Uğurcan’ın performansı, Cihan’ın füzesi!

Haberin Devamı

Kaptan Uğurcan Çakır’ın performansı Trabzonspor şampiyon olduğu sezondaki gibi olmasaydı Ruzomberok’un bu maçtan galip ayrılmaması işten bile değildi. Dahası farka bile koşabilirdi Slovak temsilcisi… Diyeceğimiz o, inanılmaz kurtarışlara imza attı Trabzonspor’un örümcek adamı! Hele ikinci yarıda iki pozisyonda sakız gibi uzadı kaptan…
Trabzonspor’da da gol kaçırma yarışında Trezeguet, ev sahibi oyuncularla kapıştı desek yeridir. Rakip takımın kalecisi Uğurcan kadar iyi değildi, Trezeguet kaleyi bulabilseydi bu defa bordo-mavililer farka gidebilirdi.
Ruzomberok, Trabzonspor’un değil ayarında olmayı, yanına yaklaşacak bir ekip değil. Düşünün bordo-mavili ekibin bir oyuncusu, rakip takımın toplam değeri kadar… Arada kadro kalitesi olarak o kadar fark var yani.
Sezon başı maçları tehlikelidir. Hele de rakip sizden fazla çok maç yapmış, sezonu sizden erken açmış ise ne kadar iyi takım olursanız olun, hazır değilseniz her an bir iş kazasıyla karşılaşabilirsiniz. Trabzonspor da dün öyle bir kazaya uğramadıysa yatsın kalksın Uğurcan’a dua etsinler.
Evet, oyun olarak bu kadar da olmaması gerekir.
Avcı’nın takımının bu denli kötü oynamasının en büyük sebebi; orta sahada Bardhi ve Umut Güneş’in etkisiz olmasından kaynaklı idi. Orta saha varlar ile yokları oynadı Bardhi ile Umut, ne ürettiler ne de rakibi karşılayabildiler. Kısaca hiç yoktular.
Ha, Trabzonspor bu maçtan mağlup ayrılmış olsaydı Trabzon’daki maçı alarak turu geçerdi. Zira iki takım arasında bayağı bir fark var hem de hazırlanma anlamında bir hafta gibi uzun süreleri olacaktı ki…
Kötü oyun fazla can sıkmasın, sezon başları normaldir, böyle bir süreçte Avrupa kupalarında alınan galibiyetler güzeldir. Bir diğer güzel de Cihan Çanak’ın rakip kaleye yolladığı füze idi. Anlayacağınız kaptan Uğurcan’ın performansı ne kadar büyüleyici ise Cihan’ın füzesi de o kadar etkileyiciydi!
Artık bir sonraki tura bakmak gerekir!