Göztepe90+3 Ege'de Futbol

90+3 Ege'de Futbol

13.08.2024 - 08:45 | Son Güncellenme:

Süper Lig'in ilk haftasında Antalyaspor'la deplasmanda golsüz berabere kalan Göztepe'yi değerlendiren usta kalemlerimiz, ‘‘Elde edilen 0-0’lık skor mevcut şartlarda Göz Göz için iyi. Sonuç olarak Göztepe lige hiç de fena başlamadı. Gelecek takviyelerle, en etkili silahı olan güçlü taraftarıyla da her takımı yenebilirler. Biraz sabır ve zamana ihtiyaçları var’’ dedi.

90+3 Egede Futbol

Bülent Buda: Antalya'dan 1 puanla döndüler. Başlangıç için iyi bir sonuç. Baskı altında oynadıkları oyunda net gol fırsatlarıyla buluşmada öndeydiler. Hava çok sıcak ve de ülkenin en yüksek nem oran olan ili...

Haberin Devamı

90+2. dakikada 9 numaralı Kubilay işi gücü bırakıp geliyor, uzun bir taç atışı kullanıyor. Tijanic önüne gelen fırsatı kötü bir vuruşla gole dönüştüremiyor. Vallahi gol olsa süper olurdu. Geride bıraktığımız futbol mevsimini kulübede geçiren Arda Özçimen Süper Lig'de kolunda kaptanlık bandı ile üç direk önünde... Ve de kusursuz bir oyunla tamamlıyor oyunu. İkinci örneğimiz Kubilay Kanatsızkuş. İlk 11'de alanı adımlarken geride bıraktığımız sezonun bütününde kusursuz oynayan Göztepe'nin Süper Lig'e çıkışının öncüleri Taha ile Ogün kulübede! Çok seviyorum bu çocukları, alınganlık yapıyorum galiba...

Stoilov ilginç bir teknik adam. Oyun alanı tercihleriyle şaşırtıyor. Bu bağlamda tüm takımın yarışmanın içinde ve oyunda kalma isteğinin üst düzey olduğunu vurgulamalıyız. Lakin tüm futbol mevsiminin eldeki varlıklarla sürdürülmesi sorunlu görünüyor. Net olarak puansız dönmemek sevindirici. Tutarlı bir savunma oyunu izledik. Sanki uçlarda golcü ya da golcülere gereksinim olacak gibi. Akıl satmayı hiç beceremem. Kısa keseyim. İzlediğimiz diziliş, akılcı olacaksak Süper Lig'i taşımada zorlanır ve de sorun yaşar.

Haberin Devamı

Fatih Tanfer: - Göztepe ile Antalya maçında her iki takım oyuncuları olağan üstü sıcak hava şartlarında mücadele ettiler. Göztepe berabere kalıp 1 puanla Süper Lig'e merhaba dedi.

- Stoilov, ilk maçta yapılan 5 değişiklikle 16 oyuncusuna şans verdi. Bunlardan 11'i geçen sezon görev yapan oyuncular. TFF 1. Lig için yeterli olan oyuncu kadrosu elbette Süper Lig için yeterli olmayabilir. Stoilov, Göztepe adına büyük avantaj. Takımın irade gücü, mücadele ruhu ve asla pes etmeme düşüncesi yine ön plana çıktı. Rakibin pas bağlantısını kesmek için başta Dennis'le agresif bir pres uyguladılar. Ancak aynı şeyi pas trafiği açısından söylemek mümkün değildi.

- Hücumda istenilen üretkenlik yoktu. Tijanic’ten geldiği günden beri oynadığı zamanlarda kendisinden üst düzey performans bekledim. 90+2. dakikada mutlak bir gol kaçırdı. Göztepe yönetimi elbette Stoilov'un istekleri doğrultusunda takıma gerekli takviyeleri yapacaktır. Umutsuzluğa ve telaşa gerek yok diye düşünüyorum.

Haberin Devamı

- Yeni alınan oyuncuların takıma uyumunun en kısa zamanda olacağına inanıyorum.

- Göztepe taraftarının sabır ve destekte bulunması takım adına büyük önem arz ediyor...

Mehmet Demirtaş: Layık olduğu Süper Lig’e dönen Göztepe, iki yıllık aranın ardından sahneye çıktığı ilk maçında Antalyaspor ile golsüz berabere kalarak sezona puanla başladı. Bu sonuç, hem mevsim normallerinin çok üstünde seyreden sıcaklıklar hem de takıma yeni katılan ve katılacak transferlerin uyum süreci düşünüldüğünde, sarı kırmızılı ekip için oldukça değerli.

Antalyaspor’un topa daha çok sahip olduğu maçta, Göztepe fırsat yaratma konusunda rakibinden bir adım öndeydi. Sarı kırmızılılar, son vuruşlarda daha etkili olabilseydi, üç puanla evine dönmesi işten bile değildi.

Teknik direktör Stanimir Stoilov’un geçen sezon banko oynattığı Taha’yı kesip Süper Lig deneyimi olan Koray’ı tercih etmesi sürpriz oldu. Sakatlıktan dönen Arda, kalede görev alırken, geçen sezonun kalecisi Lis’in de yeniden kiralık olarak dönmesi oldukça olası görünüyor.

Haberin Devamı

Antalyaspor karşısında savunmada gösterilen performans güven vericiydi. Helinton defansta sağlam dururken, orta alanda İsaac’in performansı göz doldurdu.

Yalçın’ın ise geçtiğimiz sezona göre biraz daha geride kaldığını söyleyebilirim.

0-0’lık sonuç, mevcut şartlarda Göztepe için oldukça olumlu. Göztepe’nin lige kötü bir başlangıç yapmadı. Transfer döneminin bitmesiyle birlikte takıma katılacak yeni oyuncular, Lis’in yeniden takıma katılması ve etkili forvet transferi en önemlisi Stoilov’un oyun aklı ve de önderliğiyle her takımı yenebilirler.

Benim Göztepe yönetimine güvenim tam. Ekonomik anlamda Süper Lig’in en rahat takımı Göztepe. Bunu göz ardı etmememiz gerekli. Biraz sabır ve zaman...

Gelecek hafta Göztepe, Gürsel Aksel’de Fenerbahçe’yi ağırlayacak. Mourinho’nun Fenerbahçesi, ligin ilk haftasında Adana Demirspor’u evinde zor bir galibiyetle geçti. Ayrıca zorlu bir Avrupa sınavı da var.

Haberin Devamı

Deplasmandan alınan bu puanın moraliyle evine dönen Göztepe, taraftarının da desteğiyle Fenerbahçe karşısında bir sürpriz yapabilir.

Sarı kırmızılılar, Süper Lig’e renk katmak ve Avrupa hedefi doğrultusunda yol almak için iddialı bir başlangıç yaptı. Tüm gözler, Gürsel Aksel Stadyumu’ndaki bu önemli mücadelede olacak.

 

Yazarlar