İngiltere Premier LigBarcelona Thomas Vermaelen'i alıyor

Barcelona Thomas Vermaelen'i alıyor

08.08.2014 - 13:32 | Son Güncellenme:

Barcelona, transferde bir bomba daha patlattı. İvan Rakiitic ve Luis Suarez transferlerinden sonra defans hattına da takviye yapmak isteyen Katalan temsilcisi, Şampiyonlar Ligi'nde Beşiktaş'la eşleşen Arsenal'in önemli defans oyuncusu Thomas Vermaelen'i transfer etti.

Barcelona Thomas Vermaeleni alıyor

BBC'nin haberine göre Katalan devi bu transfer için Arsenal Kulübü'ne 19 Milyon Euro'luk bonservis bedeli ödeyecek.

Haberin Devamı

Vermaelen 2009 yılında 12 Milyon Euro karşılığında Hollanda'nın Ajax takımından Arsenal'e transfer olmuştu.

Belçikalı başarılı oyuncu Arsenal formasıyla çıktığı 110 maçta 13 gol kaydetti.

Arsenal teklifi kabul etti

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Arsenal, İspanyol temsilcisi Barcelona'nın Thomas Vermaelen için yaptığı 15 milyon sterlinlik teklifi kabul etti.

Londra temsilcisi, Manchester United'ın da talip olduğu 28 yaşındaki Belçikalı futbolcunun Barcelona'ya gitmesine yeşil ışık yaktı. 2009 yılında 10 milyon sterline Hollanda'nın Ajax takımından transfer edilen futbolcunun, hafta sonunda Barcelona'ya transferinin tamamlanması bekleniyor.

Arsenal Teknik Direktörü Arsene Wenger, Vermaelen'in transferiyle ilgili yaptığı açıklamada, "Ayrılabilir. Bunu sezon hazırlıklarının başından beri söyledim. Harika bir tavır ortaya koydu eğer iyi bir fırsat bulursa ona engel olmamalıyız" dedi. Fransız teknik adam, daha önce Vermaelen'in Manchester United'a gitmesine sıcak bakmadığını açıklamıştı.

Haberin Devamı

Arsenal'de 110 lig maçına çıkan ve 13 gol atan deneyimli savunma oyuncusu, geçen sezon takımıyla Federasyon Kupası'nda şampiyonluk sevinci yaşamıştı.

"Topçular", transfer döneminde 35 milyon sterlin bonservis bedeliyle Barcelona'da forma giyen Alexis Sanchez'i kadrosuna katmıştı