FenerbahçeFenerbahçe'ye Ajax'tan sol bek! Ferdi Kadıoğlu'nun yerine gelecek

Fenerbahçe'ye Ajax'tan sol bek! Ferdi Kadıoğlu'nun yerine gelecek

26.08.2024 - 13:19 | Son Güncellenme:

Milli futbolcu Ferdi Kadıoğlu'nu bonservis rekoru ile Brighton'a satan Fenerbahçe, aradığı sol beki Ajax'ta buldu. Hollanda ekibinin istediği bonservis belli oldu.

Fenerbahçeye Ajaxtan sol bek Ferdi Kadıoğlunun yerine gelecek

Ferdi Kadıoğlu için Brighton'la anlaşan Fenerbahçe sol beke takviye için de çalışmalarına başladı. Sarı-lacivertliler, Ajax'ın formasını terleten Hollandalı sol bek Owen Wijndal'ı gündemine aldı.

Haberin Devamı

Transfer piyasasında aktif olmayı hedefleyen Ajax önce oyuncu satışı gerçekleştirmek zorunda. 24 yaşındaki futbolcu da Hollanda ekibinin satış listesinde yer alan isimlerden biri.

TEKLİFLER AJAX'I TATMİN ETMEDİ
Geçen sezonu Belçika ekibi Royal Antwerp'te geçiren Wijndal'la ilgilenen tek kulüp Fenerbahçe değil. Avrupa'dan birçok talibi bulunan 24 yaşındaki sol bek için şimdiye kadar yapılan teklifler ise Ajax'ı tatmin etmedi.

12 MİLYON EURO İSTENDİ
Hollanda ekibi, Wijndal için 12 milyon Euro'luk bonservis bedeli talep ediyor. Fenerbahçe, Ferdi Kadıoğlu satışı sonrasında birden fazla transfer yapmayı hedeflerken Ajax'ın 12 milyon Euro'luk beklentisi transfer görüşmelerinde önemli bir kriter olacak.

Haberin Devamı

Fenerbahçeye Ajaxtan sol bek Ferdi Kadıoğlunun yerine gelecek

Bu transfer sürecinde, Fenerbahçe'nin Ajax ile pazarlıklarını nasıl yürüteceği ve diğer kulüplerin Wijndal için sunacağı teklifler, oyuncunun geleceğini belirleyecek önemli faktörler arasında yer alıyor.

2027'YE KADAR SÖZLEŞMESİ VAR
Futbola AZ altyapısında başlayan Wijndal, Temmuz 2022'de 10 milyon Euro'luk bonservis bedeliyle Ajax'ın yolunu tuttu. Geçen sezonu Royal Antwerp'te kiralık geçiren 24 yaşındaki futbolcunun Ajax'la 2027'ye kadar sözleşmesi bulunuyor.

7 Ekim 2020'de Hollanda A Milli Takımı formasını ilk kez giyen Wijndal bugüne kadar 11 kez milli oldu. 24 yaşındaki sol bek Hollanda'nın alt yaş milli takımlarını da her kategoride temsil etti.