Dünya KupasıEmiliano Martinez: Messi, Arjantin'in yüzde 99'unu oluşturuyor

Emiliano Martinez: Messi, Arjantin'in yüzde 99'unu oluşturuyor

04.12.2022 - 10:47 | Son Güncellenme:

Katar'da düzenlenen 2022 Dünya Kupası Son 16 Turu'nda Arjantin ile Avustralya kozlarını paylaştı. Rakibini 2-1 mağlup eden Arjantin çeyrek finale adını yazdırırken maçın ardından tecrübeli kaleci Emiliano Martinez, Messi için çarpıcı bir yorumda bulundu.

Emiliano Martinez: Messi, Arjantinin yüzde 99unu oluşturuyor

2022 Dünya Kupası Son 16 Turu'nda Arjantin ile Avustralya karşı karşıya geldi. Son kez Dünya Kupası'nda mücadele eden ve turnuvada şampiyonluk hedefleyen Lionel Messi'nin yıldızlaştığı maçta Arjantin rakibini 2-1 mağlup ederek çeyrek finale yükselmeyi başardı.

Haberin Devamı

MAÇTA PERDEYİ MESSİ AÇTI

Heyecan dolu müsabakanın 35'inci dakikasında sağ kanattan kullanılan serbest vuruşta savunmanın uzaklaştıramadığı top yeniden Arjantinli futbolcularda kaldı. Ceza yayı gerisinden Mac Allister'ın derinlemesine pasında penaltı noktası üzerinde Otamendi'nin yumuşattığı topa Lionel Messi sol ayağının içiyle düzgün ve sert vurdu. Ryan'ın müdahale edemediği top uzak köşeden ağlarla buluştu.

Arjantin Julian Alvarez'in golüyle farkı 2'ye çıkarmasının ardından 77. dakikada Goodwin'in şutunda Arjantin savunmasına çarpan meşin yuvarlak ağlarla buluştu ancak farkın 1'e inmesi Avustralya için yeterli olmadı ve maç Arjantin'in galibiyetiyle noktalandı.

789. GOL SEVİNCİ

Lionel Messi profesyonel kariyerinde çıktığı 1000'inci resmi maçında 789'uncu kez gol sevinci yaşadı. Opta'nın verilerine göre; Profesyonel kariyerinin 1000'inci maçında 789'uncu golünü atan Lionel Messi, Dünya Kupası'nın eleme aşamalarındaki ilk golünü kaydetti.

Haberin Devamı

MARADONA'YI GERİDE BIRAKTI

Lionel Messi, Avustralya'ya attığı golle birlikte Diego Armando Maradona'yı geride bıraktı. Arjantinli yıldız, Dünya Kupası tarihinde en fazla gol sevinci yaşayan ikinci Arjantinli futbolcu oldu.

MESSİ İÇİN ÇARPICI SÖZLER

Maçın ardından konuşan Arjantin'in file bekçisi Emiliano Martinez, Lionel Messi'ye övgüler yağdırırken çarpıcı açıklamalarda bulundu. 30 yaşındaki kaleci, "Lionel Messi, takımın yüzde 99.9'unu oluşturuyor. Bizler bir şeyler yolunda gitmediğinde ona yardım etmeye çalışan yüzde 0.1'lik kısımız." ifadelerini kullandı.

'EN İYİ OYUNCULARA SAHİBİZ'

Turnuvadaki hedefleri hakkında da konuşan Martinez, "Adım adım ilerliyoruz. Dünyanın en iyi futbolcularına sahibiz ve sonuna kadar savaşacağız." dedi.

Emiliano Martinez: Messi, Arjantinin yüzde 99unu oluşturuyor