Haberin Devamı

Ajax karşısında uğradıkları 4-0’lık yenilgi, Kayseri’deki maçın ilk yarısında gördük ki mahcubiyetin yanı sıra fiziksel yorgunluk ve durgunluk da yaratmış. Yine de haksızlık etmeden Rashica’nın çabalarına, sağ kanattaki etkinliğine takdirle baktığımızı belirtmeliyiz. Geride kalanlardan Mert’in yüksek standardı dışında oyuna giren, maçı yaşayan, ipleri eline alma kararlığı gösteren kimse ilk yarıda yoktu. İkinci yarıda Gedson öylesine zekice bir top çalarak gol attı ki oyunu eğlenceye çevirdi. Öteki goller de sıralandı.
Ev sahibi Kayserispor zaman zaman geçiş fırsatları da yakaladı. Açıkçası onlar ilk yarıda daha çok gol fırsatı ürettiler. Nazon’un atağından gol çıkmaması Beşiktaş’ın şansıydı.
İkinci yarıda van Bronckhorst, adam değiştirerek başlamadı oyuna… Semih’i alarak örneğin. Neyse ki yine de şanslıydı Hollandalı Hoca. 56’da kaleci Bilal’in ayağına gönderdiği topu Gedson’a kaptıran 19 yaşındaki Baran Ali, kolay unutamayacağı bir gole neden oldu. Gedson da golü buldu ama sakatlık geçirip oyunu terk etmek zorunda kaldı.
Kayserispor Teknik Direktörü Burak Yılmaz’ın örnek hareketine de tanık olduk bu arada.. Goldeki hatası nedeniyle adeta yıkılan Baran’ı yanına çağırıp teselli etti ve sanırım “Sana hala ihtiyacımız var. Oyununa devam et” diyerek güvenini gösterdi. Gözden kaçmış olabilir, kayıt altına almak istedim. Kayserispor ilk yarıda Beşiktaş’a karşı iyi direndi, ayağına gelen fırsatları değerlendiremedi. İkinci yarıda da maça ortak olsalardı farklı bir skor görebilirdik.
Beşiktaş Gedson’un golüyle adeta kanatlandı. İlk yarıda ayağına top bekleyen Immobile oyunun içine girerken sonradan katılan Semih ve diğer arkadaşlarına yardım için çaba gösterdi. Bu arada Attamah’ın Rashica’ya müdahalesiyle gelen penaltıyı gole çevirmek de İtalyan’ın alıştığı bir tabloydu. Yine de Immobile akan oyunda İstanbul dışındaki ilk golünü Kayseri’de attı. Not düşelim.
Oyunun uzatmalara da giden son bölümünde iki penaltı tartışması var. Beşiktaşlı Immobile’ye Attamah’ın müdahalesi penaltıydı. Karaoğlan devam ettirdi. Kayserispor’un kazandığı penaltı ise Beşiktaşlı futbolcunun kendi takım arkadaşına sert müdahalesi (!) nedeniyle VAR uyarısıyla iptal edildi. Doğruydu.
Tabloya baktığımız zaman kayıp puanlar dikkate alındığında 1 maç eksiği bulunan Beşiktaş’ın lider Galatasaray’la eşit durumda olduğunu görebiliriz. Bu tablo, Kartal’ın hedef bağlamındaki iddiasını da ortaya koymuyor mu? Bence sayılar yalan söylemiyor.