Siyaset Yavaş ol bakalım

Yavaş ol bakalım

13.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

Yavaş ol bakalım

MHP, İYİ Parti Genel Başkanlığı’na yeniden seçilen Meral Akşener’in, isim vermeden MHP’ye yönelik yaptığı “yancı”, “İsviçre çakısı” benzetmelerine sert tepki gösterdi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, dün Akşener’in olağanüstü kongre konuşması sonrasında yaptığı açıklamada özetle şunları kaydetti:

Haberin Devamı

BİÇARE HANIMCAĞIZ: Siyasetin düzmece Mustafalar ve süsleme sultanlar partisi İP’in başında bulunan Meral Akşener, 24 Haziran hezimetinden sonra partisinin başında kalabilmek için tezgâhlamadığı oyun, takınmadığı ikiyüzlü tavır, denemediği taktik kalmamıştır. İP, yine Meral Akşener’in idaresinde ama MHP düşmanlığından nemalanmaya çalışan marjinal parti görünümüne bürünecektir. Biçare hanımcağız, aynı zamanda bunu eteğine tutunan siyaset artığı güruhu da bir arada tutmanın yolu olduğunu fark etmiştir.

HAVA ADAMLARI: Orada toplananların kimi reddimirasçı, kimi de mirasyedidir. Geçmişlerine sünger çekenler, geçmişini inkâr edenler, dava adamı olamadıkları için hava adamı olanlar, sahte bir güneşin altında toplanmışlardır. Böyle âlâyıvâlâyla kurulup sonra da siyaset mezarlığına gömülmüş çok siyasi parti vardır. Sonuncunun durumu ise sözde dava partisinden abla partisine düşüş vaziyetidir.

Haberin Devamı

‘YANCI’ YANITI: MHP’yi yancılıkla suçlayan ve bir zamanlar aynı safta bölücübaşı Öcalan ve FETÖ’nün oturduğunu söyleyerek partimize çirkin iftiralarda bulunan hanımefendinin, seçim kampanyası sırasında ayrılıkçı ve bölücü Kürtçülerin yuvalandığı HDP’yi “ Kürt siyasi hareketinin temsilcisi” diye nitelendirdiği unutulmamıştır. Şüphe yok ki MHP’nin FETÖ ve PKK ile aynı safta olduğunu söylemek hezeyandır. Böyle bir çarpık iddiayı dillendirebilmek için hem saf ve bön, hem de şaşkın ve çaresiz olmak gerekir.

FELAKET TELLALLIĞI: Hanımefendinin son konuşması; ne kadar pişkin, ne kadar da yüzsüz olduğunu gözler önüne sermiştir. Hanımefendi, Türkiye’nin uluslararası aktörlere karşı verdiği bağımsızlık mücadelesine katkı vermek yerine hızını alamayıp “Ekonominin canlanması imkânsız.” demek suretiyle yeniden “felaket tellallığına” da soyunmuştur.

KILIÇ DEĞİL ÇAKI: MHP’nin çakıya benzetilmesine gelince… İşte orada Meral Akşener’e, “Yavaş ol bakalım!” demek icap etmektedir. MHP İsviçre çakısı değildir ama Türk’ün egemenlik kılıcını temsil etmektedir. O kılıç hem adalet dağıtır hem de bozguncuların, fesat ve fitne çıkaranların, tefrika yaratanların boynunu vurur.

Haberin Devamı

FİTNEYE YASLANDILAR: MHP’nin her işe yaradığı doğrudur çünkü MHP büyük bir liyakat ve ehliyetle milletin vicdanını, sağduyusunu temsil etmektedir. İP ise Pensilvanya’dan tüyo alıp erbab-ı fitneye yaslanan; sermayesi yalan, fesat ve iftira olan; okyanus ötesinde kurgulanmış örgütlenmelerle FETÖ stüdyolarında montajlanmış kafalardan oluşan bir siyasi partidir.

KALLEŞ HANÇER: Türk milliyetçilerinin sırtına vurulmuş kalleş bir hançer olan bu hanımefendinin partisinin foyası artık meydana çıkmıştır. Takke düşmüş, kel görünmüştür. Zaten parti kurucularının bazılarının istifası da bu partinin fenerinin pek çabuk söndüğünü ve İP’in fazla sürmeden dağılma sürecine gireceğini ortaya koymuştur. MHP düşmanlığı üzerinden politika İP’i yok olmaktan kurtaramayacak, Türk milleti iki defa aldatılamayacaktır. - ANKARA Milliyet