FenerbahçeFenerbahçe'de Acun Ilıcalı'dan Torreira ve penaltı isyanı! 'Bu nasıl lig, bu nasıl dünya?'

Fenerbahçe'de Acun Ilıcalı'dan Torreira ve penaltı isyanı! 'Bu nasıl lig, bu nasıl dünya?'

01.10.2024 - 14:18 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe Asbaşkanı Acun Ilıcalı gündeme dair açıklamalarda bulundu. Fenerbahçeli yönetici, Galatasaraylı oyuncu Torreira'nın geçen sezon yaptığı hareketle ilgili tepkide bulundu. Acun Ilıcalı, Antalyaspor maçındaki hakem kararlarıyla ilgili olarak "Ofsayt mı, değil mi bilinmiyor ve VAR'a da gidemiyoruz! Bizim maçta VAR kalktı" şeklinde konuştu.

Fenerbahçe Asbaşkanı Acun Ilıcalı, gündeme dair açıklamalarda bulundu. İşte Asbaşkan Ilıcalı'nın basın toplantısındaki açıklamaları:

Haberin Devamı

LAF KALABALIĞI YAPMASINLAR
"Bugün Türkiye'de futbol, acaba futbol olarak oynanıyor mu? Benim birinci sorum bu. Her şey adil mi, futbol tamamen adaletin uygulandığı bir spor mu diye sormak istiyorum. Benim konuşacaklarım somut! Bana cevap verecekler olacaktır ama ben somut konuşacağım. İddia, gri alan üzerinden konuşmayacağım. Cevap verecek varsa, somut cevap versin! Kimse laf kalabalığı yapmasın! Kendi nefretini kusacak diye bize saldırmasın!

Fenerbahçede Acun Ilıcalıdan Torreira ve penaltı isyanı Bu nasıl lig, bu nasıl dünya

'ERDEN TİMUR LİGİ BİTİRTMEYİZ' DEDİ
"İki sene önce Fenerbahçe maçından sonra Galatasaraylı yönetici, 'Ligi bitirtmeyiz' dedi. Somut mu? Somut! Sonra özür diledi. Bu tehdit üzerine gelişmeler oldu ve Fenerbahçe'nin hakkı yendi. Bir maçta 3 penaltı verilmedi! Jorge Jesus cinnet geçirdi ve kırmızı kart gördü. Sonra Galatasaray 'Futbolu niye geriyorsunuz, biz kardeşiz' dedi ve sezon bitti."

Haberin Devamı

ARTIK YEMİYORUZ
“Fenerbahçe öndeyken "Kirli eller", Galatasaray öne geçince "Hepimiz kardeşiz"... Yok artık yemiyoruz!”

Fenerbahçede Acun Ilıcalıdan Torreira ve penaltı isyanı Bu nasıl lig, bu nasıl dünya

TORREIRA'NIN YUMRUĞU CENTİLMENLİĞE KALKTI!
"Geçen sene Trabzonspor maçından sonra Dursun Özbek açıklama yaptı. En kötü hakem olduğunu söylediler, bütün yorumcular tam tersi konuştu. Bizim maçımızla ilgili 'Sizin kirli elleniriz var' deniyor. TFF'ye en ağır açıklamalar. Geçen sene sarı kart operasyonu var. 3 sarı karta, 15 sarı kartlık orantısızlık.. Sonra 'Yerli hakem istiyoruz, hepimiz kardeşiz, futbolu germeyelim' deniyor. Geçen sene son derbide aldatma yapan oyuncu, kırmızı kart sonrası tribünlere yumruk kaldırıyor! Lucas Torreira'nın o sevinç yumrukları, Türk futboluna ve fair-play'e kalkan yumruklar."

