Trabzonspor’un örümcek adamı!

Lige çok iyi başlayan Beşiktaş gibi formda takım karşısında maça bir eksik başlamak; hiç kimsenin başına gelmesini istemeyeceği bir şey olsa gerek! Ve de o maçı gol atarak, puan alarak bitirmek kolay değildir desek…

Vişça gibi tecrübeli bir ayağın yaptığı hareket, tartışmasız kırmızın ağababası tamam da, Masuaku’nun Enis Bardhi’ye yaptığı harekete ne demeli?

Hazır yeri gelmişken, aynı hareketi Trabzonsporlu oyuncu rakibe yapsaydı ne olurdu? Geçmiş maçlarda örnekleri çoktur; kırmızının çok yakın akrabası olurdu!

Haberin Devamı

Ayrıca, sarı kartı olan Masuaku’nun ceza sahasında kendini yere atıp penaltı aramasına Ali Şansalan’ın görmezden gelip ikinci sarıdan atmaması hakikaten fıkra gibi, sessiz komedi filmi gibi. Güler misiniz, ağlar mısınız?

Bir eksikle, formda olan, kaliteli ayaklara sahip olan takımlara karşı yorulursunuz, uzatmalar dahil doksan dakikayı düşünün, zorlanırsınız. Trabzonsporlular için de kolay olmadı zaten.

Duran topu Bardhi’nin Okay’ın kafasına paraşütle indirdiği pozisyonda öne geçmeleri, bordo-mavili oyunculara büyük moral oldu. Tribün desteğini de arkalarına alarak iyi mücadele etti Şenol Güneş’in öğrencileri.

Siyah-beyazlı oyuncuların etkin olduğu, oyunu örerek geldiği dakikalarda kaptan Uğurcan Çakır girdi devreye. İnanılmaz kurtarışlara imza attı Trabzonspor’un kaptanı. Hele Rafa Silva’nın topuğuyla kaleye yolladığı bir topta Trabzonsporluların ‘Eyvah! Golü yedik’, Beşiktaşlıların ‘Golü attık’ dediği dakikada sakız gibi uzadı Trabzonspor’un örümcek adamı!

Amma velakin bir gerçek varsa; o da o pozisyonda çizgi kahramanlarına taş çıkartan Uğurcan Çakır’ı taraflı tarafsız herkesin alkışladığıdır.

Draguş beklentilerin çok uzağında. Tanımasak, bilmesek nereden, neden alındı diyeceğiz? Dün de iyi değildi Romanyalı oyuncu. Uyum sorunu, zamana ihtiyacı var diyerek geçelim.

Mendy ile Okay Yokuşlu’ya bir parantez açmak gerekirse, Trabzonspor’un maçı berabere bitirmesinde Uğurcan’dan sonra etkili olan iki isimdi, Beşiktaş’ın orta sahasında pas bağlantılarını engelleyerek, siyah-beyazlı takımın oyun temposunu artırmasına müsaade etmediler.

Haberin Devamı

Milli takımın enlerinden Eren’e haksızlık yapmayalım, dün de iyi oynadı…

Banza için fazla söze gerek yok, kalite kendini belli ediyor, çok can yakacağı belli! Umarız sakatlığı ciddi değildir. Cihan Çanak’a da geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Özetle, 2024-2025 sezonunun ilk derbisini Trabzonspor bir eksikle başlayıp bitirdi. Bir eksik kalmalarına rağmen vazgeçmeden mücadele ederek bir puan almaları onlar adına mutlu edici. Siyah-beyazlılar örümcek adam Uğurcan’ı geçemedikleri için beraberliği razı oldular.

Unutmadan, seyircinin de hakkını teslim edelim, her anlamda harikaydılar. Vişça’nın eksikliğini hissettirmemek için ellerinden geleninin en iyisini yaptılar.