Takımdaki en iyileri sahaya sürdü. Elano, Neill gibi oyuncular yedekte kalamazdı. Hagili Galatasaray’ın aslında işi o kadar kolay değildi. 10 yıldır Şükrü Saracoğlu’nda kaybediyorlardı. İlk yarı için söylenebilecek göze carpan olaylar, Galatasaray’ın daha derli toplu, daha paslı oynayan ve daha güçlü bir formata bürünmüş olmasıydı. Hagi bunu sihirli değneği ile yapmadı, sadece Galatasaray’ın kaybolan ruhunu geri getirmeyi başardı.
Oyun ve pozisyon olarak zayıf bir derbi vardı sahada... Galatasaray’ın ve taraftarların bu beraberlikle bayram etmesi, yaşananlardan sonra normal karşılanmalı. Yoksa lider Bursaspor’un 10 puan gerisinde kalmasının bir açıklaması yok.
Elano ise sahada gösterdi ki, sorunu futbolu değil, Hollandalı hocasıydı. Pino ise sanırım Türkiye’ye geldiğinden beri en iyi maçını çıkardı. Galatasaray’ın tek sorunu defanstaki Servet... Bu futbolcu nedense zamanlamasını bir türlü ayarlayamıyor. Dün gece de çok sırıttı..
Fenerbahçe’ye fazla değinmedim. Ama sarı-lacivertli takım, karşısında iyi bir rakip bulduğunda bocalıyor. Bu durum, Aykut hocanın sezon başından beri çözemediği bir sorun... Böylesine kısa sürede toparlanmış bir Galatasaray’ı tahmin edememiş ki, çözüm üretemedi. Yoksa silahları, rakibinden kat kat iyiydi.