"SARI KART OPERASYONU!"
"Yorumcuların ortak yorumu, Galatasaray'a 14 sarı kart gösterilmemiş! Varsa itirazı olan, laf yetiştirerek değil, rakamla söylesinler! Fenerbahçe'ye gösterilemeyen sarı kart sayısı 1! Beşiktaş'a da 1! Kırmızı kart korkusu yaşayan bir oyuncunun topla münasebeti aynı olur mu? Eğer sarı kartı olan bir oyuncu, kırmızı kart görebilecek durumdaysa oyuncuya aynı müdahaleyi yapabilir mi? Biz bunu soruyoruz. Sarı kart operasyonu bu! Hakem sarı kartları vermiyorsa, bir maç adil olur mu?"

Haberin Devamı

"7 HAFTA, 7 PENALTI VERİLMEDİ"
"Fenerbahçe'nin bu sezon 6 maçta 6 penaltısı verilmedi. Tüm hakem yorumcuları bunu söyledi. 7. haftadayız, 7. de verilmedi! Bu nasıl bir lig, bu nasıl bir dünya?"

"LİG ADİL Mİ? CEVAP VERİN!"
"7 penaltısı verilmemiş, rakibinin 14 sarı kartı verilmemiş.. Bu lig adil mi? Soruyorum, adilse adil olduğunu söyleyin."

Fenerbahçede Acun Ilıcalıdan Torreira ve penaltı isyanı Bu nasıl lig, bu nasıl dünya

GALATASARAY'IN MAÇI SADECE 6 DAKİKA UZADI
“Bu yaşıma geldim ama bunu yaşayacağımı tahmin etmiyordum. 2 kere 2, 3 oldu. Hayatınız boyunca göremeyeceğiniz bir komedi yaşandı. Galatasaray-Kasımpaşa maçında el pozisyonu oldu. VAR, 4.5 dakika ayrı diğer pozisyonla beraber toplam 9.5 dakikada VAR izledi!”

ALLAH'IN İŞİ GOL GELDİ
Allah'ın işi, bu 6 dakikanın 5. dakikasında gol geldi! Sonra bir anda maç bitmemeye başladı. 6 dakika oldu mu sana 9 dakika! Kasımpaşa son anda topu uzaklaştırıyor, hakem maçı durduruyor. Bu söylediklerim somut! Hakem soruyor ve 'Bir şey var mı?' diyor. 'Yok' cevabı gelince devam ettiriyor. Sonra bir daha top uzaklaştırılınca pozisyonda bir şey lup olmadığını soruyor."

Haberin Devamı

"BAŞKAN OPERASYONU SÖYLEDİ!"
"Başkanımız 'Operasyona hazır olun, yarın başımıza iş gelecek. Lütfen futbolcuları motive edin, daha fazla gol atmamız lazım' dedi."

"BİZİM MAÇTA VAR KALKTI"
Antalyaspor maçında Edin Dzeko'nun topunda bayrak kalkıyor. İkinci yarı uzun top, hop bayrak kalkıyor. Ataklarımızda sürekli bayrak! Ofsayt mı, değil mi bilinmiyor ve VAR'a da gidemiyoruz! Bizim maçta VAR kalktı! 18.6 saniyede maç başladı! Türkiye'de bu kadar kısa sürede VAR incelemesi var mı? Tabletten pozisyona bakarken maç başladı!"

Fenerbahçede Acun Ilıcalıdan Torreira ve penaltı isyanı Bu nasıl lig, bu nasıl dünya

"OKAN BURUK HAKEME 'BURADA MAÇ YÖNETEMEZSİN' DİYOR"
"Okan Buruk 88. dakikada Bu penaltıyı verirsen, burada maç yönetemezsin' diyor. Türkiye'de geldiği nokta! Aslında Okan Buruk doğru söylüyor. Çünkü 8 hakem penaltı diyor, Okan Buruk ise 'Sen penaltı verirsen, burada maç yönetemezsin' diyor. Hakem tehditten sonra uzatma 6 dakikaya düşüyor. Hakem kariyerine devam etmek istiyor. Zaten başına iş gelen hakemleri biliyor. Galatasaray aleyhine yaparsan, maç verilmeyeceğini biliyor. Düdüğü çalıp 86'da maçı bitirmediğine dua edelim."

