Siyaset‘Türkiye, ABD’nin sömürgesi değildir’

‘Türkiye, ABD’nin sömürgesi değildir’

17.06.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

MHP lideri Devlet Bahçeli, “ABD’nin ülkemize yönelik savurduğu tehditler hepinizin malumudur. Suriye’nin kuzeyinden askerlerini çekeceğini ifade ettiği halde bunu yapmayan, sınırımızın yanı başında teröristleri silahlandıran ABD nereye varmayı istemektedir” diye sordu.

‘Türkiye, ABD’nin sömürgesi değildir’

Bahçeli, Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım’a destek kapsamında dün Bakırköy Sheraton Otel’de düzenlenen programda hemşehri dernekleri temsilcileriyle kahvaltıda bir araya geldi. Programda konuşan Bahçeli’nin gündeminde S-400 tartışması ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi vardı.

Haberin Devamı

‘Bu iş bitti’

“Türkiye kendi güvenliği ve milli menfaatleri doğrultusunda S-400 alması gerekiyorsa alacaktır. Bu iş bitmiştir. Buna karar verecek tek merci yine Türkiye’nin kendisidir. Ülkemiz ABD’nin ne sömürgesi ne de eyaletidir” diyen Bahçeli sözlerini şöyle sürdürdü: “NATO şemsiyesi altında ittifak hukukumuzun bulunduğu ABD, ülkemizin Rusya’dan S-400 savunma sistemi almasına neden karşıdır? Türkiye’nin savunmasız kalması ABD’nin işine nerede ve nasıl yarayacaktır? ABD’nin ülkemize yönelik savurduğu tehditler hepinizin malumudur. Ülkemizin temmuz ayı sonuna kadar S-400 anlaşmasından çekilmesini istemekte ve aksi halde siyasi ve ekonomik yaptırımlarla tehdit etmektedir. Suriye’nin kuzeyinden askerlerini çekeceğini ifade ettiği halde bunu yapmayan, sınırımızın yanı başında teröristleri silahlandıran ABD nereye varmayı istemektedir? Ülkemiz bölgesinde güçlü ve bağımsız karar alabilen, bu kararları tavizsiz bir şekilde uygulayabilen dirayete sahiptir. Bizim vatanımıza, bekamıza, geleceğimize göz diken hiçbir güce ne eğecek başımız ne de eyvallah edecek sözümüz vardır.”

Haberin Devamı

‘Cumhur İttifakı etle tırnak olmuş’

Partisinin bütün kadrolarının İstanbul’da seçim çalışmalarını sürdürdüğünü söyleyen Bahçeli, “Oturduğu yerden ahkâm kesenlerin İstanbul’a serdiğimiz mitil üzerinden partimize yönelik iftiraları sadece mizah konusu olabilecektir. Teşkilatımızın her kademesindeki dava arkadaşlarımız fedakarca çalışma halindedir. Cumhur İttifakı etle tırnak olmuş, İstanbul’u ehline emanet etmek için seferberlik başlatmıştır. İstanbulluların tecrübeyi bağrına basacağından ve İstanbul’a yakışır bir hizmet için Cumhur İttifakı’nın adayı Sayın Binali Yıldırım’ı Büyükşehir Belediye Başkanı seçeceğinden de zerre şüphem yoktur” dedi.

‘Tezgâhı kim kurdu?’

‘CHP’nin İstanbul adayı CHP’den çok başka yerlerin kontrol ve güdümüne girmiştir’ iddiasında bulunan Bahçeli, “Pervasızlığı bu yüzden, hiddet ve öfkesi de arkasında duran karanlık ellerin verdiği öz güvendendir. Aziz milletimiz CHP’nin adayının gerçek yüzünü 31 Mart’tan sonra görmüş ve öğrenmiştir. Her şerde bir hayır vardır. 23 Haziran’da İstanbullu kardeşlerim, sandık başına giderken yaşanan skandalları, oy hırsızlıklarını, zillet ortaklığını, FETÖ’nün ‘her şey çok güzel olacak’ sözünü elbette dikkate alıp oylarını kullanacaklardır. Bu tezgahı kim ya da kimler kurmuştur? Bu organize usulsüzlükte kimlerin payı, parmağı ve dahli vardır?” ifadelerini kullandı.