Haberin Devamı

"Geçen sene Galatasaray maçının hakemi 'Hangi ruh halinde penaltıyı verdiğimi bilmiyorum' diyor. O ruh hali, işte bu ruh hali! Operasyon bittikten sonra 'Bu hakemlere yüklenmeyin, bu hakemler evlatlarımız' Futbolu germeyin diyecekler!"

MOURİNHO'NUN HAREKETİ DÜNYADA MANŞET OLDU
"Jose Mourinho tepkisini gösterdi ve dünyada manşet oldu! Bu kafada gidersek, Türk futbolunun nereye gideceği meçhul!"

"TFF İLE GÖRÜŞTÜK, ADALET İSTİYORLAR"
"TFF'ye bugün ziyarette bulunduk ve belgeleri sunduk. Bu TFF daha çok yeni. 'Haydi saldıralım, yüklenelim' federasyonu değil. Bu federasyon bize sözler vermişi adalet getirmek istiyor. TFF adalet istiyor, biz de adalet istiyoruz! Ayrıcalık istemiyoruz! Bunu başaracağız! ortalığı yakarak, yıkarak değil! Somut örneklerle, iletişimle yıkacağız. TFF'yi neden yıkacağız? TFF Başkanı 'Sorun yok' dese, başka bir tavır alırız. TFF Başkanı, hakemlerle konuşmuyor. Sadece oradaki görevlileri değiştirebilir. TFF Başkanı da durumun farkında. TFF Başkanı 'Bize adalet konusunda güvenin, kimseye taviz vermeyeceğiz' dedi."

"Beşiktaş'ın ve diğer kulüplerin benzer açıklamaları var. TFF adaleti getireceğini söylüyor. Burada bir yapı var, belgeler ortada. Bu yapıyı TFF yıkacak, buna inanıyoruz."

"SİSTEMİ DEVİRİP, ŞAMPİYON OLACAĞIZ"
"Başarı kenetlenmekten geçiyor. Sosyal medyada rüzgar yapıp, bizim düşmemiz için bekleyenlere şunu söylüyorum, bizim arkamızda Fenerbahçe taraftarı var! Bizi onlar seçti, kusura bakmayın! Sizin yıkma çabanızla gitmeyeceğiz! Düştüğü zaman kalkmayı bilen taraftarımızla gümbür gümbür yürüyeceğiz. Ben de elimden geleni yapacağım. Başkanın aldığı günden beri ekonomi iyileşti, geçen sene şampiyonluk elimizden alındı. Sistemi devirip, şampiyonluğa hep beraber koşacağız. Başarının tek formülü birlik olmak."

YABANCI HAKEM
"Bu sistemi yıkmak için geldik ve yıkacağız. Yerli hakem zorunluluğu yok. Tahminimce TFF Başkanı bu konunun derinine iner ve ümit yoksa, yabancı hakem gelir. Milli Takım'ın başında yabancı teknik adam yok mu?"

TFF'YE ŞU AN GÜVENİYORUZ
"TFF'ye şu an güveniyoruz. Bir şeyler yapmaya çalışıyorlar. Neden güvenmeyelim? Siz manyak mısınız? Bir şeyler düzelmezse, aynı şekilde devam ederse, o zaman konuşuruz."

"Fenerbahçe ile Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasının kötü olduğu algısı yapıldı. Fenerbahçe taraftarlarının buna inanması için uğraşıldı. Futbol ve spor sevdalısı bir insan. Neden Fenerbahçe'nin kötü olmasını istesin?"

GALATASARAY'DA BÖYLE BİR ŞEY YOK
"Ben 'Galatasaray aleyhine hiç hata yapılmadı' demiyorum, yapılabilir de. Bizim verilmeyen penaltılarımızda hakem hocaları 8/8 olarak ortak kararda. Galatasaray'da böyle bir şey yok. Bizim dediğimiz şey, bize operasyon yapılıyor olması. Beşiktaş'ın pozisyonu da %100 penaltı ne diyeyim, adam güreşiyor orada."